Добре дошли в блога на Загата по средновековна Астрология

“Защото ако човек не беше мъдър, той нямаше да бъде по-възвишен от другите животни, тъй като всички животни участват с него в другите неща, с изключение на мъдростта. Всички те живеят, ядат, някои пият, някои пият и ядат, плодят се, раждат се, растат, увеличават броя си, намаляват го, остаряват и умират, точно както човека. По този начин, чрез мъдростта, познанието и интелекта човек е бил направен по-достоен от всички други животни. И ако това, което прави човека достоен и великодушен е мъдростта, подобаващо е, че мъдростта, която е по-благородна, по-достойна и извисена ще направи човека по-благороден, по-достоен, по-извисен и по-интелигентен; и това е науката за бъдещето. която не може да бъде опозната освен чрез науката за звездите. Следователно науката за звездите е по-благородна от останалите науки, с изключение на Първата Философия, която обаче не може да бъде опозната и овладяна до съвършенство освен чрез науката за звездите.

Гвидо Бонати – бележит и влиятелен италиански астролог от 13в, в енциклопедичната си книга “Liber Astronomiae”

 

Добре дошли в блога ми по средновековна Астрология. 🙂

Тук ще намерите въпросна/хорарна, изборна/елективна и рождена/натална Астрология.

Чувствам се като голям късметлия да живея в Информационната ера. От много дълго време не е имало толкова достъпна информация за множество окултни дисциплини.

Научил съм доста от хора, които са писали книги, курсове, лекции, или имат сайтове или блогове. Този блог по средновековна Астрология е, измежду други неща, моят принос и начин да кажа “благодаря”.

средновековна Астрология - Загата

Също така служи и като вид запис/дневник за мен, за моето ниво и интереси за даден период и как моето Знание се избистря и подобрява с течение на годините.

Ако имате имате някакви коментари, използвайте съответната категория/статия. А за имейл – секцията “Контакт”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *