Астрология и кристали и техните структури

Понеже се интересувам от връзката Астрология и кристали, една от книгите, които чета отскоро, е Crystal Power Crystal Healing от Michael Gienger (Кристална сила, кристално лечение от Михаел Гиенгер). Имам няколко книги за кристали, но тази е най-добрата. Една от основните причини за това е, че авторът не само е изучавал химия и минералогия, но е следвал научния метод. Също така, за да определи лечебните свойства на кристалите, е извършвал обширни тестове с група хора в продължение на няколко години.

Минералотерапията – най-старата медицина в света след Шаманизма

Първо искам да дам малко информация, която научих от Иван и Гергана Митеви, които са известни български специалисти по минералотерапия. (Освен Шаманизма), лечението с кристали е най-старата медицина в света. Тя предшества дори Акупунктурата. Съдейки по китайски източници, тя датира от поне 6000 години. Лечението с кристали се е практикувало по целия свят.

Тези, които са карали астрологичните курсове на Робърт Золер, знаят, че Алхимията и Магията са сестри на древната Астрология. Кристалите попадат в категорията на Алхимията. Друго нещо, което си заслужава да се спомене, е, че много от древните астролози също са били лекари и /или / магьосници или лечители.

Астрологът Ал Бируни е работил с кристали

Научих нещо интересно от Иван и Гергана. То е, че на известния астролог Ал Бируни (10-ти 11-ти век) е било наредено да открие еликсир на безсмъртието. Очевидно е, че той не е успял. Най-близкото нещо, което е могъл да направи, се нарича нефритена възглавница. Тя която предлага огромни ползи за здравето и, разбира се, се използва и до днес.

Динозаврите са млади животни в сравнение с някои кристали

Кристалите са много, много, много стари. Динозаврите са били млади животни в сравнение с някои от тях! Може да отнеме милиони години, за да се развият някои кристали. Сравняването на такъв огромен период от време с хороскопната Астрология (това, което днес разбираме под Астрология, а именно Асцендента, 12-те места/домове и т.н.), която е само на 2500 години, е като да се сравни дължината на живота на орел спрямо тази на дадено насекомо.

Възрастта на Астрологията спрямо тази на планетите и звездите

Това е нещо, което все още не съм чел някой да разглежда. Човечеството използва (хороскопната) Астрология от около 2500 години, а къде отива възрастта на планетите?

С други думи, знанието е дадено на човечеството тогава и започваме да използваме астрологическата наука. Планетите (и съзвездията и звездите очевидно) обаче са били там. На колко години са планетите?

Защо има такова огромно несъответствие между съществуването на Земята и нашите Души, които по-късно се превъплъщават като хора, в сравнение с изключително краткото използване на Астрология спрямо целия период на съществуване на хората? Казано по друг начин, хората са съществували в продължение на стотици хиляди години или дори повече, докато Астрологията е била използвана само за 2500 години?

Между другото, ситуацията е същата при класическия Фън Шуй ( първото му и по правилно име е Кан Ю), Ки Мен Дун Джиа, китайската Физиогномия (разчитане на лицето, дланите и тялото), като китайската Астрология (Четирите Стълба на Съдбата и Императорската Астрология)) е още по-млада. Знанието е дадено по мистериозен начин и от някои същества и китайците започват да се възползват от това.

Що се отнася до структурата, планетите са най-важните в древната Астрология. Има 7 скитащи звезди, които са разделени на 5 планети + 2  Светила, а именно Слънцето и Луната.

Китайската Астрология, въпреки че не използва директно 7-те скитащи звезди, използва същата структура. Всяка от планетите управлява 2 зодии, като Слънцето и Луната управляват по една = 5 x 2 + 1 + 1 = 12 зодии и 7 планети.

Астрология и кристали – структурата на кристалите, съпоставена с планетите и звездите

Що се отнася до структурата на кристалите, оказва се, че въпреки че днес има 3000-4000 различни вида кристали, всички те попадат в 7 геометрични форми. Те са квадрат, шестоъгълник, триъгълник, правоъгълник, ромб, паралелограм и трапец. Това обаче не е пълната история. Има изключения в почти всичко; така е и с кристалите. Има 8-ма група кристални структури, която се нарича аморфна и означава, че кристалите, които попадат тук, не притежават никаква реална структура. С други думи, те нямат геометрична решетка.

Така че това, което имаме са 7 структури + 8-ма такава, която е изключение.

Астрология и кристали

Обичайните ми благодарности към този сайт:

https://pixabay.com/en/amethyst-crystal-purple-macro-1394397/

Разбира се, 7-те структури могат да бъдат напаснати със 7-те планети. Ами 8-та? Когато първоначално прочетох това,  си помислих за Уран, Нептун и Плутон и т.н.. Тоест планети, които до голяма степен са невидими с невъоръжено око и които са извън сферата на звездата на Сатурн, представляваща времето и реда. Дали това е вярно или не, не зная.

Друг начин, по който може да се разгледа тази ситуация и който ми хрумна по-късно, е да се приеме 8-та структура като изключения, специални дизпозициота/конфигурации. С други думи, липсваща информация, която би позволила да се завърши пъзела и да се увеличи точността в астрологичната практика. Отново, не знам тази точно връзка между Астрология и кристали е вярната или не.

Друг начин да се разгледа 8-та структура е да се приеме като неподвижните звезди. Това изглежда като най-смислено. В края на краищата, неподвижните звезди са осмата сфера и лежат извън планетите. Освен това, те имат първично движение, докато планетите се движат с вторично движение. Следователно неподвижните звезди са изключение.

Кое от горните 3 предположения е правилно, предстои да се установи. Възможно е обаче и връзката да се крие другъде.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *