Астрология на нехора

Заглавието леко звучи странно, нали? Това не е само заради човеко-центристките вярвания на мнозинството от хората. Също е и заради факта, че Астрологията далеч най-много се прилага върху рождени карти на човешки същества, отколкото на други организми. И все пак Астрология на нехора е тема, която заслужава внимание, най-малкото, защото е изглежда необичайна.

Под неочовешки организми/нехора, имам предвид същества или създания, които или са извънземни, или хибридни, или някаква форма на хибрид между човек и животно.

Астрология на нехора в древните астрологични текстове

Подобни същества или създания са описвани в много от древните астрологически текстове. Птолемей (2-ри век от н.е.) книга 3, глава 9, преведена от Ашманд:

http://www.sacred-texts.com/astro/ptb/ptb53.htm

Въпреки че аз препоръчвам превода на Робърт Шмидт (или на Робинс).

Също така Реторий египтянинът (6-ти-7-ми век) говори на тази тема в неговата глава 54. Книгата е преведенена от Джеймс Холдън.

Умар ал Табари (9-ти век) също говори на тази тема в глава 1.3 в Persian Nativities книга 2, преведена от Бен Дайкс.

Също така, Бонати (13 век) и той разглежда тази тема в част 2 глава 1. На английски е Bonatti on Natal Astrology, преведена от Бен Дайкс. Има и други автори, които разглеждат тази тема.

Фиктивен хороскоп не нечовек, отговарящ на условията в текста

Астрология на нехора

Където в горния линк преводът казва”: “the birth will in that case not be human” (раждането в този случай няма да е на човек), на Шмидт превода казва: „“the offspring will not be from mankind” (потомството няма да е от човешкия вид/раса”, и част от бележката му под черта казва, че това би могло да означава или “not of the human race” or “not from human parentage.” (не от човешката раса” или „не от човешки родители”.

Почна да става интересно, нали? Какви ли конкретни създания може да е имал предвид Клавдий Птолемей? Той споменава диви животни, котки, кучета, човекоподобни маймуни. Човек обаче започва да се чуди за произхода на тези и дали те идват от Земята.

Това, което намирам за озадачаващо е защо древните астрологични автори не са споменали за родителите на подобни създания или същества. Родителите им били ли са хора, или са били извънземни, или хибриди, или какво? Имам предвид, че въобще не се споменава за рождените карти на родителите на тези същества и създания.

Сигурно е, че да се мисли, че всяка човешка партньорска двойка ще има такова създание или същество за потомство, стига бебенцето да се роди при дадените астрологични конфигурации (и ако прочетете не само Птолемей, а всичките преведени текстове ще видите, че има доста такива конфигурации), е направо нелепо.

Заключение

Тъй като се занимавам с Астрология на 100 процента, интересът ми към такива същества или създания не се ограничава само до техния произход или характер. Той също включва дължината на живота им и как тя се съпоставя с тази на хората.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *