Отговор на въпрос от астролог: тънкости при формулирането

Имам усещането, че дори ако се отговори на всички възможни въпроси, поставени от науката, ние няма дори да сме се докоснали до проблемите от живота

Лудвиг Витгенщайн, австрийски философ от 20-ти век

В ерата, в която живеем, немалко хора осъзнават, че технологиите са просто едно помощно средство. Да, те спестяват време и предоставят почти безкрайна информация, но не и такава, която важи единствено за въпросния човек. Същото важи и за науката. Затова хората търсят отговор на въпрос от астролог. Или от таролог. Или от гледач на карти, или друг гадателски метод.

Задаване на въпрос на астролог: честото пренебрегване на свещеното

Все повече хора се свързват с мен и търсят помощ или съвет. Неизменно да ги препращам към статията ми за въпросната/хорарната Астрология.  Обаче нерядко се получава така, че не могат да схванат същността на задаването на въпроса си и всичко, което произтича от това. Целта на тази статия е да хвърли достатъчно светлина относно тази трудност.

Сега, някой лаик навярно ще си помисли: „Кое му е сложното? Изниква проблем или колебание, пресягаш се до телефона или до клавиатурата, и работата е готова – въпросът е зададен.” Подобен начин на мислене не само, че не изглежда нереден, а се е превърнал в норма. „Можеш да получиш всичко, което искаш, стига да имаш парите/възможностите да си платиш за него. Ще ти го донесем и до вратата, само си плати и за куриера.”

Всъщност, такъв модел на мислене не е проблем за мнозина. По друг начин казано, отговор на въпрос от астролог може да се получи  за щяло и не щяло. Все пак парите на хората потичат към джобовете на астролога. Този груб материализъм и потребителщина има толкова общо с Астрологията, особено въпросната, колкото един бушмен има общо с учен в бяла престилка, затворник на лявото си мозъчно полукълбо и работещ в тясно помещение в тайна или подземна база.

Проблемът е много дълбок и не касае само Астрологията. И преди съм писал за това А именно, че човек НЕ може да практикува това Изкуство със сегашния, материалистичен модел за света, който властва от 350 години насам. Астрологията е свещена. Махнете свещеното и няма да остане нищо от нея. Тя ще стане по-жалка и от университетските дисциплини, които се предлагат на конвейер.

Та кое е това, което прави Астрологията толкова ценена и свята? Разбира се това не е толкова първопроизходът й. Тя е първата Наука. Става дума за предмета й – тя показва Съзнанието на Космичната Душа. Някои наричат това Планът на Сътворението. И в двата случая е очевидно, че я е имало много преди да съществуват хора.  Ще я има и много след като изчезне човешката и други раси. Започвате ли да схващате накъде бия? Започвате ли да сващате, че колкото парите могат да купят една къща, но не и един дом,  да купят лекарства, но не и здраве, още по-малко те могат да купят астрологично разбиране, а не поредната механично генерирана и разтълкувана карта.

Клиентът, търсещ отговор на въпрос от астролог, не го вълнува как или защо работи Астрологията

Но да оставя парите настрана. Защото не в тях е проблемът, а в мисловния модел. И така: каква точно роля играе питащият, когато се свързва и търси отговор на въпрос от астролог? Също, какво се случва, когато се задава даден въпрос? Имам предвид „там горе”?

Но хората това не ги касае. Те искат точни прогнози и дълбок анализ на ситуацията, показващ намеренията на замесените страни. Останалото е второстепенно, или нямат време за него. Това може да изглежда леко пресилено на някого, но всъщност е голата истина. От всичките клиенти, които съм имал и имам, плюс близки хора, знам само за един случай, в който жената наистина се интересуваше за какво става дума и как е възможно подобно нещо.

  • Как е възможно например да се предсказва бъдещето? Дори и когато се пита за трети човек, който астрологът никога не е виждал през живота си? Не му знае не само възрастта и личните данни, а дори и името.
  • Как е възможно да се узнава миналото, което безвъзвратно е изтекло?
  • Как Астрологията може да открива изгубени вещи или хора или животни?
  • Защо хорарната Астрология умее да диагностицира буквално всяка една болест или дисбаланс? Без значение дали касаят човек, животно или дори растение.
  • Как успява да определи кой от двата варианта е по-добър за питащия и в какво отношение, защо е така и прочие?

отговор на въпрос от астролог

Всичко това, а и много повече, е възможно точно заради същността на това Изкуство, неслучайно наричано Царицата на всички науки.

Какво всъщност се случва когато търсите отговор на въпрос от астролог

Когато търсите отговор на въпрос от астролог и той ви отговаря, става така, че се отваря булото, което разделя грубия и материален свят от финия и нематериален такъв. Съответно, по този начин се търси Истината от различни проявления на Източника. Те са погрешно известни на лаици и учени, роби на материлизма и Дарвинизма, с грубата им физическа обвивка. Става дума за планетите.

Та когато се задава въпрос питащият иска от хорарния астролог да отвори булото, разделящо двата свята. Клиентът използва свободната си воля, чрез която търси резонанса на висшите тела (планетите). Но това не е достатъчно само по себе си, както обяснявам в другата статия за въпросната. Още повече, без значение дали го осъзнава или не, това, което той/тя иска е Небесата да спрат да се въртят „там горе” докато се задава въпроса. Защото точно това се случва. Небесата, които постоянно са в движение и описват неповторими конфигурации и моменти, трябва да бъдат замразени от астролога, за да може да заземи този момент и да съди по него миналото, настоящето или бъдещето.

Четете ли внимателно? Точно това правите, когато правилно задавате въпрос. Точно това правите, когато използвате свободната си воля, за да намерите астролог, който да „да спре” Небесата и да получи надеждна и потвърдима информация от тях, разчитайки тази Космическа Азбука. И това е страхотно. Когато точно си формулирате въпроса и го зададете искрено и по правилен начин – картата отразява ситуацията по един красноречив начин. А щом това става, картата неизменно и винаги показва истината.

Различните хора задават различни по същност въпроси

Разбира се в немалко ситуации съществуват вариации или лавиране, както обичам да казвам. Понеже животът изобщо не е едноизмерен и понеже Астрологията го отразява, тя е длъжна да показва това по своя си начин.

Какво имам предвид? Има хора (в зависимост от рожденото им обещание и предразположеност, показани в хороскопите им), които задават въпроси най-вече от един тип. Например имам клиентка, която задава преобладаващо въпроси в които няма свободна воля. Съответно, въпросната карта изглежда по начин, съотвестващ на личността и ситуациите й.

Имам друг клиент, който задава въпроси в които постоянно има свободна воля, и съответно въпросните карти отразяват това по подобаващ начин. Забележете, че тук няма място за съдене и чувство за превъзходство, а само за истината. И точно това интересува хората. В първия случай какво показва бъдещето или миналото. Във втория, не само това, а дали ще има обрат в събитията или в нагласите на замесените страни.

Хорарни въпроси със свободна воля и такива без нея

Общо правило е, че ситуации, в които има свободна воля, са по-трудни за разчитане от такива, в които няма. Но това не винаги е така. Например в почти 100% от случаите касаещи изгубени вещи, хора или животни, свободна воля няма, но това са най-трудните карти за съдене. Всъщност за да бъда точен, е нужно да обясня, че под „свободна воля” имам предвид право на избор. Това е важно, защото в исторически план под понятието свободна воля, измислено от религиозни хора, се е разбирало способността на човек да се намесва в Плана на Сътворението. Тоест да прекъсва или предотратява дадени събития, считани за съдбовни.

Това е голяма разлика! Пример за хорарни въпроси, в които има свободна воля:

  • Да приема ли предлаганата ми работа?
  • Да сменя ли жилището/квартирата си?
  • Предписаха ми еди какво си лекарство, което започнах да вземам; подходящо ли е за мен?
  • Препоръчаха ми един каква си кола/жилище; струват ли си, пасват ли ми?
  • Един специалист/учител/приятел ме посъветва един какво си; ползотворно ли ще е за мен, ако приема съветът им?

Това, че имате избор в ситуацията не влияе по никакъв начин над последвалото й естествено развитие, характеризирано от минаване по най-малкото съпротивление. Това е малко коварно за обяснение, но какво имам предвид? Преди всичко контекстът на ситуацията, а и на вас самите като личност до немалка степен, определя природата на въпроса и последвалото развитие.

Тоест, това, че например във въпроса: „да приема ли работата, която ми се предлага?” зависи от вас дали да направите това, няма да промени факта, че няма да се разбирате добре с шефа ви или че заплащането ще е малко и прочие (ако картата покаже точно това). Защо? Защото това са неща, извън контрола ви. Същевременно, и отново според контекста, това, че заплащането ще е малко да речем, ако стане така, че заработите на тази работа и това трае години, не означава, че през цялия ви престой заплащането ще е малко.

Това е въпрос и той не обхваща целия ви живот все пак. Тоест има място за маневриране в ситуациите и ограниченията. За това може и с въпросна, може и според изборна – отново според контекста.

Но в случай на въпроса: „вземам еди какво си лекарство, което ми предписаха; полезно ли е за мен?”, картата ще покаже ясно дали е. Ако е, с какво е полезно. А ако е вредно, на коя част от организма ви вреди и с какво. Мисълта ми е, че вие нямате контрол над лекарството, не можете да го преобразувате така, че от вредно да стане полезно. И съответно, ако продължавате да го вземате (тоест ако се движите по най-малкото съпротивление, което хората в огромната част от случаите правят, без значение какво касае), вие ще си навредите. Без значение дали смятате, че ви помага или не.

За протокола, дори и да благославяте лекарството и да го енергизирате, би ви отнело доста сили да смекчите ефекта му. А и реално не е необходим такъв подход. Нужно е само да се разбере дали ви помага или пречи. Ако ви пречи се прекъсква и готово. Препоръчва се друго, което да ви помага. Стига практикуващият да има нужните познания.

Астрологията не показва символи, а обективната реалност

Aко от хората, четящи това, има все още такива, които си въобразяват, че картата показва просто символи, или – да използвам запазена фраза на съвременните психолози и астролози – че ако не се справят с дадено нещо по вътрешен начин, ще трябва да го срещнат навън, тоест в реалния, осезаем свят – тогава те изобщо не са „включили” за какво става дума и какъв е предметът на Астрологията. Разбира се, това вече е извън задълженията на астролога, разчитащ картата.

Тоест, и както съм писал в други статии, въпросната, а и всякаква друга карта, се разчита по ясни и точни правила. Въз основа на тях се показва обективната реалност, съобразена със същността на ситуацията. Оттам вече, след като клиентът е бил информиран на прост и разбираем език относно съществувашите варианти, тоест той е получил отговор на въпрос от астролог, той/тя може да упражни избора си. Ако така желае.

Например, преди време се свърза с мен един човек, който щеше да пътува в чужбина и искаше да знае дали тамошните власти ще му направят проблеми. Разчетох въпросната карта и тя показа, че няма да му направят проблеми. Алтернативата беше да го задържат и да трябва да се разправя, евентуално адвокат да се търси и прочие. Това ми напомня и за друго нещо, а именно че в задълженията на астролога влиза да се отговори на въпроса/въпросите и толкова. Всичко друго освен това вече зависи от усмотрението на практикуващия, което включва неговото рождено обещание, показано от рождената му карта, както и взаимоотношенията му с хората, доколко са били открити, редовни клиенти ли са и прочие.

В този случай (а и винаги когато е зададен въпросът искрено и е точно формулиран) хорарната карта идеално показа ситуацията. А именно, че този човек ще пътува в чужбина заради пари и документи. Картата показа, че и преди е ходил на това място и е имал вземане-даване със закона. И ето го моментът, за който говоря: картата от задаването на въпроса показа също, че няма да получи това, за което отива. Това обаче не влиза във въпроса на клиента и съответно зависи изцяло от мен дали да му го кажа или не. Избрах да му го кажа. Той замина и стана точно така, както предсказах: не му направиха проблем тамошните власти, но не получи и това за което отиваше.

Колкото до това дали щеше да отиде, ако картата показваше, че ще бъде задържан или дори арестуван, и дали той въпреки това щеше да избере да го направи, не зная. А и както казах, това вече не зависи от мен, а от клиента дали би се престрашил да тества съдбата и що за тип човек е.

Дотук много добре: простота, директност, недвусмисленост, че и чувство за свързаност със Сътворението за някои хора. Това е (въпросната) Астрология. Това е това Изкуство, чрез което 20, 50, 100 човека в един и същи момент и на различни места по света, могат да зададат своето питане на различни хора, владеещи въпросна. Тези питания може да са съвсем различни по същност, и всеки да получи отговор на въпроса си от астролог, чрез използване на същите тези планети, стига той да е зададен искрено и да е точно формулиран. Човек, освен ако не е механично създание или животно, не може да не изпита благоговение пред подобна картина.

Несериозността на клиента и опасността от “празна хорарна карта” при търсене на въпрос от астролог

Дотук обяснявах колко проста форма на Астрология е въпросната и защо този клон е най-ниското стъпало в астрологичната йерархия. За съжаление някои хора като чуят думата „проста” и си мислят, че означава лесна. Както Джон Фроули казва: вдигането на тежести е просто, но това не означава, че е лесно. И все пак, хорарната Астрология е значително по-лесна от останалите клонове. Къде е капанът в нея тогава се питате?

Капанът се крие в несериозността от страна на питащия. Тоест в страната, която използва свободната си воля и търси резонанса на висшите тела. Това е доста логично. Замислете се само: доколко длъжни са Небесата да отговарят на възникналите у вас питания и колебания? Доколко те са сериозни и заслужават отговор? Това не е търла или магазин в крайна сметка, където всеки получава нещо, стига да може да си го позволи.  Тук се иска зрялост, а тя изобщо не е на мода и не се поощрява от съвременното общество.

Усещате ли накъде бия, усещате ли какво става, когато Небесата не са тласнати или прикоткани да отразят питането ви? Става това, което астролозите наричат „празна хорарна карта”. Това е ситуация, в която планетите, образно казано, не са трогнати от вас и не работят с вас. А просто са си там някъде. Защото в крайна сметка, можете ли да си представите какъв хаос би настанал, ако Небесата бяха длъжни да отговарят на абсолютно всички хрумвания и приумици на милиони хора по света?! С други думи, астрологът остава с нищо, картата е безполезна и съответно това не е Астрология.

Ако се стигне дотам и той/тя е човек на място, ще ви го каже. Ако не, ще ви вземе парите и ще налучква. Най-лошото в случая би било, ако въпросът е дихотомен и той налучка един от двата отговора.  Защото по този начин неимоверно нараства вероятността да си помисли, че нищо кой знае какво не е станало и че занапред може да се случи такова нещо. Докато в действителност е станало нещо изключително сериозно, а именно, че той/тя е позволил да се стигне до там и е опозорил Изкуството и себе си. Без значение дали го осъзнава.

Поради тази причина, и това винаги го казвам на клиенти и близки: „няма нищо по лесно от това да приема въпроса ви”!, но за да бъде съвестта ми чиста и да знам, че занапред ще мога да разговарям с човека без да ме свива стомаха, и не на последно място – за да знам, че съм заслужил това Знание, предавано през последните две хиляди години, и ще мога ако реша с високо вдигната глава да го съхранявам, предавайки го, отказвам да приемам въпроси, в които има съмнение за празна карта.

Как да се избегне риска от празна хорарна карта

Условието е да се излъчи импулс, който е искрен и да е важно за питащия да узнае отговора на въпроса си. Така например, хора, които се опитват да преметнат или тестват някой астролог, ще получат празна карта на въпроса си. Дори и да си платят. Точно за да се избегне получаването на празна карта, древните са въвели определени правила, които ако не да се спазват, поне да се следи за тях, увеличават вероятността това да не се случи.

Въпросът за да не е случаен и небрежен, а моментът да е точен и човек да си използва свободната воля, „маркирвайки го” така да се каже, за това си има определени правила. Според тях, ако въпросът на питащия е искрен и правилно формулиран, то тогава картата показва къде точно този човек има бенки и брадавици по тялото. Подобни показания понякога са били използвани да убедят скептични клиенти и да им вдъхнат увереност, че са дошли да търсят отговор на въпрос от астролог, който си разбира от Изкуството.

Нуждата да сте положили усилия преди да потърсите отговор на въпроса си

Стигам до формулирането на въпроса и доколко той е валиден. Тук идва ролята на практикуващия и неговите умения и зрялост. Те са жизнено необходими в насочване на клиента и помагане да се разбере и очертае максимално точно ситуацията. Отново, съвременната епоха и преобладаващият модел на мислене не само, че не облагоприятстват този процес, а дори го спъват.

Имам предвид, че трябва да сте положили усилия за разрешаването на възникналите питания у вас. Причината е логична – това спомага за засилване на излъчения импулс и го прави, подобно на лазер, кохерентен. Тоест вероятността да се получи резонанса на висшите тела става значителна.

Ще илюстрирам с пример. Моя близка ме свърза с човек, живеещ в чужбина, с когото се оказа, че имам немалко общи интереси. След като един път бяхме чатили немалко време, стана на въпрос за Астрологията. Той започна да разказва как има проблеми с любовния си живот и все не може да намери подходящия партньор. По едно време му хрумна идеята да ми зададе въпрос относно това, кога ще стане и прочие.  Казах му, че въпросът му не е валиден и не мога да го приема. Забележете – не се съмнявах в искреността му. Беше наистина честен и открит, готов веднага да плати. Просто събитията, довели до този въпрос, бяха прекалено плавни. Какво имам предвид?

Казах му, че ако беше положил усилия и например беше тръгнал да търси астролог, да звъни или да праща имейли, тогава вече щеше да е доста вероятно въпросът му да е валиден. Не забравяйте, че само допреди 150 години не само, че е нямало интернет, а и телефони, и хората са пътували с дни, че и седмици, за да се консултират, ако желаят на място, с астролог или друга окултна предсказателна дисциплина. Казах му и че това, което го интересува, може разбира се също да се види в рождената му карта.

Още нещо трябва да се каже във връзка с лесното задаване на въпроси. Древни автори като Бонати, измежду други, открито препоръчват астролозите да не си задават собствени въпроси, а да ги поставят към техен колега. В тази връзка, аз обичам да казвам, че който иска да зададе въпрос за себе си, ако не да изчислява картата на ръка (отнема поне 40 минути изчисления за построяването на картата, която тепърва после трябва да се разтълкува), да е готов да го направи. Тоест да задава въпроса с чувството, че е нужно полагане на усилия, за да се засили импулса, а не да щракне с астрологична програма, която да изчисли картата за броени секунди.

Нуждата от рамкирането на ситуацията и на въпроса ви

Също така, въпросната е може би по-добре да се нарича контекстна Астрология. Защо? Защото е абсолютно жизненоважно изцяло да се загради, така да се каже, ситуацията. Какво имам предвид? Хора са ме търсили и търсят и техните ситуации не са достатъчно рамкирани или ограничени.

Например: една чужденка наскоро имаше въпрос дали да започне частен бизнес или да тръгне да си търси работа. Само с тази информация, въпросът е възможно да се приеме. Ето защо обаче е ключово да сте максимално открити при разясняване на ситуацията ви. Оказа се, че жената би кандидатствала за финансиране от европейските фондове.

После пък се колебаше между 2-3 отрасъла, макар да ставаше въпрос за хранителна промишленост. Казах й, че не мога да приема въпроса й, защото има прекалено много висящи вероятности. Тоест има прекалено разхлабени краища в тази ситуация и следователно въпросната не може да помогне тук.

Разбирате ли? Няма начин, а и изобщо не е нужно, да се обхванат и ограничат толкова много варианти. Примерно: дали ще я одобрят, кога, дали ще получи заем от банка, лицензи? Дали ще се вмести в нужните срокове и прочие? Имайте предвид, че това касае само едната част на въпроса й и не включва потенциалното търсене на работа.

Допълних, че за това се гледа рождената карта. Това е, защото тя обхваща целия живот и съответно като се разбие на периоди ще се види дали даден човек ще успее в дадено начинание. Условието е, че за това трябва да има дадености в картата на въпросния човек.

Ето още един пример: клиентка, която искаше да пита дали би си взела изпита по еди кое си, ако избере да се яви на еди коя си дата. Казах й, че има прекалено много вариации и не мога да приема въпроса й. Също, най-добре в този случай, особено щом има контрол над ситуцията на започване, е да се използва изборна Астрология. В нея се избира най-благоприятния момент за осъществяването на дадена желана последица, стига тя да е обещана от рождената карта.

За последно натъртвам колко важно е въпросът ви да е искрен, да е важно за вас наистина да узнаете това, за което питате, и да сте положили някакви усилия за разрешаването му. Макар да се подразбира, аз ще го кажа за всеки случай. Благодарение на вас и вашия импулс е възможно да се разчетат мислите на Космичната Душа. Защото, чисто теоретично и за да илюстрирам – ако аз, знаейки какво ще ме пита даден клиент, преди да е излъчен импулсът му/й, направя така, че задам същия въпрос от мое име – ще получа празна карта!

Отговорът на въпрос ще е точен, стига да се използва класическа/древна Астрология

И накрая, ще дам пример, който говори сам по себе си. Имам предвид колко далеч от обективната реалност е съвременната Астрология и основата, на която стъпва. Съответно, как от простия хорарен клон човек може да се оплете в паяжина, от която има много трудно измъкване.

Преди известно време бях потърсен от позната астроложка, която практикува съвременна Астрология. Тя искаше да ми зададе въпрос, който бе много важен и непосредствен за нея. Касаеше операция. Оказа се, че за няколко часа вече два пъти беше задала този въпрос към себе си. Няма да навлизам в подробности, защото са строго астрологични, а и не е нужно за примера. Обаче когато чух това, за сетен път се убедих в безполезността и откритата опасност, в модела, на който стъпва съвременната Астрология. Изобщо не си играх с нейните две карти, а директно, след ми разясни добре ситуацията, се насочих към тази, която аз направих чрез зададения от нея въпрос.

Не искам да се разливам в това, защото сигурно ще пиша отделни статии за в бъдеще. Накратко: Астрологията не е изобщо нещо, което е извън живота, а напротив. Само един бегъл поглед в миналото и се вижда за какви конкретни и преди всичко, да не кажа изцяло, практични неща се е използвала. Имам предвид: за започване на войни, за купуване, за продаване, за женитба, за пътуване, за лекуване, за анализ, за сеене, за отглеждане на животни и прочие. Това, че съвременната Астрология тотално е изгубила връзката си с обективната реалност и разграничаването на това, което е в ума и подсъзнанието на човека и това, което е навън, е осезаемо и отделно от индивида, говори достатъчно колко много се е отдалечила от заобикалящия ни свят.

Има два варианта: или астролозите, практикуващи съвременна Астрология не знаят, или не вярват, че е възможно да се получи отговор на конкретен въпрос с хорарна Астрология. Възможно е и да ги устройва нивото на което е съвременната Астрология и орязаните парченца, с които работи. Съответно, за тях може да е нормално да изучават дадено нещо в продължение на години, да похарчат солидна сума пари и да нямат реално никакво практично знание.

Заключение

Така че поуката от горната случка е да се интересувате повече от познанията и ценностната система на практикуващия, чийто услуги ползвате. Защото особено при издънка на отговор на въпрос от астролог, който е приоритетен за вас, загубата на пари ще ви е най-малкият проблем! И това е особено валидно за въпросната Астрология поради изтънчеността на нейната природа и от това, че зависи не само от задаващия въпроса, а и от астролога. Докато това не е така при рождената или мунданната.

Публикувана на 14 юни 2012г 6.09 pm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *