Астрологията е здрав разум s

Астрологията е здрав разум

Тези от нас, които практикуват нашата наука, знаят, че Астрологията е здрав разум. Пиша тази статия въз основа на нещастно събитие, което се случи тези дни.


Астрологията е здрав разум

Когато точат нож, хората насочват острието настрани от тялото си. Защо правят това? За да не се наранят, разбира се. Изглежда толкова естествено и изпълнено със здрав разум. И то си е. Разбира се, това не означава непременно, че човек със сигурност ще се нарани, ако държи острието към тялото си. Защо обаче да рискува, когато може лесно да избегне тази потенциална опасност?

Случи се така, че преди няколко години жена, която познавам, сериозно си поряза ръката докато точеше нож. Тя направи това докато насочваше острието към тялото си. Веднага отиде до болницата, получи няколко шева и й казаха, че порязването е стигнало почти до сухожилието ѝ. Ако беше прерязала сухожилието си, вероятно щеше да бъде частично инвалидизирана.

Лесно е сега да се критикува след станалото. Някой би могъл да каже: защо по дяволите е направила така? Не знае ли как се точи нож? Или, няма ли мъж, който да го свърши вместо нея? Не знам това и соченето на пръсти не е целта на тази статия. Важното е откъде идва този здрав разум и как е свързан с древната Астрология.

Е, че Астрологията е здрав разум винаги се е приемало за даденост. Поне до преди около 100 години, когато психологическата астрология се е появила на сцената и много астролози вече не са могли да разграничават събития, случващи се в реалния живот, от вътрешни, субективни състояния. Жената не сънува нож и не се поряза в съня си. Това събитие се случи в реалния живот. И всъщност много болеше.


Звездата на Марс и ножове

Хората приемат това знание и всяко друго знание за даденост, когато се основава на хиляди години опит. По същия начин е и с древната Астрология. Звездата на Марс, а не това, което астрономите наричат “планетата Марс”, управлява войната, ножовете, острите предмети, горещите предмети, внезапно случващите се събития и прочие. Звездата на Марс е злосторна планета в древната Астрология. Злосторна означава, че е срещу живота. Злосторниците не поддържат живота. Марс реже, краде, лъже, полага фалшиви клетви, разделя хората, изнасилва, причинява аборти, прогонва, убива.

Разбира се, звездата на Марс притежава и положителни качества. Има много хора, които са успели заради тях (Доналд Тръмп е един от тях), но това, което тази жена преживя, очевидно не беше положително.

 

Астрологията е здрав разум 2

Ето защо в древната Астрология, основаваща се на наблюдения на традицията, обхващащи векове или повече, както и божествено откровение, астролозите искат злосторните планети да бъдат отвърнати от Асцендента. Асцендентът е изгряващата зодия по време на раждането, тоест пресечната точка между източния хоризонт/земята и еклиптиката/небето. Асцендентът представлява физическото тяло.

Бихме ли рискували да порязваме, изгаряме или осакатяваме тялото си? Разбира се, че не.

Ако се стигне до война, бихме ли рискували да водим война в нашата собствена държава/тяло, когато можем да я водим на територията на врага/някакво друго тяло? Разбира се, че не.

И все пак съвременните астролози, които са загубили всякакъв досег с обективната реалност, твърдо твърдят, че в нашата наука не съществуват злосторни планети. Това е лудост.

Нямам рождената карта на тази жена, но е кристално ясно, че звездата на Марс е участвала в събитието, като е била активирана.


Заключение

Написах тази статия преди няколко дни, когато навън беше 39 градуса по Целзий. Гледам да не съм навън при такова време. Ядох само лека храна и много плодове. Разхладих и тялото си. Защо направих това? Защото е здрав разум: когато е лято/горещо и сухо да се контрира със студено и влажно. Хората правят това от хилядолетия. Същото е и с ножа и опасността и древната Астрология: когато видим, че злосторна планета се активира, знаем, че предстои проблем.

За тези, които се интересуват от подобни материали, предлагам да прочетат статията ми Древната Астрология и ежедневието.Обичайните благодарности на този уебсайт и към автора за безплатната картинка:

https://pixabay.com/photos/knife-objects-food-kitchen-5096410/

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *