Силата на Астрологията да предсказва бъдещето срещу обществените вярвания и нагласи за нея

„Да запомни миналото, да отчете настоящето, да предвиди бъдещето, тези неща не е възможно да бъдат правилно свършени освен от астролог, който трябва да вземе предвид[1] всички тези неща и който единствен умее да ги узнае.”

Сенека, римски мъдрец и философ от 1-ви век от новата ера

По ред причини, за някои от които съм писал преди, репутацията на Астрологията се е сринала през последните близо 400 години. Астрологията е атакувана от знайни и незнайни „герои”. Страшно лесно е човек да се пуска по течението и да папагалства преобладаващите нагласи и вярвания. Само някой, който се занимава със знание, което е контра на тези нагласи и вярвания, и е изпитвал снизхоздителното и дори на моменти подигравателното отношение на масите, може да схване намерението ми зад тези думи.

Силата на Астрологията няма как да бъде разбрана от хора, които не са прочели и една книга за нея

Говорил съм относно Астрологията с ниско образовани хора, които едва ли се прочели 50 книги през живота си. Говорил съм и с хора с по 1-2 висши образования, докторантури, 2+ чужди езика, живели/работещи в чужбина и прочие. Няма особена разлика между тези две групи. Това е така, защото никой от въпросните хора не е прочел 1 астрологична книга през живота си. А естествено, то не става с 1 или 2 или 3. Но същевременно този човек говори като че ли думите му имат страхотна тежест. Говорил съм и с фанатично религиозни хора на астрологични теми. Важно тук е, че нито един от тези хора не само, че няма никаква идея какво всъщност е астрологичната наука, а по-важното – не са изпитали предсказателната й мощ. Не е нужно да казвам, че говоря за конкретни, недвусмислени и точни предсказания, а не за психология.

Благодарности към https://pixabay.com/en/crowd-human-silhouettes-personal-2457732/ за картинката, изобразяваща много хора (и съответно вярвания, мнения, нагласи).

силата на Астрологията да предсказва бъдещето

Става така обаче, че някои хора са изпитвали силата на астрологичните предсказания. Веднъж станало, това може да е потенциално значимо събитие в живота на въпросния човек. Това е така, защото е въпрос на време да настъпи някаква промяна в светогледа им и да им се разширят хоризонтите. Ала: „Вероятността да се предскаже подобно нещо е астрономическа, и все пак то се случи. Дали тези далечни планети влияят на хората или действат по някакъв друг начин, не мога да пренебрегна факта, че определено има нещо валидно и загадъчно в астрологията.” Отново, вярвания, нагласи, теории и тем подобни, са едно нещо. Директно преживяване, изпитване, узнаване, е нещо съвсем различно и нещо. Никой не може да ви отнеме.

Хора, които са изпитали силата на Астрологията да предсказва бъдещето

Пиша тези редове, защото стана така, че срещнах човек, който е изпитал силата на Астрологията, макар леко непряко. Това, което е важно е, че това астрологично преживяване има заслуга (но не единствената) тази въпросна жена (ще я наричам С.) да има силни интереси към духовното и да има уравновесени и широко-скроени възгледи за живота.

Действията се развиват преди над 70 години, а именно по време на Втората световна война. С. дори още не е родена. Един от мъжете участващи във войната, докато е в чужбина, попада на астролог. Астрологът му прави писмен хороскоп и му предсказва много неща. Едно от нещата, които му пресказва е, че той няма да има деца, но ще осинови дете. Трябва да отбележа, че въпросният български войник е още млад.

Оцелява от войната, прибира се в България, минават години и става така, че не успяват да си направят дете с жена му. Не само това, а действително си осиновяват дете. Това дете е не кой да е, а именно С.. По този начин, С. ми каза, че още от малка е изпитала силата на Астрологията.

Моля забележете за каква конкретика на предсказанията става въпрос: точно, просто и недвусмислено. Или практикуващият е прав, или греши. Така се случват нещата с България обаче, че попада под контрола над Съветския Съюз. Астрологичната наука съответно е принудена да слезе под радара. Не само това, а С. има проблеми с датата и годината си на раждане (да не говорим за момента на раждане). В крайна сметка минават десетилетия и комунизмът свършва. По една или друга причина, С. така и не намира астролог на когото да се довери.

Как точните предсказания на Астрологията могат да окажат влияние на бъдещите поколения

Запознах се със С. чрез друг човек, когото не познавам лично. Познаваме обаче даден общ човек и бях препоръчан. С. беше много ентусиазирана, когато се срещнахме. Обясних й разбира се, че това което правя се предлага от малцина хора по света и е наистина различно. Разказах й за тоталната деградация на Астрологията през последните 350 години и най-вече през последните 120. Тя знаеше какво включва пълния писмен хороскоп и че обхваща целия живот. Следователно тя осъзнаваше, че ако става въпрос за млад човек, могат да минат години и дори десетилетия преди някои от предсказаните неща да се случат.

Не е нужно да навлизам в подробности, понеже е лична информация, но С. много искаше пълен писмен хороскоп. Не е важно дали за себе си или за друг. След като го направих се видяхме, за да й го дам. Питах я дали има въпроси и се заговорихме. В даден момент тя, ей така от нищото, даде конкретна информация. Не бях информиран първоначално за нея, а се съдържа в предсказанията ми за хороскопа. С. ахна от удивление.

Впечатляващото тук е, че не става дума за описания на характера (което не е психология), а за събития и дейност. Те могат да се случат след години или десетилея. Става дума за различното активиране на отделните теми и подреждането им в определена последователност. Ала Пъзелът на живота. Е въпросната тема, за която говоря е една от най-трудните в Астрологията. Същевременно обаче е една от най-първостеппенните. Разгадах я най-вече чрез древната западна Астрология. Четирите Стълба на Съдбата също обаче имаше своя принос.

Заключение

В заключение искам да кажа, че колкото и да е възвишена Астрологията, не всеки, на ниво Душа/Висш Аз, иска да изпита нейната мощ в даден живот. Някои избират да й се противопоставят, други я пренебрегват, трети чакат точния момент преди се обърнат към нея, и така нататък.

[1] Consider – изглежда, че малко има заиграване с тази дума, която значи отчитам, вземам предвид, и така нататък, но която произлиза от латинското sidera – звезди, или звездни тела, тоест to consider значи внимателно да се обмислят, да се отчетат, да се вземат предвид звездите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *