аука ли е Астрологията s

Наука ли е Астрологията?

В това видео ще научите:

Наука ли е Астрологията;

Кои са някои от най-влиятелни учени-астролози в историята, какво са постигнали и на кого са служили;

Че в късното Средновековие Астрологията е включена в програмите на определен брой университети и е считана за незаменима част от обучението на всеки един лекар в диагностицирането и лекуването на болести. Катедри е имало в университетите в: Париж, Падуа, Милано, Болоня, Флоренция, Виена и Оксфорд;

Че най-голямата църква в света – базиликата на Свети Петър във Ватикана – е изградена с изборна Астрология;

Че кралската обсерватория в Гринуич е изградена с изборна Астрология;

Че под “Астрология” имам предвид древната традиция (била тя западна или индийска), с документирана история от 2000 години. Имам предвид конкретни предсказания, НЕ съвременната психологическа астрология. Имам предвид Астрология, която не може да бъде атакувана с ефекта на Барнум;

Разглеждане на определенията за Астрология и наука и дали и как някое от тях се е променило и в каква посока;

Защо Астрологията не е наука и няма как да бъде наука със сегашното, орязано значение на понятието “наука”;

Какво става когато някой тръгне да променя определенията. Пример: частната организация известна като СЗО за “пандемия” и “ваксина”;

Съвременната наука се фокусира изцяло върху физическия свят, отричайки Създателя и понятията “намерение”, “воля”, “съзнание” и “живот”. Без висшите светове, Астрологията губи своите основи и предназначение и става едно безсмислено суеверие;

Астрологията се занимава с разпознаването на модели/сигнатури, които дават форма, смисъл и значение в живота на човека. Науката няма това като свой предмет;

Съвременната наука има претенциите камо ли не, че има монопол върху истината. Обаче по нейно признание, човешкото око възприема само 0.035% от видимия електромагнитен спектър. Също, според съвременната наука с най-напредналите технологии може да се види 5% от Вселената (другите 95% са черна материя);

За да бъде призната Астрологията като наука, ще трябва повторно да дефинираме понятието за “наука”.

 

Източници:

The Fated Sky by Benson Bobrick, публикувана през 2005г.

https://zagataastrology.com/%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0/

https://astrologynewsservice.com/news/saint-peters-basilica-an-astrological-triumph/

http://skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=10612&sid=87335cff756cac730d4fc040e72baad1

https://studentofastrology.com/2017/04/astrology-not-a-science/

https://studentofastrology.com/2018/09/astrology-and-science/

https://www.websters1913.com/words/Science

https://wikibgbg.top/wiki/Four_causes

https://www.youtube.com/watch?v=Vr6qT980eP8

http://anipesheva.blogspot.com/2020/12/blog-post.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Прочетете тази статия от линка долу, а не отивайте в новия ми сайт:

https://zagataastro.wordpress.com/2016/02/21/%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%8a%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb/

https://www.youtube.com/watch?v=7vj39O5immQ

 

А какво смятате вие: наука ли е Астрологията?

Моля споделете вашето гледище. Ако имате въпроси, съм на разположение.

4 thoughts on “Наука ли е Астрологията?”

 1. Поздравления за труда Ви!

  Аз смятам че Астрологията и въобще системите, които не са прикрепени на чиста материална основа работят. Съвременната наука е мащабно движение което продължава няколко стотин години. Според мен е абсурдно да се отрича съществуването на Бог. Човек може да не вярва в християнските убеждения или на която и да е религия, но сигурно може да види принципите, които са присъщи за всичко съществуващо. Впрочем, информацията е една и съща, но ни се поднася в различни форми, съотношения, размери и материи. Дори в древността теорията за големия взрив е била позната (яйцето, което паднало и се разляло), така че учените боравят с нищо повече освен сухи понятия. Бих казала че науката (съвременната) се занимава с частицата от Света, която е достъпна за сетивата ни.
  Хората имат цели, мечти и желания. Науката ги игнорира като достойни причини и се позовава на сетивността, лесната видимост и материалността. За мен няма как тя да е абсолют и тоталитар за Всичко.
  Астрологията е море от знание,(не се занимавам с Астрология, макар че съм информирана за някои неща) което вероятно не може да достигне до мнозинството, т.е мащабно, а по един по-малък, но по-задълбочен начин, т.е до малка маса от хора, която обаче, ще бъда информирана какво в действителност представлява тя.

 2. Благодаря Ви за поздравленията и за коментара.

  Ако хората знаеха, че още в самото си начало съвременната наука е отвърлила понятията “живот”, “съзнание”, “воля” и “намерение”, нямаше да я поставят на незаслужен пиедестал и едва ли щяхме да сме в това положение. Ама това не важи само за съвременната наука, и за съвременната музика, образование, ценности и прочие.

  Откакто направих това видео, ми попадна тезата на шведския историк по религии Мартин Ганстен, който владее санксрит. (Той също владее и персо-арабска Астрология). Мартин Ганстен защитава позицията, че Астрологията принадлежи в съвременната категория на религия. Това е не само защото е възникнала в религиозен контекст – звездното Гадаене в древна Месопотамия, където волята на боговете е била изразена с небесни надписи.

  Той също обяснява, че причина за тази му теза е, че до границите на Астрологията човек достига по-лесно по интуивен път, отколкото с официални определения, както и най-вече защото Астрологията се занимава с теми, които отдавна са изоставени от науката и в известна степен от философията: “животът като разказ изпълнен със смисъл, съдба и свободна воля, мястото на човек в Космоса”.

  Има много резон в тази теза, тъй като една от етимологиите на думата “религия” идва от латинското “religare”, което означава “слепвам” или “свързвам”. И разбира се, без Създателят/Безкрайният Океан от Съзнание, Астрологията, Магията, Гадаенето и животът биха изгубили какъвто и да било смисъл. И неслучайно точно това гледище на липса на Бог систематично и открито се пробутва от определени същества и техните слуги, които имат интерес и полза от това. Не е само от онези в Давос на Клаус Шваб. Например, нито в българската конституция от 1991г, нито във Всеобщата декларация за правата на човека на ООН, нито в Европейската конвенция за правата, думата “Бог” не присъства. А в предишни векове не е било така. Например, човек да може види указ на княз Александър I от 19-ти век, където пише “Съ Божия милостъ и народната воля”.

  Да не би Създателят да е “умрял”? Просто открито искат да заменят Създателя с изкуствен интелект и технологичен контрол, в името на “науката” и “напредъка”.

  Е, номерът им няма да мине!

  1. Предпологам това течение е част от някакъв цикъл както всяко нещо, погледнато от Астрологията? Смятате ли че то би продължило, да кажем, колкото тоталитарността на на религиите през Средновековието като период от време? Все пак тези заключения на обществото започват началото си неотдавна (XVIII век).

   1. Да, част от цикъл е. Това е най-висшият клон, наречен мунданна Астрология, известна също като световна или универсална. Не съм мунданен астролог и не се наемам да кажа колко точно ще трае цялото нещо, кога и как ще свърши.

    Това са гледа най-вече по циклите на висшите планети: Марс и най-вече Сатурн и Юпитер. Малките цикли са 20 години, другите са 240 години и има и 960 години. Последните са известни като малките, средните и големите съвпади на Юпитер и Сатурн, давани от арабския астролог Абу Машар през 9-ти век.

    Най-скорошният съвпад на Юпитер и Сатурн е от 21 декември 2020г. във 0 градуса Водолей, управляван от злосторника Сатурн, планетата на контрола, ограниченията, затворите, вмешателствата, системата, данъците и смъртта. Границата е управлявана от Меркурий, планетата на технологиите, ума, интелекта, изобратенията, образованието, младите хора и правенето на проверки. Този съвпад ще трае до 31 октомври 2040г.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *