Четирите Стълба на Съдбата: стиснатост в хороскопа

Четирите стълба на съдбата е невероятна система от знание. Не спирам да се удивявам колко много информация е закодирана в тези осем писмени знака. И то информация, която не е приоритет на древната Астрология и/или не се вижда лесно с нея, или не присъства в западния хороскоп. В случая, акцентът ще е върху стиснатост в хороскопа.

Описания на характера, а не психология

Подобно на древната, в китайската Астрология се използват описания на характера. Важно е да се разбере, че това не е психология. Това не са поведенчески модели, били те вродени или заучени, които човек може просто ей така може да промени. В тези случаи става дума за дълбоки лични характеристики. Това са характеристики, които – както ще илюстрирам – изключително трудно, ако въобще, подлежат на промяна от страна на родения.

Благодарности на сайта за картинката:

https://pixabay.com/en/man-wealthy-banker-stingy-kid-37537/

Ще дам 2 примерни хороскопа от Четирите стълба на съдбата.

Стиснатост в хороскопа – пример 1

 

стиснатост в хороскопа - пример 1

стиснатост в хороскопа - китайска Астрология

Познавам този човек (който ще наричам П1 – пример 1) от около 10 години. За съжаление, той не си знае часа на раждане и не знам колко важни събития от живота му. Следователно няма как да ректифицирам хороскопа му. За щастие Четирите стълба на съдбата позволява в доста от случаите да се разчете картата дори и при неизвестно време на раждане.

П1 е наистина заможен човек. Не става дума за милиони (поне доколкото знам) и суми от този род. И все пак, да имаш няколко скъпи коли, да имаш апартаменти в няколко от най-големите градове в страната + друго недвижимо имущество и т.н., определено говори за финансово богатство.

Същевременно П1 е изключително стиснат човек и такъв, който гледа да мине „тънката”. Не само, че търси как да спести, а е готов да изтърпи неудобство, като промяна в плановете си, в свободното си време прочие, само и само да плати по-малко. За да уточня, става дума за суми от по 4-5-10 лева, които да се спестят. Не само това, а става дума за пестене и търпене на неудобство дори когато това пестене се прави 1 път в месеца, или дори по-рядко.

Та кое е това в Четирите стълба на съдбата, което показва стиснатост?

Една от основните индикации е, когато Богатството е заровено в Скритите стебълца. Личността е Ян Земя и елементът на Богатството е Водата. Забележете Прякото Богатство, Ин Водата, което е в двата Дракона, е заровено в Скритите стебълца.

Дар слово и харизма

Същевременно, роденият е симпатяга, има дар слово и определена харизма. Това е показано от следните фактори:

  • 6 Хармоничната комбинация от Дракон и Петел, която дава Метал, а Металът управлява умението да се общува с хората;
  • Звездата Прасковен Цвят, а именно Петелът, който се намира в Годишния стълб и съответно е едно от най-забележимите места в Четирите стълба на съдбата;
  • Петелът съдържа Нараняващия офицер, който дава интелигентност, изтъкване и хитрост.

Искам да подчертая, че макар роденият да е страшно стиснат, той не жали средства що касае угаждането на себе си и семейството си. Напротив, той обича лукса. С други думи, отделните чери на характера трябва внимателно да се отсяват, а не да се правят допускания в 4-те стълба на съдбата. В този случай, Нараняващият Офицер е Ин Метал. Ин Металът е като едно бижу, скъпоценност, нещо красиво. Подобни хора държат много на лукса и външния си вид и не жалят средства.

Пример 2

стиснатост в хороскопа - пример 2

стиснатост в хороскопа - Четирите стълба на съдбата

Познавам родения (П2) от много години. За разлика от П1, който е само мой познат, П2 е мой приятел, за когото знам много неща.

П2 е отличен пример за дълбочината на някои определени черти от характера, в случая стиснатостта. Всъщност онзи ден бях заедно с П2 и му казах, (след поредното му мрънкане за още богатство и как не получава това, което заслужава) за идеята ми да напиша статия за скръндзите и Четирите стълба на съдбата. Дори и когато му казах, че той ще присъства в статията, той се изсмя и одобри.

Подобно на П1, в китайския хороскоп на П2, Богатството е заровено в Скритите стебълца. Роденият е Ян Дърво, а елементът на Богатството е Земята. Тя се намира в Кучето (Непряко Богатство) и в Маймуната (Непряко Богатство), макар че 3 Хармоничната комбинация с Плъха превръща Маймуната в Вода и съответно Богатството там е преобразувано в Ресурси.

П2 е също страшно стиснат човек. Макар да не може (засега) да се сравнява с П1 по отношение на количеството богатство, стандартът на живот на П2 е определено висок. Ключовото тук е, че П2 си беше стиснат още от запознаването ни. Беше си стиснат когато работеше друг вид работа, беше си стиснат когато беше безработен и си остава стиснат до ден днешен, въпреки стандарта на живот, който има. Темата за стиснатост в хороскопа ще остане такава за целия му живот. Тоест, също като П1, чието богатство нарасна откакто се познаваме, и той си остана също толкова стиснат, П2 е същият.

Да имаш скъпа кола, да имаш апартамент в един от най-хубавите квартали в столицата, да си шеф на 10+ човека, да си посетил десетки държави – буквално от САЩ до източен Китай – определено говори за стандарт, който е над средния.

Стиснатост, съчетана с честност, отговорност и трудолюбивост

Същевременно с това, П2 постоянно се оплаква от несправедливостта в живота му, колко малко има и как други, по-неспособни от него хора, са доста по-заможни от него, било то чрез връзки или чрез сенчести дейности/сделки „под масата”. Един от тези, за които П2 се оплаква, е П1. П2 е приятел с П1 и обича да ми дава примери колко стиснат е П1. Когато обаче кажа на П2, че е реално същият в това отношение, той сменя темата на разговора ни.

Подобно на П1, П2 е склонен на неудобства. Готов е да му се променят плановете в почивните дни, както и камо ли не да си рискува здравето, само и само да спести 4-5-10 лева, и то един път в месеца, или дори по-рядко.

П2 обаче също така е честен, отговорен и много трудолюбив човек. Това е показано от типа карта, който има, която спада към тези от Специалните категории. Също така, за разлика от П1, в Четирите стълба на съдбата на П2, Контролиращият елемент, и то Прекият Офицер е в Небесните стебълца. Това показва, че роденият е силно дисциплиниран, спазва правилата и е много амбициозен човек.

Подобно на П1, П2 обича и търси лукса. Отново, това, че човек е много стиснат не означава, че той/тя не си угажда. За да се разграничи дали стиснатият човек ще си угажда или не, е нужно да бъдат разгледани повече фактори от Четирите стълба на съдбата.

Заключение по стиснатост в хороскопа

Важно да се разбере защо споделям тази информация за стиснатост в хороскопа. Целта не е да се сочат с пръсти останалите хора, подчертавайки „отрицателните” им черти на характера. Целта, в случая, е да се посочи колко дълбоки са някои от тези характеристики и че, нито течението на времето, нито другите хора в живота на родения, нито множеството преживявания, могат коренно да ги променят.

П2 ми е приятел още от годините, когато не се занимавах с Астрология или китайска Метафизика. Виждайки тези черти в картата му от Четирите стълба на съдбата (и частично от западната му такава) по никакъв начин не е променило нашето приятелство през годините, нито и ще го промени за в бъдеще, що касае тази му черта, въпреки че неговото богатство тепърва ще се увеличава, а той ще продължава да се оплаква от несправедливостите в съдбата си.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *