Древната и китайската предсказателна Астрология и очакванията на хората

Преди години, когато отворих първия си блог, написах, че древната предсказателна Астрология позволява на практикуващия да узнава информация, която няма как да узнае, информация, която в много случаи е невъзможно да получи, и която, в някои случаи, е по-добре може би да не знае.

През последните 9 години, откакто се появих на астрологичната сцена, съм взаимодействал с много хора от различни сфери на живота, с различни възрасти, от различни континенти, култури и прочие. Докато имаше само няколко „скептика“, с които лесно се справих, налагало ми се е редовно, и въпреки обясненията и писанията си, да се занимавам с хора, които сами са изпитали, че древната и китайската предсказателна Астрология работят и предоставят информация пряко и недвусмислено, но очакват да веднага получат отговорите на каквото питат.

Тези хора очакват от мен да знам почти всичко за почти всичко и искат да го узнаят веднага. Това противоречи на сложността и ангажираността, която древната Астрология и Четирите стълба на съдбата изискват. Те ще разкрият отговорите, но само след сериозна работа. Неуважително е да се подхожда с такова детинско нетърпение  към знанието, което тези дисциплини предоставят.

Предсказателна Астрология

Предсказателна Астрология: защо изисква време

Моля разберете, че не става въпрос за пари, тоест това не е като да поръчате експресен превод на документ от един език на друг и да платите повече, за да получите поръчката си по-рано. Древната Астрология и Четирите стълба на съдбата не са физическа наука. Те работят предимно с качество, а след това и с количество. По този начин, не може да се избързва с работата с тях. Разчитането на астрологични карти не е като ремонт на кола (и казвам това с цялото уважение, което механиците на коли заслужават).

В допълнение към това, когато човек използва въпросния/хорарния клон (или Qi Men Dun Jia за китайска Метафизика), правилното формулиране на въпроса е от решаващо значение. Не само това, но такова е и емоционалното състояние на питащия. Наскоро отказах въпроси заради това. Единият касаеше дали даден кон ще оцелее. Друг астрологичен въпрос касаеше дали различен кон е все още жив, след като е бил загубен преди години. Трябваше да проверя източници от първото хилядолетие, за да ми помогнат с въпрос за възможна операция, и прочие.

Любопитство и нетърпеливост към древната и китайската предсказателна Астрология

В допълнение, има го въпросът и с любопитните или дори любознателни клиенти, когато се обсъждат въпроси в същата област, от която те се интересуват. Например, по време на разговор по телефона с чужденец, наскоро бях попитан дали настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп ще бъде преизбран догодина. Веднага отговорих, че не знам това. За целта би било необходимо използването на мунданна/световна Астрология, както хороскопите на останалите претенденти. Както се досещате, това би изисквало много работа.

Къде би била компенсацията за моите усилия? Ако Доналд Тръмп или някой от неговия кръг ме попита, това би било различно, но отговарянето на такъв въпрос на обикновен клиент не би имало друга цел, освен само да задоволи любопитството им. Освен това, има го и въпросът, че някои от кандидатите нямат час на раждане и, разбира се, без точно време на раждане древната, съвременната, индийската или И Дзин Астрологията изобщо не могат да се използват. Това оставя Четирите стълба на съдбата (и Нумерология за тези, които я използват).

Това води до немалко хора, които са научили (било то от моите статии или другаде), че клонът Четири стълба на съдбата на китайската Астрология може да се използва без човек да си знае времето на раждане. Такива хора се свързват с мен, защото има много малко практикуващи на Запад, които са обучени както в западната, така и в китайската Астрология, а в България са една шепа. Въпреки това, такива потенциални клиенти проявяват и нетърпението, което описах по-горе. Въпреки че информацията, от която се нуждаят, е нещо, което би повлияло на целия им живот и нещо, което отчаяно искат да узнаят (дали ще имат съпруг и деца, каква професия ще имат и т.н.), те сигурно си мислят, че само трябва да щракна с пръсти и Четирите стълба на съдбата ще ми даде отговора, от който се нуждаят.

Тези хора също трябва да знаят, че за да се практикува правилно, човек трябва да използва както елементите, така и звездите. Като се има предвид, че малкото и без това онлайн калкулатори не ми дават всички необходими звезди и / или не предлагат както слънчевия, така и лунния календар, това означава, че трябва да изчислявам всяка един китайски хороскоп на ръка. Това, разбира се, отнема време.

Освен това, когато някой се роди в Сивата област, трябва да интервюирам клиента, за да определя дали хороскопът по слънчевия или по лунния календар е правилният. Отново, това отнема време и това е само предварителният етап, защото едва след него мога да се съсредоточа върху темите, от които клиентът се интересува.

Заключение

Древната и китайската предсказателна Астрология предоставят информация, която не може да бъде получена по друг начин.  Когато човек е обучен и в двете, това осигурява още по-точни и задълбочени хороскопи и консултации. Древната Астрология и Четирите стълба на съдбата са изключително мощни, но изискват да се свърши необходимата работа, преди да разкрият своите тайни. Както при всички науки, ако така реши, практикуващият има предимството да се консултира с оцелелите трудове на колегите си от миналото, когато се сблъска с трудни случаи, което, отново, отнема време и усилия.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *