За Загата

Кой е Загата

Александър, известен с прякора си Загата, е професионален астролог в Русе.

С какво се занимава той

За разлика от огромното мнозинство астролози в България, Загата практикува Астрологията в нейната оригинална форма – освободена от психология, карма и вярвания за колективна еволюция. Той помага на хората да узнаят съдбата си, да получат по-широко разбиране за живота си и как да вземат максимума от него. Той предоставя практична и конкретна информация, която може незабавно да бъде от полза на клиентите му.

За кого го прави

В исторически план, Астрологията е била достъпна само за крале, религиозни водачи, аристорацията и богатите. С желанието си да бъде от полза, съчетано с дипломите му по хуманитарни науки, целевата група на астролога Загата е именно средният човек.

От университетския младеж, който го пита кога ще си намери работа, до младата жена, която иска да знае кога ще се омъжи, дали ще има деца и кога, до бизнесмена, който иска да се предпази от загуби – всички тези хора се нуждаят от отговори, предоставяни на лесен за разбиране език.

Какво отличава Загата от конкуренцията му

Любознателен по природа и винаги търсещ голямата картина, стана така, че първият път когато напусна България му трябваха 5 самолета, за да стигне до Аляска. А можеше да отиде с колело до Румъния за 2 часа. На различни места в Щатите, той взаимодейства с хора от всички континенти и от най-различни поприща, което допълнително разшири хоризонтите му.

За разлика от много астролози, които се посвещават на първата астрологична школа/учител, на която попаднат, и оформят практиката си по нейн образ и подобие, Загата е търсач и експериментатор. Точно както беше вегетарианец, веган, суровоядец, докато намери оптималното за него, така е и с Астрологията. Той похарчи повече за нея, отколкото за висшето си образование, докато постепенно не откри първоначалната и най-напреднала форма на астрологичната наука. Първо древната западна, а после и китайската.

След години интензивно изучаване, изследване и практика, русенският астролог стана един от малцината в света, които владеят и интегрират древна и китайска Астрология. Неговите пълни писмени хороскопи са най-подробните в света и съдържат около 100 преводачески страници. Той е един от малцината астролози, които предлагат изчисляване продължителността на живота. Той е първият и единственият, който предлага И Дзин Астрология в България.

Защо се занимава с това

Защото древната и китайската Астрология разкриват по обективен начин тайни и информация за човека и другите, които не могат да бъдат научени по никой друг път: от финансите, любовта и здравето, до самосаботажа и духовните уроци. Благодарение на тях, той знае да рискува и кога не; кога да внимава със здравето си и прочие.

Защото от малък обича да открива изгубени предмети и да разрешава загадки. Да превръща непознатото в познато, използвайки само древната астрологична наука, дава невероятно чувство на изпълненост.

Пресен пример: тази година чужденци, живеещи в милионен град, потърсиха Загата с надеждата да им помогне да си намерят изгубената котка. Беше изчезнала в деня на въвеждането на вечерен полицейски час. Трима човека я бяха търсели в продължение на 12 дни преди да му зададат въпроса. Беше неудобно и стресово да се търси в такава обстановка, при полицейско присъствие и хора с маски. Той не бе посещавал този град, нито ползва снимки от него. Разчита единствено на уменията си по древна и китайска Астрология. И така професионалният астролог в Русе, стоящ на компютъра си, каза на хората в чужбина в коя посока е котката им, на какъв вид място е и че е скрито. 3 дни по-късно, те успяха да си намерят домашния любимец. Въпросното чувство присъстваше в благодарствената обратна връзка на хората и, разбира се, у Загата.

Малко са професиите, които могат да донесат това чувство и помощ на другите хора.

Какво да направя сега с тази информация?

Преди около 1500-2000 години, когато древната и китайската Астрология са се появили, знанието е било недостъпно за средния човек. По ирония на съдбата, днес живеем в Информационната епоха. Не е нужно човек да дойде примерно до Русе/Лондон/Ню Йорк, за да се срещне с астролог в Русе/Лондон/Ню Йорк. Днес знанието е достъпно повече от всякога, но мнозинството от хората нито го ценят, нито го търсят. Те предпочитат да си прекарват времето в социалните медии или в интернет. Да си отвличат вниманието със спорт или алкохол, или да бъдат на мобилния си телефон. Римският философ-стоик Сенека от 1-ви век от н.е. пише как на хората им свидят подаръци, финанси и недвижимо имущество, а безгрижно пилеят единственото нещо, което не могат да си върнат и което е по-скъпо от всичко – времето си.

Загата предоставя тази информация за хора, които се чувстват привлечени от нея. Които усещат на някакво ниво, че животът може да е много по-голям от днешния свят. Свят, в който хората са подтиквани да се обезчувствяват, откъсват един от друг и да си губят времето. Древната и китайската Астрология, стъпващи на древната философия, окуражават не само широкото възприятие и генералния поглед върху живота, а действането.

Загата не пуши, не пие алкохол и не взема никакви изменящи съзнанието вещества. Той е привърженик на класическия Пилатес и ежедневно изпълнява древна форма на Цигун. Противно на очакваното, психологията е нещо, от което той живо се интересува и практикува. Тя просто няма място при древната и китайската Астрология. Загата също е завършил магистърския курс за навици на американския автор на книгата Атомни навици – Джеймс Клиър.

В случай, че горната информация резонира с Вас, или бихте искали да знаете повече, проверете блога и услугите.

Ако имате въпрос или коментар, напишете го по-долу. Ще се радвам да Ви отговоря.

6 thoughts on “За Загата”

 1. Здравейте, поздравления за сайта и пожелания за успех !
  Моля, споделете Вашите виждания за личната и професионална етика на астролога – трябва ли и как, според Вас да се криминализират нарушенията/злоупотребите с лични данни и поверителност на рождената карта и житейските прогнози на клиента ?

  Благодаря !
  Сърдечни поздрави: Алма

 2. Здравейте, Алма. Благодаря Ви за поздравленията и пожеланията. 🙂
  Засягате изключително важен въпрос. Що касае личната и професионалната ми етика, следните избрани и предени от мен цитати резонират изключително с мен:

  Римският адвокат и астролог от 4-ти век Фирмикус Матернус глава 31 “Какъв вид живот и какви практики трябва да имат астролозите”:

  “Бъди непорочен, праведен, благоразумен, задоволяващ се със скромен начин на живот и скромна прехрана, за да не би низката алчност за пари да опозори славата на тази божествена наука. Старай се със своите практики и начин на живот да надминеш практиките на добрите хора и начина на живот на жреците.”

  Английският астролог от 17-ти век Уилям Лили, живял по време на гражданската война, в писмо до ученика:

  “Бъди верен, упорит, не издавай тайните на никого, възлагам ти никога да не разкриваш доверието на приятел или на враг, отдаден на твоята вяра. Съветвай всички хора да живеят добре: ти самият бъди добър пример за това; избягвай модата на времената, обичай собствената си родина, не укорявай никой човек, дори и враг: не се изумявай ако лошо се говори за теб, Conscientia mille testes (съвестта има хиляда свидетеля).”

  Според мен категорично и задължително трябва да се наказват подобни нарушения. Недоумявам защо някой би направил подобно нещо при положение, че живеем в епоха, в която има хиляди публикувани хороскопи на известни хора, които всеки може да отвори и разучи. Имаме и десетки запазени исторически хороскопи, с биографии на тези хора. За да се пази анонимността на клиента, по света е масова практика в книги, курсове и сайтове да не се публикуват данните на самия хороскоп, нито да се дават имената на човека и да се навлиза в прекалена конкретика в разчитането на картата, която се използва за илюстративни цели.

  Що касае как да се криминализира, ако на даден човек/астролог му липсва ниво/етика/вътрешна спирачка, остава заплахата/принудата/глобата като мярка. Съответно трябва да се вкара тромавата държавна машина.

  По-добър и бърз вариант е да се разгласи масово какво прави въпросният астролог, за да знаят хората да не подкрепят труда му/й. В ерата на интернет, никога не е било по-лесно човек да си изкаже мнението и да си сподели опита или болката.

  Друг вариант е да се поучим от практиката на психолози, психиатри и подобни специалисти.

  Поздрави,
  Зага

 3. Здравейте. Имам въпроси свързани с хорарната астрология:
  Всички вещи ли се полагат на 2-ри дом или примерно вещи свързани с изкуството отиват към 5-ти, учебници във 3-ти, дипломи и духовни предмети 9-ти?

 4. Здравейте,
  Всички вещи спадат към 2-ри дом. Има обаче и традиционни астролози, които също използват 4-ти дом за изгубени вещи. Отделно, понякога астрологичната карта показва къде е дадената вещ чрез естествения й сигнификатор: Меркурий за документи, Венера за бижута и прочие.

 5. Здравейте.
  Има ли вариант, в който изгубеният предмет да се припише на определен дом, в случаи когато не е ясно кой точно е собственикът?
  Например, предметът може да е купен от един човек за друг, това значи ли че вещта става негова и гледаме 2-ри дом или (на човекът на когото е подарена) или 8-ми – който мисля че е за наследени неща, но в случая нещо подарено.
  А какво ако вещта е обща? – На двама човека.
  Също така, 4-ти дом ползва ли се в обърнати карти за откриване на предмети?

  Благодаря

 6. Здравейте,

  Вторият Ви въпрос показва, че имате нужда от обучение. Страницата “За мен” не е това място, а и на този етап не предлагам такова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *