Пресконференция на Конвоят на свободата

Конвоят на свободата в Канада: превод на първата пресконференция на живо на организаторите

31.01.2022г

Мой превод от английски от първата пресконференция на живо на организаторите на Конвоят на свободата в Канада. В случай, че не сте чували за причините за най-голямото събиране на шофьори на камиони в историята (подобриха с пъти рекорда в Гинес), моля изключете масмедиите, информирайте се от обективни медии и се замислете.

В момента канадският народ създава феномен пред очите на света. Канадците и всичките туземни общности правят искра на свободата, която пламна и в други държави. Нека това бъде само началото на това, предстои. Първо за нас хората; и след това за човешките слуги на онези, криещи се в сенките, както и за последните!

Бележка: скобите са от мен, преводачът. Написал съм и преводач когато съм преразказвал 1-2 пъти, а не превеждал буквално. Позволих си да удебеля 2 отговора на организаторите на Конвоят на свободата. Моля, обърнете специално внимание на тях! 🙂

Пресконференцията я изтеглих от туитър. В момента не ми тръгва от там. После я намерих в Bitchute. Изтеглих си я си я пазя, за всеки случай, като съм я качил и на канала си в Brighteon. Дал съм линковете след края на превода.

 

Benjamin Dichter: Имаме цялото време на  света. Не поканихме казионните медии на тази първа пресконференция. Причина за това е, че цяла седмица писаха и изпращаха истории, че страницата ни на Go Fund Me, (която канадските шофьори на камиони използват за събиране на дарения) е замразена или спряна заради “десни шофьори на камиони”, “опасни хора”. Истерично беше. Говорих с Тамара след като медията toronto star писа, че Go Fund Me е замразило страницата ни дарения. Тамара ми каза, че всичко си е наред със страницата ни за дарения и е говорила с тях преди 45 минути.  Това беше изцяло фалшива история. Беше ли с цел да съботира идващите дарения? Вероятно. Виждаме доста от такава пропаганда.  

После медията toronto star създаде анимационно филмче с цел да ни очерни. Няма да толерираме подобен екстремизъм.

Така че знаем, че ако бяхме да поканим казионните медии, щяха да дойдат с екип от 5 човека с големи камери, да завземат половината пространство и да тормозят всички останали в залата. Не е това целта тук. Целта тук е да се съберем, да поговорим  и да отговорим всякакви ваши въпроси (поканени са журналисти от медии, които отразяват нещата обективно и не манипулират). Ако знаем отговора, ще ви го кажем. Ако не го знаем, ще ви кажем, че не знаем. Искаме да проведем един културен разговор заедно и да продължим напред.

Трябва да разясним, че като  се говори за шофьори на камиони, трябва да се уточнява за кои точно става дума, тъй като са много. Има такива, които идват от различни локации и не ги следим всичките. Има 2 конвоя, които идват само от Квебек. Има такива, които идват от  Martytimes (регион от Атлантическа Канада), няколко идват от Западна Канада. И всички те се разделиха. Не знам дали видяхте видеата от дронове и дългите десетки километри колони от камиони, които седят в продължение на часове, само за да направят десен завой. Някои от тях решават да обърнат и да поемат по друг маршрут. Просто инфраструктурата на Канада не може да се справи с толкова много камиони, идващи от една посока. Така че това ви дава представа колко шофьори на камиони са замесени.

Превърна се в логистичен комшар, което е страхотно. Искаме логистичен комшар за правителството. Защото нали правителството решава всички наши проблеми? Е, нека ни решат този проблем с логистиката.

 

Отговор от Chris Barber: Има лесен начин да се реши този проблем. Много лесно ще стане.

 

Въпрос от медия: Колко дълго смятате да останете в Отава? Докато получите каквото искате?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Ами, скоро ще дойде лятото, нали? Така че сега е наистина студено, но се държим. Дните също ще стават по-дълги. Ще можем да засилим нашите празнества, танцуването на народа на открито и прочие. Тук сме да стоим дълго. Работата с камионите е, че те са направени да бъдат в движение и на пътя за неопределен период от време. Ако имат достатъчно гориво, могат да стоят седмици и месеци. И вече набрахме над 8 милиона долара от дарения. Така че с тези пари може да изкараме до 2023-2024 година тук.

 

 

Въпрос от друга медия: Тъй като споменахте парите, какви са вашите разходи до този момент, за които вече средствата са запазени?

 

Отговор от жената-метис Tamara Lich: Използваме ги основно за храна на тези шофьори. Много от тях загубиха работата си и нямат нищо. Ще трябва да потърсим и квартири ако ще се остава. Когато организирахме кампанията, целта беше да се покрият разходите по пътуването. Основно са за гориво.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Едно е ясно: парите не за нас. Няма да ги докоснем. Те са за шофьорите на камиони.  Те са тези, които се жертват. Те са тези, които стоят цяла нощ в камионите си и ги включват от време на време, за да получат малко топлина в кабината (снощи е било -29 градуса!)

 

Въпрос от същата медия: Част от набираните средства ще се ползват ли да обезщетят шофьорите на камиони, които са не имали възможност да работят или не работят заради участието им в конвоя?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Смятам, че тепърва ще се решава. Ще зависи от степента им на въвлеченост. Също, ние никога не сме очаквали да получим толкова ангажираност, подкрепа и дарения. Това ни даде малко повече гъвкавост, позволявайки ни най вече да хванем това движение и да го разширим. Повечето от тези камиони съдържат нещо като къща. Имат си хладилници и при нуждат могат да стоят месеци.

 

Въпрос същата медия: КАТ вчера докладва, че не е имало нито един инцидент на насилие, нито едно нараняване. Какъв е вашият отговор на масмедиите, които като цяло говориха, че това събиране е просто едно буре с барут, което просто чака да експлодира?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Не са ли тези същите хора, които казаха, че сайта ни за дарения в Go Fund Me е загазил? Медиите за фалшиви новини. Ето защо не ги поканихме.

 

 

Изказване от друга медия: Може ли да се включа набързо? Снощи един главен служител от полицията на Отава даде пресконференция и му зададоха същия въпрос: да не стане този Конвой като онова събиране в САЩ от 06.01.2021г? Да не стане така, че да има насилие, да не стане така ,че да опитат да свалят правителството? Той хладнокръвно им отговори: разбирам какво се случва в САЩ. Разбирам какво правят нашите американски братя. Но това е Канада, това е мирна страна. Не виждаме каквото и да било намерение за насилие срещу правителството у който и да било от участниците. По този начин, за 20 секунди този полицай срина целия наратив за насилие, потентиално свързван с 6 януари 2021г във Вашингтон. Беше брилянтно.     

 

Отговор от Tamara Lich: Работим с местните власти и всички от тях са страхотни. Получихме дори ескорт от тях. Имаме пълна комуникация и пълна подкрепа. Крис се чува с тях по телефона сигурно на всеки 2 часа. Супер са.

 

Въпрос от друга медия: Някой от екипа от Джъстин Трюдо свързвал ли се е да разговаря поне с някой от вас, или премиерът Трюдо все още се крие?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Той се самокарантинира с негативен тест и след това след 24 часа отиде на пътуване със семейството си. Нека си избере едно от двете. Така че защо да се свързва с нас? Целият свят е фиксиран върху нас в момента.

 

Отговор от Chris Barber: Ние нали сме “едно малцинство от 12 камиона”.

 

Изказване от същата медия: от медията cbc казахa, че около 100 камиона се придвижват към Отава.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Мисля, че е състезание за това кой ще стигне първи дъното: репутацията на политици като Джъстин Трюдо или на масмедиите. Състезанието е оспорвано.

 

Въпрос от същата медия: Смятате, че Конвоят на свободата ще направи разлика? В идеалния случай, да, заповедите ще бъдат отменени.

 

Отговор от Chris Barber: Вече направи разлика. В Саскачуан.

 

Въпрос от същата медия: Но в Онтарио са с доста твърда позиция относно ограниченията. Едни от най-тежките са. Смятате, че ли Конвоят на свободата ще направи разлика в Онтарио? Или управляващите Онтарио ще се окопаят и ще стискат колкото могат.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Подхващате нещо интересно. Не говорим за Джъстин Трюдо, тъй като започнахме със заповедите и с ковидните паспорти за влизане в Канада. Аз ги наричам паспортите на Щази. Но нека не забравяме политическите лидери на канадските провинции.  Те са тези, които въвеждаха локдауни. И те са консерватори. Така че ние тази игра няма да я играем повече: че либералистите са лоши и консерваторите са добри. Всички те са ужасни. Всички. Те би трябвало да се срамуват от себе си. Това не е движение от поддръжници на дадена партия. Ето защо не виждате политически партии. Първото нещо, което може да видим, да се надяваме, са промени в посоката на консервативната партия. Дадени политици може да бъдат заменени. Мисля, че започваме да виждаме промени и в либералната партия. Медиите пускат такива истории. Тиражираха Chrystia Freeland като възможен нов лидер. Олеле, майко. Тя би била също толкова зле, ако не и по-зле. Но поне има някаква промяна. Те тестват “водите” с подобни съобщения дали не е време да се отървем от премиера Трюдо.

 

 

Въпрос от друга медия: Доволни ли сте, че Maxime Bernier събра митинг в центъра на Отава. Свързани ли сте с него? Доволни ли сте от подкрепата, която той дава на Конвоят на свободата? Какво мислите за това?

 

Отговор от Tamara Lich: Гласувахме като организация, всичките водачи на комитетите, и ние не сме поддържници на дадена партия. Той и двама други се свързаха с нас и искаха да излязат на сцената и да говорят. Отказахме им. Това не е нашата цел. Ние сме движение, създадено от обикновени хора и местни общности. Никакви политици няма да ни представляват в това. Те всъщност отчасти са причината ние изначално да сме в тази каша.   

 

Отговор от Benjamin Dichter: И последното, което искаме е тази наша идея за единство, на канадците от целия политически и културен спектър, да бъде взривена от политизиране на нещата. Опитваме се да избегнем това. Това се прави за канадците, не за политическите партии.

 

Въпрос от медия: Когато Парламентът отново поднови дейност тази седмица, очаквате ли конвоя, който блокира Уелингтън да им причини трудности? Очаквате ли либералистките народни представители дори да дойдат на работа докато вие сте тук? А консерваторите ще го направят ли? Имате ли представа?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Мисля, че ще видим либералистките “силни лидери” да се крият на онлайн срещи в Zoom. Google и Tesla заявиха, че няма да разрешат програмата Zoom да се ползва на техните платформи, тъй като тя шпиониращ софтуер от китайското правителство. И въпреки това канадското правителство използва Zoom. Така че очаквам либералистите да се крият на онлайн срещи в Zoom. А очаквам консерваторите бавно да се появят. Някои от тези членове на консервативната партия, които познавам от години, се свързаха неофициално с мен и ми казаха, че ни подкрепят. Казах им, че това е страхотно и е добре да излязат и да се покажат и да покажат, че са лидери. Тъй като в момента тя нямат лидер. Така че това е и посланието ми към консервативната партия: очакваме с нетърпение да се срещнем с лидера на партията ви.

 

 

Въпрос от друга медия: Може ли да ви помоля да си кажете имената и организацията?

 

Отговор: Tamara Lich, Freedom Convoy 2022, един от организаторите. Benjamin Dichter. Аз съм просто мъж, който кара камион, измежду някои други неща. От Онтарио съм. Chris Barber. Собственик на компания за камиони в Саксачуан. Аз и няколко други сме от първоначалните организатори с моя пост в социалните медии.

 

Въпрос от същата медия: Знам, че много хора някакси са се отказали от противопоставяне на цялото това нещо, даже човечеството като цяло се е отказало. Но аз лично виждайки конвоя тук на спирката и как толкова много хора отиват да оставят кашони с храна, сандвичи, как деца пишат бележки на шофьорите, как им пишат писма върху опаковките на сладките.

 

Отговор от Tamara Lich: Беше толкова трогателно. Почвам да се разчувствам. Толкова много хора дойдоха да ни прегърнат и ни споделиха историите си и как са загубили всичко. Как майка им е умряла сама. Една жена от Онтарио разказа за 12 годишния си син, който има мускулна дистрофия и бързо губи подвижността на бедрата си, тъй като не може да отиде на басейн за своята терапия по плуване. Но под тези истории, които са толкова сърцераздирателни, има такава решителност, такава издръжливост на канадския народ. Ние вече спечелихме. Вижте всички тези хора. Никога не съм виждала толкова много хора да се усмихват. Надеждата се върна у всеки.  Всеки  се чувства горд, че е канадец, което е нещо, което не сме усещали от толкова дълго време. Което е наистина важно. Така че от тази гледна точка, ние вече спечелихме.

 

Въпрос: Смятате ли, че това беше повече културен, отколкото политически момент в канадската история?

Отговор от Tamara Lich: Абсолютно.

 

Въпрос от друга медия: Вие сте против заповедите за инжектиране, а не на всяка цена против ваксините?

 

Отговор от Chris Barber: Нека сме наясно: ние не сме активаксъри. Масмедиите още от началото въртят наратива, че сме антиваксъри.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Аз съм изцяло инжектиран.

 

Въпрос от същата медия: Много камиони преминават границата между САЩ и Канада. На шофьорите на камиони, които не са инжектирани, ще им трябва доказателтво, че са се наболи, когато влизат в САЩ. Как се справяте с този въпрос?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Ще обясня, както като бях и при Tucker Carlson (американски журналист от fox news). Според някои източници, правителството на САЩ, администрацията на Байдън имаше нулев интерес към тази програма. Правителството на Трюдо беше това, което лобира и се свърза с администрацията на Байдън и ги насърчи да възприемат този процес, тази платформа. Точно както е в Канада. Така че американците трябва да винят нас канадците за това. Както обясних, ние не знаем. Всеки от тези, които са навътре в нещата, се опитва да разбере какви са били условията на тази сделка. Защо американското правителство прави услуга на канадското? Споделят ли данни помежду си? Данни на канадски граждани отиват ли в Агенцията по национална сигурност на САЩ (NSА)? И ще използват ли тези данни за създаване на канадска база от данни? Не знаем.

 

Въпрос от същата медия: Макар Върховният съд да отмени заповедите за инжектиране преди 2 седмици, това няма да важи за канадските шофьори на камиони. Те също ще трябва да показват доказателство за инжектиране като влизат в САЩ. Опитвам се да разбера как вашето противопоставяне на заповедите за инжектиране се прилага за горните?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Веднъж след като нещата се променят тук, след като заповедите  за инжектиране и ковидните паспорти бъдат премахнати в Канада…

 

Въпрос от същата медия: Мислите, че това ще се случи? Мислите, че Джъстин Трюдо ще си промени позицията.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Ако иска да яде – да. Защото това е веригата по доставки и ние няма да я подновим. Смятам, че веднъж след като тази промяна стане тук, после просто ще е допълнителна мотивация за САЩ. Всичко, което върши администрацията на Байдън, прави опозицията й по-силна. И ние знаем кой е опозицията на Байдън и няма да изречем тази дума, тъй като казионните медии ще откачат.

 

Конвоят на свободата - шофьорите на камиони в Канада

Източник на снимката:

https://www.facebook.com/bizar.karbadjo

 

Отговор от друга медия: Може ли да вмъкна нещо тук? Споменахте веригата на доставки. В крайна сметка, камионната индустрия е веригата на доставки. Около 60% от  всичко, което се транспортира през границата се прави с камиони. Всичката храна се пренася от камиони. Ако имате телефон, той в един момент е бил транспортиран от камион.  Преди пандемията, и това е от преди 5 години, веригата на доставки на камиони в Канада страдаше. Не можеха да си набавят части, гуми, електроника. Цените на тези продукти поскъпват много. И това се дължи в голяма степен на факта, че китайски компании контролират по-голямата част от индустрията за резервни части. Взех интервю с Richard Syrett на SAUGA 960 AM и това е публикувано в интернет. Ако искате можете да го изслушате. В интервюто обяснихме подробно как камионната индустрия в Канада е бавно удушавана. Най-големият проблем е, че резервни части не са налични и са изключително скъпи. И Китай е замесен в това.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Знаем за това и сме го изпитали. Затова се стараем да се запасяваме с най-различни части за поддръжка за 1 година напред.

 

Отговор от същата медия: И този проблем е на 5 години и пандемията само го влоши.

 

Преводач: Говориха как канадски шофьори на камиони са се присъединили към Конвоят на свободата. Даже много подкрепят цялата кампания. И “заслуга” за това имат политиците-откачалки с техните крайни ограничения и заплахи. Също Benjamin Dichter обясни как различията между отделните провинции в Канада (всяка смятайки се за най-великата) отчетливо са намалели и канадският народ се обединява. Друг журналист е приятно изненадан от камионните шофьори в Квебек и тяхната подкрепа,  защото ще даде възможност за евентуално установяване на културно единство в Канада. Добавя, че ако това не удиви хората, не  знае кое друго би го направило.

 

Въпрос от друга медия: Някои хора, които са против Конвоят на свободата, казват: защо просто не се инжектирате? Какво ще кажете на хората, на които им е трудно да разберат, че човек трябва да има избор относно тези ограничения?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Ударихте право в целта. Няма една причина за това. Всички сме индивиди и всеки си имате своите причини. Имам приятели, които като се инжектираха за първи път, преживяаха силна негативна реакция. Почнаха да им излизат синини навсякъде по тялото. Отидоха при лекаря си и той им каза: “Знаеш ли какво? Просто не си слагай другата. Не съм сигурен защо така се получава, просто изчакай.” Има и хора с други истории.  Mark Petrelli беше първият журналист, които излъчи Конвоят на свободата. Той каза, че би се инжектирал, но няма да позволи на правителството да му казва какво да прави. Така че има множество причини, поради които хората, които не искат се инжектират, не са го направили. Това е техният избор.

 

Въпрос от друга медия: Бенджамин, колко подкрепа получихте от различни общности в Канада? Особено от такива, които са избягали от тоталитарни правителства. Които са дошли в Канада и усещат, че и тук нещата се променят в тази насока.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Невероятно е, но основните общности, защото не е само една, които ни подкрепят от гледна точка на геополитиката и човешките права, са хора, които са дошли от Източна Европа. Има много хора от Източна Европа, били от от Полша, Беларус или от другъде, които са в камионната индустрия. Ние си мислим, че само средният канадец участва в това. Говорете с тях, чуйте им акцента и ще видите, че са от Източна Европа. Тези хора не са забравили социализма и посоката, в която отиваме, и те са най-притеснените. И виждате от видеата в социалните медии от общността на сикхите. Те казват: искам си свободата. Дойдох в Канада да бъда свободен. Няма да се откажа от свободата си толкова лесно. Казват също: Наречете ме бял супремасист, подигравайки се на ботовете в туитър.  

 

Въпрос от друга медия: Имате ли значителна подкрепа от тази общност? Видях в туитър как много хора се опитват да развенчаят това, казвайки: Да, те са 60% от камионната индустрия на Канада, но повечето от тях са инжектирани и не са част от този протест. Какво бихте им казали?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Мисля, че това е по-скоро наративът на масмедиите, който може да бъде обобщен: Не вярвай на лъжещите си очи. Имат толкова много хора от тези най-различни общности, които просто искат основни свободи в Канада. Ето защо дойдохме до Отава. Джустин Трюдо, това е твоята идентичност – свобода! Това ти казват тези хора. Това са едни от най-силните гласове.

 

Въпрос от друга медия: Поразена съм от разнообразието от хора, които дойдоха в Отава: деца, млади, стари хора, цветнокожи хора, бели хора, китайски канадци. Но имахме и съобщения за проблематични снимки, които циркулират в социалните медии: някой се разкарва със знамето на конфедерацията, друг се разхожда със знаме със свастика. Какво ще кажете на тях? Тези хора част ли са от вашето движение?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Първо, Крис е канадец. Тамара е метис. Аз съм евреин. Лидерите на дадени организации уж борещи се срещу това, са жалки. Те са тези, които захранват това, което наричаме “измамна омраза”. Всеки път някой като направи глупава подобна постъпка и лидерите на подобни организации гневно се възмущават. А това захранва омразата към останалите от нас. Така че игнорирайте подобни прояви. Те са политически хакове, които се крият зад булото на активизма в полза на общността. А знаете ли какво правят за общността? Нищо. И влошават нещата за останалите от нас. Докато останалите от нас, обикновени хора, искаме просто да се съберем и да се обединим. Така че ако искате разнообразие – ето ви го тук от нас тримата. И не ни е грижа за тези разлики в нашия произход, защото всички сме канадски граждани. Толкова.

 

Въпрос от същата медия: Какво ще кажете за тези съобщения, че Антифа ще праща подстрекатели. Виждали ли сте доказателства за това? Казваме на хората да не се “връзват” на подобни провокации.  

 

Отговор от Chris Barber: Хората, които оскверняват или пикаят върху паметници, не са от нашите.  

Отговор от Benjamin Dichter: Друго нещо, което е интересно и споменах докато говорех на сцената, е тази новинарска агенция или журналист, който продължава да ми праща съобщения и не ме оставя намира, ми изпрати “the Terry Fox controversy”. Какъв спор има около това? Сложиха лист хартия, флаг или разпечатка, която гласеше: “Издайте заповед за свобода” и канадското знаме. Ако вие смятате, че това е спорно, мисля, че трябва да напуснете Канада и да се преместите в Китай. Нали така?  Защото това не е спорно. Това е духът на Канада. И познайте какво: има някои канадци, които все още имат чувство за хумор.

 

Въпрос от същата медия: Знам, че този Конвой е за отменяне на заповедите за инжектиране като цяло, но за тях ли е само или е за премахване на всички ограничения: маски, работа от вкъщи и прочие.

 

Отговор от Tamara Lich: За всичко е. И това е едно от най-красивите неща, които видяхме. Всички тези спирания и всички хора, които се събират. Човек може да се види как се усмихват. Минахме през Headingley и там имаше хиляди хора, наредили се за това. Отстрани на пътя имаше страхотни туземци-барабанисти, католически монахини, стоящи до едни прекрасни жени от едно малцинство. Всички тези хора от различни етноси и култури, които се събират. Трогателно е.

 

Отговор от Benjamin Dichter относно опитите за провокация около военните паметници: Знаем, че това е история от фалшивите новини. Водим две битки: срещу заповедите и ковидните паспорти на правителството на Трюдо, и срещу очерняващите кампании на мръсните търговци, известни като legacy media.

Tamara Lich: От които започнаха нещата.

Отговор от Benjamin Dichter: От самото начало ни очернят. Така че има още един урок, който можем да научим от цялата тази работа. Като видите/чуете legacy media, изключете предаването. Просто ги игнорирайте. Няма нищо вярно там. Те са изключително наративен журнализъм (такъв, който представя единствено официалната версия/история на нещата, пускана от корпорациите, правителството и прочие. Мислете btv, nova, канал 1 и прочие).

 

 

Въпрос от друга медия: В тази връзка, понеже представлявате и туземната общност, бих искал да поговорите за това. Не само за масата хора, а по-точно – защо? Имам предвид, какви са въпросите, които те изнасят на преден план, които може да се различават от въпросите, които други общности повдигат относно тези ограничения и заповеди?

 

Отговор от Tamara Lich: Например, свързах се с Майка от клановете от Северозападните територии, когато всичко това започна. Тя беше днес с нас на литургията. И друга Майка на кланове беше с нея, която е от Гетуик. И смятам, че това е толкова важно, защото те са толкова голяма част от нашата история. Имаме министър председател, който обещаваше чиста питейна вода на тези резервати още преди да бъде избран. И все още не е направено нищо по въпроса. Смятам, че трябва да ги подкрепяме и да им помагаме и е време да работим заедно и нашето послание да бъде чуто. И нашето послание трябва да бъде разбрано.  

 

Въпрос от същата медия: Така че се смятате за съюзници. Вашето движение е движение за нещо по-голямо от само заповедите?

 

Отговор от Tamara Lich: То е за всичко. Имаме толкова много работа. Бяхме под локдаун толкова дълго време. Хората загубиха толкова много и имаме доста лекуване, което трябва да извършим. Същото важи и за хората от първите нации. Можем да направим това само ако го вършим заедно.

 

Въпрос от същата медия: Бихте ли поговорили конкретно за заповедта за инжектиране? Чух Майки от клановете тази сутрин да говорят малко за това как най-вече жените-туземки имат значителна причина да не се доверяват на правителството. Това говори ли се нашироко измежду различните туземни общности?

 

Отговор от Tamara Lich: Трябваше да доведа една жена (казва й името, но не го разбирам), която знае много за това. Когато говореше тази сутрин, тя говореше за важността на жените в нейната култура и във всички култури. Защото ние даваме живота, нали така? И тя говореше за това колко е важно нашите мъже да се застъпят за нас и да защитават жените и децата. И ние някак загубихме това. И ако човек слуша какво правителството прави, това, което поне аз чувам от правителството е, че те се опитват да разбият семейството като единица. Точно както се опитват да откъснат и разделят и разкъсат толкова много различни аспекти на канадския народ. И това не е, което прави даден лидер. Един водач обединява хората. Той/тя не ги унищожава и не ги разкъсва. Или не ги нарича с дадени епитети.

 

 

Въпрос от друга медия: Само да уточним. Вашето движение стриктно не е привърженик на никого в политическо отношение. И все пак вие бихте искали да окажете влияние върху политиките. В смисъл, че бихте искали да има нещо различно да се случи в консервативната партия например, както споменахте по-рано. Но имайки предвид подкрепата, която имате, това къде ви отвежда в бъдещето? Виждате ли се замесени с политическа организация на някакъв етап? Имам предвид, че за да причини промяна, човек трябва някакси да навлезе в политиката, нали?

 

Отговор от Benjamin Dichter: До известна степен. Това няма да е поредната политическа партия. Няма не се движим в тази посока. Но това не означава, че не може да се обединим около идеите на това движение за единство и да бъдем силния глас за канадците да оказваме натиск върху ЦЯЛАТА политическа класа, която ни провали. Всички са некомпетентни. Така че ще им трябва малко побутване тук-там. Така че политиците могат да чакат нещо да се случи без да си мръднат пръста, и да се опитват да ни пренебрегват доколкото могат. И знаете ли какво ще се случи? Медии от целия свят ме молят да дам интервюта. От Латинска Америка, Англия, части от Европа, Австралия. Всички се опитват да ни склонят да седнат с нас и да поговорим. И канадските политици си мислят, че те ще просто ще пренебрегват това? Хубаво. И знате ли какво? Нещо ще изникне из този вакуум и ще ги замени. Ако те не осъзнават колко голяма възможност имат да станат глас за промяната, тогава това просто доказва моето гледище за тяхната некомпетентност. Но някой ще излезе. Искаме добра, способна политическа класа от хора. Нямам никакъв интерес да се кандидатирам за политически пост. Тамара също. Това не е нашата област. Но бихме искали да има добри политици там и можем да помогнем да проправим пътя на такива хора, когато започнат да чуват. В момента не ни чуват, но може да отидат до офис на Джъстин Трюдо и да променят това.  

 

 

Въпрос от друга медия: Смятате ли, че политиците подцениха гнева и разочарованието на движението ви?

Отговор от Benjamin Dichter: Оо, да!     

 

Въпрос от друга медия: Милиони канадци нямат глас в парламента. Смятате ли, че за да не попаднем отново в такава ситуация трябва да бъдат направени значителни реформи в политическата и избирателната ни система?  

 

Отговор от Benjamin Dichter: Ще кажа нещо много неконсервативно и ще отговоря с “Да”. Живеем не точно със средновековна система, но живеем с остаряла система, която трябва да бъде в известна степен осъвременена. Научил съм толкова много от тази жена (Тамара) за туземните общности и преживяванията на туземците в Канада. Като консерватори, ние често сме, не искам да кажа отхвърлящи, но просто не разбираме опита на туземците, че смятам, че те са показателни точно за това, за което говорите. Че трябва до известна степен да модифицираме системата и да я направим по-отворена, по-прозрачна. Защото в момента системата се управлява от лобита. И тези лобисти контролират кой става кандидат. И това не важи само за една партия. То важи за всички. Така че съм съгласен с Вас на 100%.

 

 

Изказване от друга медия: Подхванахте важна точка. Ето мръсната тайна на канадското правителство и как то е представено. От 100% канадски гласоподаватели, Джъстин Трюдо стана министър председател с около 21% от регистрираните гласоподаватели. 80% не гласуваха за него. За да сме честни, 30% изобщо не гласуваха. Но реалността е, че мандатът на Трюдо стои на рамената на 21% от канадците. Така че когато той говори за отцепнически малцинства, аз бих му казал: господине, Вие СТЕ отцепническо малцинство. Вие представлявате 20%. Вие не представлявате 80% от канадците, които имат този проблем. Така че Трюдо представлява отцепническото малцинство и това са официналните данни.

 

 

Въпрос от друга медия: Имам личен въпрос към двама от вас. Виждал съм на инстаграм и туитър много хора да ви наричат бели супремасисти. Вие казахте, че сте евреин, а Вие сте метис. Как лично се чувствате да бъдете атакувани по този начин, когато вие не сте такива в действителност? Разстроени ли сте? Ядосани ли сте? Нямате нищо против ли? Как се чувствате относно това?

 

Отговор от Benjamin Dichter: За мен е комбинация между противно и истерично чувство. Понякога е най-забавното нещо. Защото не ми дреме. Аз съм много за свободата на словото. Хората трябва да могат да казват каквото си искат и аз да имам избора дали да се занимавам с тях и да им отговарям, или да не го правя. Нямам нужда правителството да контролира това за мен. Това не е тяхна работа. Те не са там да ни пазят. Правителството е там, за да ни предпазва правата. А те нехаят точно за това. Правителството изцяло изостави Хартата, която е относно правата ни, и си мисли, че са там, за да ни глезят. Това не е тяхната работа.   

 

Отговор от Tamara Lich: Не им обръщам внимание, честно казано. Знам какво твърдят. Баща ми винаги казваше: Ако говорят за теб, значи са оставили някой намира. Знам коя съм. И очевидно те пресилват нещата. Те не ме познават. Те не познават моя произход. И знам, че този Конвой е огромно начинание. Имайки предвид цялата логистика и всичко, което трябва да се реши, избирам просто да не чета или да го гледам. Всеки път, когато някой ми праща смс, им казвам да престанат. Трябва да сме съсредоточени. Имаме голяма работа за вършене тук. И няма да позволя на негативността да окаже влияние върху това. Тук е най-големият конвой в историята. И са дошли безопасно, като Chris Barber го води.  

 

Въпрос от друга медия: Два логистична въпроса относно това. Колко хора бихте казали, че са част от вашия най-вътрешен организационен екип?   

Отговор от Benjamin Dichter: Оо, Боже. Голям е.

Отговор от Tamara Lich: По два капитана на провинция. Имаме екип за социалните медии. Разберете, че много бързо трябваше да съставим екип. Толкова много хора са замесени.

Отговор от Chris Barber: За около 2 седмици.

 

Въпрос от друга медия: Справедливо ли е да се каже, че групата-ядро е около 40-50 човека?

 

Отговор от Tamara Lich: Да

 

Въпрос от друга медия: И тази група включва и капитаните?

 

Отговор от Tamara Lich: Да.

 

Преводач: Медиите обясняват как екипът е съставен от слоеве. Вторият слой са стотици хора, а третият са хиляди. Говорят и как някакъв единичък човек от сикх общността е отправил едни от най-злите коментари в историята относно белия супремасизъм на тримата тук. Организацията, която нарече конвоя само 3-мата човека, е финансирана от Джъстин Трюдо.  Обясняват за огромен брой хора от общността на сикхите и как те ходят при спирките на камионите и раздават храна и одеала. Вижда, че се движението е чисто, помощта идва от сикхите, а не само от хора от конвоя.

 

Benjamin Dichter: Ако отидете на сайта adopt-ed-trucker.ca, (не намирам сайта, но намерих този: https://www.givesendgo.com/Warroomcanadanet) ще видите как хората си предлагат домовете и леглата на шофьори на камиони, които имат нужда от квартира, храна и прочие. Този сайт е наистина базата където канадците могат да отидат, ако искат дадат подслон или нещо, с което да помогнат. Също има и формуляри за регистрация за още камиони, които искат да дойдат. Защото в един момент трябва да почнем да ги вкарваме в база от данни. Не знам колко десетки хиляди са. Спряхме да броим. Просто бяхме претоварени. Така че сайтът adopt-ed-trucker.ca е средството, чрез което хората могат да комуникират, да предлагат своя принос.

 

 

Въпрос от друга медия: Да задам и най-спорния въпрос: успяхте ли да преброите общата бройка моторни превозни средства и хора?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Загубихме им бройката.

 

Отговор от Tamara Lich: Опитвам се да доведа всички капитани в една стая през цялата тази седмица и е все едно човек да събира стадо от котки. 100 км дълъг конвой.

 

Въпрос от друга медия: Има ли останали хотелски стаи в Отава?

 

Отговор от Benjamin Dichter: Смеете се, но това е индикаторът. Гледахме на живо по телефона как хотел след хотел се резервира онлайн. Това трябва да ви говори нещо.

 

 

Изказване на друга медия: Зададохме въпросът дали това е политически или културен момент. В момента това е световен културен момент. Само да обясня: аз съм бивш военен, бивш разузнавач, работих 7 години за кралската канадска конна полиция като доставчик по разузнаването, работещ по антитероризма и разследването. Работих и при секретаря за оценка на разузнаването. Така че съм част от тази група. Oo, и съм също бивш централен банкер. Изготвях анализ на риска за централните банки на G-10. Получавам информация от света: от австралийски журналисти, от съветници по риска за главните европейски институции. Това, което ме подтикна да се изкажа е, че познавам човек, който е истински самурай. Не говоря за човек, който си мисли, че е самурай, а за истински самурай, носещ меч. И този човек видя снимката на Майките на клановете тази сутрин. Така че имате самурай, който подкрепя това. Просто не е истина за каква подкрепа става дума. Има конвои в Европа, Италия, Австралия. Доналд Тръмп, Бог да благослови сърцето му, излезе вчера на митинг и заяви: “Видяхте ли онези канадски шофьори на камиони? Те правят повече за свободата в Америка, отколкото американските лидери го правят за собствената си страна.”

 

Това е едно световно културно движение, което се опитва да предотврати Build Back Better (планът на Байдън за съсипването на САЩ и отделяне на средства за измамата “глобално затопляне”/”климатични промени”), културния марксизъм, прогресивизма, Клаус Шваб, Бил Гейтс, световния икономически форум. За всеки, който казва, че голямото зануляване и всички тези неща са измама, има книга: Covid 19: the Great Reset, написана от Клаус Шваб, президент на световния икономически форум. Просто за ваша информация: премиерът Джустин Трюдо подкрепя голямото зануляване на своя сайт. Обичаният ни министър на финансите, познат също като зам. министър председател, Chrystia Freeland, е в борда на директорите на световния икономически форум. Така че когато хората казват: Не разбирам накъде отива Трюдо, не разбирам какво прави Трюдо, защо той върши всички тези неща. Съществува дневен ред. Това е един прогресивен план. Това е постнационален план. Това е планът Build Back Better на американския президент и вицепрезидент – Джо Байдън и Камала Харис.

 

Така че това, което непреднамерено или преднамерено направихте, Тамара, тя ми помогна да организирам моята обиколка в Алберта, и по този начин се замесих с опасен човек нея.

 

(Тамара се смее).

 

И ако всички ние не свършим в затвора.

 

(Тамара се смее.)

 

Както и да е. Коментирах, че премиерът Трюдо беше избран само с 21% от гласоподавателите в Канада. Всяка друга държа има същия проблем. Това, което представяме тук са 80% от хората, на които им е писнало да бъдат без глас сред политиците, на които им е писнало да им се казва, че са лоши, на които им е писнало да им се казва да млъкнат, и на които им е писнало да им се казва, че ще бъдат ограничавани. И това, което направихте е, че ги ударихте всички в перфектния момент.

 

 

Въпрос от друга медия: Ако имате някои последни думи, не към политиците или медиите, а към канадците, които може да подкрепят, но може и да не подкрепят този Конвой. Кажете само с няколко изречения защо правите това.

 

Отговор от Benjamin Dichter: Правим го, защото имаме нужда от промяна. Имаме нужда да бъдем обединени за първи път. Трябва да разберем, че врагът не сме ние или другите, било то религия, раса, култура. Това не е врагът. Всички ние сме една обединена държава. Врагът, или проблемът, е политическата класа, която ни тласка към робство. И ако не излезете да говорите сега, и ако не се ангажирате с това, това нещо няма да свърши. Това е възможността ви. Дали останалите хора напълно ни разбират, дали те са за или против инжекциите срещу къвид 19, не в това е смисълът. Смисълът е, че тук става въпрос за основните ви свободи. И ако искате да запазите основните си свободи, това е движението, което е тук за вас. Което можете да хванете, за да помогне.

Източник:

https://www.bitchute.com/video/1xFHJWedmNly/

https://www.brighteon.com/1c28397e-1fae-4f74-996e-eabde6cf96ce

Превод от английски с малки съкращения: Загата

 

2 thoughts on “Конвоят на свободата в Канада: превод на първата пресконференция на живо на организаторите”

 1. Desislava Avramova

  Зага БРАВО!! Имаш личен принос към това историческо събитие! 👏🏻👏🏻👏🏻

 2. Благодаря ти, Деси!

  Нека искрата, започната от канадците се превърне в огън. И нека този огън:

  1) стопи (голяма част от) преднината по целия свят, която тези същества взеха чрез своите слуги в този отдавна планиран цирк;

  2) събуди много повече хора, за да може тепърва да се търси сметка за това както и за много престъпления, извършвани срещу човечеството;

  3) да се вземат мерки такова нещо повече да не бъде допускано.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *