Древна Астрология и проблеми с плодовитостта и зачеването

С изключение на страшно малко хора, въпросът за плодовитостта и раждането на здрави деца винаги е бил от първостепенно значение. Що касае древната Астрология и средата, в която тя се е прилагала, и продължава до наши дни, а именно крале, папи, генерали, аристокрация и прочие, тук ситуацията е още по-сериозна, защото касае не само дадено семейство, а цялата държава и в определени случаи целия континент. Това е така, защото при проблеми със зачеването, тоест при евентуално оставане без наследник/наследница, даден род или кръвна линия може да престане да съществува. Това би могло да довете до жестоки политически и военни борби за власт, от които винаги страда самият народ.

Древната Астрология показва, че хората са имали и ще имат проблеми със зачеването

Както съм писал и в други статии, древното астрологично познание е вечно и непроменимо. Няма значение дали са минали 100, 1000 или 10 000 години. Хората продължават и ще продължават да имат съшите нужди и потребности, а именно, в случая, партньори, деца, внуци и така нататък. Съответно, ще продължат също да имат проблеми със зачеването.

Погледнете графиката, която показва увеличението на световното население (billion = милиард):

проблеми със зачеването въпреки нарастването на населението

Източник:

https://www.thoughtco.com/current-world-population-1435270

Интересен е въпросът защо, въпреки главоломното нарастване на населението, някои хора продължават да имат проблеми с плодовитостта и имането на деца?

Друг подобен въпрос касае аварията в Чернобил. В резултат на нея много хора в определена възраст не можеха да имат деца. Обаче други хора, които също пострадаха от въпросното радиоактивното облъчване, родиха здрави деца. Тоест те нямаха проблеми със зачеването.

За тези, които са вещи в древната Астрология, отговорите са ясни. Макар световният/муданният контекст да е определящ до голяма степен, точно рождените карти/хороскопи на отделните хора са тези, които правят разликата. С други думи, качеството и интензивността на дадена тема, в случая децата, в рождените карти на тези хора, е толкова високо, че е способно да издържи на външни атаки. Това не е така при хора, в чийто карти въпросната тема „виси”. Тоест те са на ръба дали ще имат или няма да имат деца. Заради това, дадени външни фактори, или техни действия, могат да наклонят везните в другата посока.

Казано по друг начин, съществуват градации в качеството на темата за децата (и за всяка друга тема). За пореден път, това е, което прави древната Астрология толкова трудна, защото се преценява качеството на планетарните есенции, а не толкова тяхното количество.

Хороскопът на даден мъж и жена показва дали ще имат проблеми с плодовитостта

И така, какво е нужно, за да се отговори астрологично на въпроса дали даден мъж или жена ще има деца? Нужно е, разбира се, да се разгледа хороскопът на въпросния човек. Времето на раждане трябва да е точно. Тоест отклонението не може да бъде повече от няколко минути. Ако някой не си го знае, се прави възстановяване на момента на раждане/ректификация.

Темата за децата в древната Астрология е комплексна и изисква преглеждане на цялата карта. Разглеждането единствено на мястото на децата и неговият управител е крайно непълно и подвеждащо.

На всичкото отгоре, и ползвайки природният/човешкият подход, нужни са двама души, за да се създаде живот. Тоест трябва да се разчетат хороскопите и на двамата, за да се прецени дали въпросната двойка ще има дете или деца.

Що касае кой е по-ключовият от двата пола в правенето на дете, този въпрос е второстепенен. Основното е, че мъжът (мъжкото тяло)/Ян/Слънцето е това, което създава живота. Жената (женското тяло)/Ин/Луната е това, което износва живота/плода и го ражда. Така че нито един не може без другия, ако искат дете.

проблеми със зачеването - Астрология

Благодаря на този сайт за картинката с бебешките крака, стъпващи на Земята, символизиращи въплъщаването в човешко тяло.

https://pixabay.com/en/feet-children-s-feet-baby-barefoot-619399/

Градация на темата за имане на деца в Астрологията

Дадена тема, в случая тази за децата, ще бъде с различно качество и интензивност в живота на даден човек. Обикновената логика казва, че ако една жена има индикации за силна плодовитост, както и нейният партньор, тогава тази двойка ще има деца. Техният брой и пол е въпрос, с който няма да се занимавам в тази статия. С други думи, лесните рождени карти не са тези, които причиняват астрологично „главоболие”.

Отивайки на другия край на спектъра, астрологът среща хороскопи, в които индикациите за имане на деца са негативни и при двамата партньори. Съответно, вероятността да имат деца е крайно ниска или нулева.

Отново, логиката показва, че повечето хора, искащи разчитане на хороскопа им, попадат в средата на спектъра относно дадена тема. По друг начин казано, качеството и интензивността на темата за децата у цялата тази маса човешки същества, спада в подкатегории.

Ориентировъчно:

От категоричното да, да, да (което не е в средната категория, а в края на спектъра),

Да, да,

Да,

По-скоро да,

По-скоро не,

Не,

Не, не

До категоричното не, не, не (което е другата крайна част на спектъра и не принадлежи към средата категория).

Отново, имайте предвид, че това е за единия от двамата партньори. Когато се разгледа картата на другия партньор, крайният резултат подлежи на промяна. Било то към повишаване на вероятността, или към понижаването й за имане на деца.

Напомням това, защото са ме питали сума ти хора (най-вече жени) дали ще имат деца. Те ме питат без въобще да споменават дали имат партньор в момента или дали имат изгледи за намирането на такъв. Както казах, нужни са двама за създаването на дете.

Методът за оплождане ин витро и защо и той не винаги дава резултати

Що касае продецурата за оплождане ин витро, било то за хетеросексуални жени, за бисексуални или лесбийски двойки, това очевидно е съвременен метод. Съответно той не е споменаван в древните астрологични учебници. Не ми е цел да критикувам никого. Всеки решава според собствената си философия, и финансови възможности, доколко този метод е етичен.

Мисълта ми тук е, че някой би могъл да каже, че с ин витро се заобикаля единия от партньорите (в случая мъжът) и съответно не е нужно да се разглежда рождената им карта (заради анонимност и достъпност). Отговорът не е толкова прост и зависи от гледната точка. Не съм чел статистики за успеваемостта на ин витро, нито знам на кого да се доверя в това отношение. Смисълът е, че далеч не всяка жена успешно зачева с този метод. Съответно и отново, изниква въпросът: защо? Защото няма как да се пренебрегне индивидуалната съдба, показана в хороскопа ви.

С други думи, дори при уж така наречените най-добри и комфортни условия, много жени така и не успяват да заченат с ин витро. Не само, че дават много пари за продецурата, не само, че си увреждат здравето, а не получават това, за което копнеят.

Мисълта ми е, че древната Астрология (включително индийската и китайската разбира се) си има инструменти, с които да се повиши шансът въпросната жена или двойка да има дете. Тези инструменти са много пъти по-евтини от ин витро.

Изборната/елективната Астрология като естествен метод за зачеване на дете

Става дума за изборния клон, където се избира благоприятен момент за съвкупление. Възможно е дори силно да се наклонят везните за пола на бебето. Обаче в този случай благоприятните дати и часове намаляват. Избирането на благоприятен астрологичен момент за зачеване осигурява допълнителна подкрепа. Това е като външен източник на енергия, който усилва вероятността за успешното създаване на живот. Тоест планетите и звездите дават своята благословия във въпросния момент за осъществяването на желаната последица.

Избирането на благоприятна дата увеличава вероятността ин витро продецурата да бъде успешна.

Когато се приложи от партньорската двойка, тоест когато става по природния начин и когато въпросните хора имат пълният контрол над момента на започване, и съответно могат предварително да се подготвят, физически, емоционално и сетивно, тогава вероятността от успех е не само по-голяма, а не крие никакъв риск за здравето на който и да било от партньорите.

Предварителни условия за успеваемостта на елективната Астрология

За да бъде изчерпателен, изборната Астрология не е магически куршум, тоест има своите ограничения. Не може да се очаква, че въпросните проблеми със зачеването ще бъдат решени с абсолютна сигурност. Само след като астрологът е разчел индивидуалните хороскопи на въпросната двойка, и индикациите за имането на деца попадат в центъра на спектъра, тогава е не само добре, а е силно препоръчително, партньорите да се възползват от благословията на Небесата.

Не само това, а понеже изборният клон е подчинен на рождения такъв, трябва да има индикации за активиране на темата на децата в индивидуалните хороскопи на въпросната двойка. Това активиране трябва да е налице по време на периода, в който ще се избира благоприятен астрологичен момент за зачеване.

Що касае жени, които нямат партньор или възможност за ин витро, но много искат да имат дете, съществуват методи за привличане на мъже. Не ги препоръчвам обаче заради непредсказуемите резултати. Държа да отбележа, че не става дума за Магия/налагането волята над някого против желанието или без съгласието им.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *