(Древна) Астрология и (натурален) шоколад

Обичам Астрологията. Ама автентичната. Обичам и шоколад. Но и той трябва да е истински. Доставя ми удоволствие да го ям от време на време и по малко. Настоящата статия ще изследва връзката между Астрология и шоколад. Не само това, а тя ще покаже до каква степен и двете са замърсени от въшни и вредни съставки.

Защо масово “шоколадът” по магазините всъщност не е шоколад

Има няколко хиляди различни шоколади в наши дни. Всички те съдъжат думата “шоколад” изписана върху опаковките. И все пак, за да се каже истината, огромното мнозинство от тези фирми производители всъщност не предлагат шоколад. Това, което предлагат е евтино, вредно, добре пакетирано сладко. Това е така, защото количеството какао, основната съставка в шоколада, е толкова малко, че е подвеждащо подобни сладки продукти да се наричат “шоколад”. Измамата е достигнала огромни мащаби. Ситуацията е толикова зле, че тези фирми, които произвеждат автентичен шоколад, са били принудени да започнат да изписват “тъмен” или “натурален” преди думата шоколад. Те правят това, за да го разграничат от “шоколада”, продаван по целия свят.  

Вредните съставки в “шоколада” и “астрологията”, които нямат място там

По-лошото е, че има много вредни съставки, присъстващи в масовия “шоколад” (в 99% от всички марки). Тези съставки се съдържат дори в значителна част от марките, които предлагат тъмен шоколад. Тези съставки са пречистена/рафинирана захар (психология), соев лецитин (спиритуални/духовни теории за еволюция), палмово масло (политически идеализъм), мляко (медийни и социални вярвания), и т.н..

Докато при някои обстоятелства някои от тези външни съставки, като ферментирала соя, но естествената, а не генно-модифицираната сурова такава, както и кафява захар и мляко, могат да са полезни сами по себе си, добавяйки ги към шоколада за сметка на намаляването на количеството какао, чисто и просто не е в интерес на потребителите. Това е така, защото крайният резултат не е чист шоколад. Всъщност е смес от вкусове, които объркват сетивата, лишавайки хората от чистия вкус. Също така, добре известен факт е, че смесването на мляко с какао не е здравословно.

Защо дори и “натуралният/тъмният шоколад” не е шоколад

Ако и това бе малко, на потребителите дори не им се казва директно, че самото какао много често се обработва с алкали. Това е така нареченият холандски процес (който е бил разработен в началото на 19 век). В него се унищожава огромна част от съставките на какаото, които го правят здравословно. Шоколади обработвани по този начин, дори тъмните/тези с по-високо съдържание на какао, всъщност са една силно разводнена версия. Защо? Защото самите фундаменти са били „омекотени” за съвременни небца.

Истински зловещата част е, че е трудно да се открие дали дори само въпросната марка шоколад е била обработвана по този начин.  Това е така, защото има случаи, в които конкретен тип шоколад от дадена марка е бил третиран с алкали, тоест производителят е подложил какаото на съвременните методи. А друг тип шоколад от същата марка не е бил обработван с алкали, защото производителят е ползвал древния метод за правене на шоколад и е съхранил свойствата на какаото.

Кой е най-добрият шоколад за вас? Какво трябва да е съдържанието на какаови зърна в него?

Имайки предвид написаното досега, кое е правилното количество какао за вас? Кой е най-добрият шоколад за вас? Единствено вие можете да отговорите на това. Общото съгласие е, че даден „шоколад”, за да се нарича шоколад, трябва да съдържа минимум 70% какао. Някои казват, че трябва да има поне 80, или дори поне 90% какао. Има и хора, които броят за шоколад само този, който съдържа 100% какао. Има дори такива, които въобще не ядат шоколад, а предпочитат какаовите зърна.

Астрология и шоколад

Какаото представлява, разбира се, фундаментите на Астрологията. Това са суровите изграждащи блокчета. Те са съществували в продължение на хилядолетия преди външните съставки да бъдат добавени към тях и да замърсят присъщата/вътрешната им природа.

Целта е винаги шоколадът да се базира на какаото. Това трябва да е съставката, чието съотношение е далеч по-голямо от всички останали взети заедно. А не обратното.

Бележка: картинката е от шоколади Гайо – 90% какао, произведен в България. Не е обработван с алкали. Не съдържа и никаква генно-модифицирана соя, рафинирана захар, палмово масло, или мляко.

Отнема 3 седмици, за да се приготви автентичният/натурален, чист шоколад. А отнема само няколко часа да се направи друг, дори тъмен, шоколад, ако се използват емулгатори.

Още повече, шоколади Гайо са единствените в България, които се правят от какаови зърна, а НЕ от какаова маса, която реално е вторичен продукт. 

Заключение

Връзката Астрология и шоколад може да ни научи на много неща. В съвременното общество, доминирано от корпорациите и медиите, съществува това подразбиращо се вярване, че нещата автоматично се подобряват. Че обществото се развива и технологиите са начинът на бъдещето.  Щом хората в продължение на 2 хиляди години са ползвали чиста Астрология, и само допреди няма и 200 години са яли истински шоколад, трябва да поставяме под съмнение и да изследваме истиността на подобни вярвания. Имам предвид такива за вкарване на външни вредни съставки, намаляване на есенцията на нещата и погазване на тяхното девствено състояние.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *