Трупане на срещу използване на знания в Астрологията

Много хора автоматично слагат знак за равенство между имане и трупане на знания и използване на знания. Тоест, тъй като даден човек знае много, той/тя си прилага знанията на практика и съответно извлича ползи от тях. Това не е така.

Днес е 24 май – денят, в който българите празнуваме Денят на българското образование и култура и създаването на глаголицата от Кирил и Методий. Сигурен съм, че всеки, който чете това, знае колко е важно да имаш азбука (Кирилицата в този случай), да четеш и да увеличаваш знанието и разбирането си. Реших в този ден ще споделя тази статия и дам различна гледна точка за повишаването на собственото образование.

В моята статия за вземането на максимума на пътя чрез китайската Метафизика, цитирах една древна йерархия от фактори. В нея образованието и четенето на книги е на 5-то място. Ето първата важна точка: какви книги се има предвид тук? С други думи, всички видове книги ли са еднакво важни, когато става дума за максимизиране на Пътя? Разбира се, че не са! Мога да ви дам цитат след цитат от западни (и източни) древни автори за това коя е най-висшата наука. Сигурен съм, че знаете отговора на този въпрос. Става дума науката за звездите и планетите.

Образователната система не е равна на знанието

Друго нещо, което искам да спомена, е, че въпреки че това е национален празник в България, вместо да се критикува конструктивно промиващата / образователната система, медиите и големи части на обществото всъщност я хвалят. Образованието е важно – няма съмнение за това. Когато обаче всяко отклонение от използваните в програмата източници не само, че не се толерира, а дори се наказва – то не разширява хоризонтите на обществото, а ги стеснява.

Това, което системата на образованието се опитва да направи на този ден, е да сложи знак за равенство между себе си и знанието. Това е опасно и дори зловещо. Защо? Защото предполага, че сте зависими от авторитетите и програмата, която използват, за да получите знания. Това предполага също, че всяко знание извън тази програма не си заслужава да бъде изучавано. Ако е било важно, то е щяло да бъде включено, нали така? Това има катастрофални последици за средната интелигентност на хората, която от дълго време постоянно намалява.

Казвайки това, време е да се занимая със същинския предмет на тази статия.

използване на знания - Астрология

Забележка:

Това, което следва, е много общо разглеждане. Има изключения от дадената информация. Те са показани в хороскопи от специална категория или от различна астрологична конфигурация. Продължавам да натъртвам това: не можете да приложите нищо от написаното, освен ако не знаете как правилно да определите структурата на хороскопа по Четирите Стълба на Съдбата.

Използване на знания срещу трупане на такива в китайската Астрология

Получаването на знания е представено от Ресурсния / Подпечатващия елемент в клона Четирите Стълба на Съдбата на китайската Астрология. Тези, които имат силен Ресурсен елемент в своята карта са любезни, с добри маниери и много заинтересовани от придобиването на повече знания. Дотук добре, нали? Е, не точно. Време е да използваме здравия разум.

Това, което петият фактор в йерархията всъщност означава, е, че придобиването на знания не е достатъчно. Човек трябва да използва тези знания, за да вземе максимума от своя Път. И така, какво се случва, когато някой има много знания, но не ги използва? Сигурен съм, че всички са срещали такива хора.

Държа от отбележа, че тук не се прави разграничение между светското знание и вечното или езотеричното знание. Така че такива хора поглъщат все повече и повече информация, но не я използват. Те са чели стотици или повече книги, но нямат какво да покажат по отношение на практически резултати.

И така, каква е лечението тук, сигурно да се чудите? Лекът се нарича Производителният елемент. Той е това, което човек създава. Така че става дума за представяне, демонстрация, идеи и т.н. Ресурсният елемент контролира Производителния. По този начин, ако Собственият елемент/Дневният Господар отслаби Ресурсния и захранва / произвежда Производителния, или в крайна сметка Производителният отслаби Ресурния след целия контрол, човек може да се възползва от знанията, които има. С други думи, той/тя може да предаде това, което знае, да демонстрира дълбочината на своите знания, да се възползва от тях чрез своите практически прозрения.

Тежък Производителен и слаб Ресурсен елемент

От друга страна, какво се случва, ако в китайския хороскоп на някой има тежко влияние на Производителният елемент и слаб Ресурсен? Е, роденият ще говори, ще говори и ще говори, и няма да има нищо съществено зад думите им. Казано по друг начин, те ще претендират, че притежават дълбочина на познанието, но ще имат само повърхностни и незначителни знания.

Какво показва древната Астрология относно даден учител

Някои от вас вероятно са разбрали защо тази информация е толкова важна. Например, ако се използва западна Астрология, независимо от типа, е много трудно, ако не и невъзможно да се разкрие какво показва клонът Четирите Стълба на Съдбата. Какво намеквам? Е, тъй като ние сме на темата за придобиване на знания и използване на знания, какво ще стане, ако има някой, от който искате да учите (Древна) Астрология или китайска Метафизика и се чудите дали той / тя ще бъде добър учител?

С древна западна Астрология можете да разчетете хороскопа на вашия потенциален учител (стига да са съгласни да си го дадат разбира се) и да видите:

  • характера и съдбата им
  • дали им е писано да имат ученици
  • дали ще извлекат полза от тях и обратно
  • как ще се развият взаимоотношенията
  • също така, можете да си сравните хороскопите / да разберете съвместимостта между вас

Използване на знания – как Четирите стълба на съдбата има предимство пред древната и индийската Астрология

Можете ли обаче да разберете:

  • дали вашият потенциален учител наистина притежава знания
  • дали този учител може да изрази знанията си (те биха могли да знаят много, но могат да имат трудности при преподаването)
  • този учител готов ли е да предаде своето напреднало знание или ще го задържи дълго време, ако изобщо някога го сподели

Отговорът е, че не можете, защото древната западна Астрология е структурирана по различен начин.

Също така, съвместимостта в Четирите Стълба на Съдбата е различна. Тя може да покаже кой има полза повече от дадено взаимодействие. Например: учител-ученик, съпрузи /гаджета, бизнес партньори, родител-дете и т.н.

Заключение

По този начин ключът, който трябва да запомните, е да се търси равновесие. Не само трябва да се стремите да придобивате повече знания / Ресурсния елемент (при условие че това е обещано в хороскопа ви), но трябва да се възползвате от тях / Производителния елемент.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *