Древната Астрология срещу теорията, че създаваме собствената си реалност

„Невъзможно е да се преодолее с молитви и жертвоприношения това, което е установено от началото[1], или човек да придобие нещо различно, нещо, което му се нрави[2]. Това, което е дадено ще се случи дори и ако не се молим; това, което не е писано да се случи няма да се случи, дори и ако отправяме молитви[3]. Точно както актьорите на сцената сменят маските си според думите на поета и играят ролите, който те трябва да играят – понякога крале, понякога бандити, понякога, селяни, граждани, богове – точно по този начин и ние трябва да играем ролите, които Съдбата ни е дала, и да се нагаждаме към възможностите на момента, дори и ако не ги харесваме.”

Ветий Валенс книга 5, глава 6, превод Марк Райли; преводът от английски е мой

Теорията, че създаваме собствената си реалност доста се разпространи през последните няколко десетилетия. Целта на тази статия е да покаже, че тази теория не е вярна. Ще го направя не чрез теоретизиране и изказване на мнение, а чрез хороскоп на реален човек.

Древната Астрология като филтър за тестване на верността на дадена теория

Древната Астрология, както съм писал много пъти, е била най-висшата наука в продължение на 2000 години. Мистици, философи, пророци, окултисти и какви ли не широко скроени хора, когато са разсъждавали върху законите, на които се подчинява този свят, неизменно са отчитали огромната роля на Астрологията – основното средство за изучаването на действията и присъдите на съдбите. Точно срещу такава солидна рамка е задължително да се разглеждат сумата млади теории и идеи, които навлязоха през последните няколко десетилетия.

Една от тези теории е, че ние създаваме собствената си реалност. Тя е може би най-разпространената на движението Нова Епоха. Както повечето гигантски теории, и тази съдържа зрънца истина. Само че едно е човек да се фокусира върху игличките, а съвсем друго е да твърди, че те подчиняват голямата купа сено. С други думи, зрънцата истина в тази теория, съставляващи много, много малка част, няма как направят теорията работеща като цяло.

Преди Астрологията и аз вярвах, че особено някои развити хора могат да създават собствената си реалност

Пиша тези редове след толкова години и с пълното осъзнаване как аз самият, преди да започна да се занимавам със сериозна Астрология, силно вярвах в и подкрепях  теорията, че човек, особено събуден, с отварящи се чакри и систематично трейнирайки своите пси-способности, може не само да влияе на реалността, а да я пренарежда.

С други думи, ала измислици от сорта на филма „Матрицата”. Където Нео, бидейки Избрания, всъщност не пренареди абсолютно нищо. Вместо това, той трябваше да си мине уроците и да си извърви предначертания/препрограмирания път. Да не говорим, че във всяка от трите части трябваше да се съветва с Оракула и да търси насоки как да постъпва. Нека не се отклонявам обаче.

В онези години, когато не беше дошло времето да се захвана с Астрология, и интересите ми бяха другъде, имах близка приятелка. Тя имаше добре развити пси-способности и се занимаваше с дейности, които облагоприятстваха тяхното разгръщане. В случая: рисуване, Йога, медитации и т.н.. В един момент тя сънува ярък сън, в който видя, с подробности, бъдещия си съпруг. Описа го как изглежда, годините му, и други детайли, някои от които съм забравил вече.

Мисълта ми е, че тя не го беше срещала във физическата реалност, но знаеше, че ще се омъжи за него някой ден. Честно казано, не помня дали тя твърдеше, че го е привлякла. Не че има особено значение. Последното нещо в ума ми е да критикувам нея; фокусът е друг тук. А именно, че след подобен тип преживявания хората много често, да не кажа, масово, твърдят, че те са направили така/пренаредили са реалността, че даденото желано нещо да се случи.

Изглеждаше, че създаваме собствената си реалност

Това, което последва е, че тази моя приятелка наистина след време се срещна с този човек във физическата реалност. След това започна връзка с него, емигрира при него, омъжиха се, роди му деца и т.н..

Отново, тогава на онези години, това изглеждаше силно впечатляващо. Дори и сега, знаейки каквото знам, то си е впечатляващо. Нито Астрологията, нито друга предсказателна дисциплина не може да й отнеме това лично преживяване.

Минаха няколко години преди да започна моите астрологични занимания. Мина още над 1 година преди да открия сериозната Астрология. След това други 1-2 години, за да натрупам нужната практика, както и да почнат множеството концепции и тънкости да се поизбистрят. Това е процес, който продължава и до ден днешен, защото това Знание е безкрайно.

Хороскопът на духовно развитата жена

Ето съкратената карта на въпросната жена (нашето приятелство приключи преди години):

създаваме собствената си реалност - не е така според древната Астрология

Ще се фокусирам накратко единствено върху главната тема, свързана с тази статия – тази на брака.  Управителят на седмото място, показващо брака – звездата на Сатурн – е във второто място на финансите. В съвпад е със звездата на Юпитер (един от сигнификаторите на богатството, както и господарят на осмото място. То е второто от седмото и показва финансите на партньора. Жребият на богатството (Фортуна), който е непоказан, също е тук, което затвърждава заключението, че финансите на родената са свързани със/произлизат от съпруга й. Казано по друг начин: бракът носи финансово измерение за тази жена.

Що касае обстоятелствата по срещането на партньора, това може да се покаже от управителя на седмото място. Друг вариант е Жребият на брака и неговият управител. Тъй като управителят на Десцендента е отвърнат от него/своята зодия, това не е особено добра индикация за този сигнификатор. Да, управителят на Жребия също е отвърнат от зодията си, но и двете виждат Десцендента. В крайна сметка в тази рождена карта Жребият на брака и неговият управител са тези, които дават вярната информация.

Жребият е в 4-тото място, а неговият управител – звездата на Марс – в 3-тото. Следователно има връзка между семейството и родината на тази жена, както и пътувания и чужденци. Доколкото помня, те се запознаха на морето по време на ваканция. Ключовото е, че той е емигрант от много години, си идва в България от време на време и по този начин се запознават. Звездата на Марс управлява пътувания и чужденци в древната Астрология и е в третото място на пътувания. Това че и управителят на седмото място, и управителят на Жребия на брака са отвърнати от своите зодии потвърждава индикациите за откъснатост и потенциални пътувания или емиграция от страна на партньора.

Съответно, къде отива теорията, че създаваме собствената си реалност, щом това събитие е предначертано в хороскопа й?

Кратичък преглед на хороскопа на съпруга й

Понеже имахме общи приятели, стана така, че след няколко години се запознах със съпруга на въпросната жена. Това се случи в чуждата страна, в която живеят. Успях да взема и часът му на раждане.

Нямам намерение да разглеждам картата му, тъй като не той е ключовият е в тази история. Ще кажа само, че управителят на Асцендента му е звездата на Сатурн. Това е същата планета, която е управителят на мястото на брака в картата на въпросната бивша приятелка.

В допълнение на това, управителят на седмото място в картата му, показващо партньорите, е в третото място. Съответно той срещна своята жена, бившата приятелка, при пътуване.

Отново, какво говори това за теорията, че създаваме собствената си реалност?

Не само това, а Луната е тази, която е управител на седмото място в картата му, и въпросната жена има в картата си Луна в съвпад с Асцендента.

Моля имайте предвид, че тези зависимости в неговата карта са валидни само в тропическия Зодиактози, който ползвам.

Тайминг на започването на предварително сънуваната любовна връзка

Що касае таймингът на връзката или брака, тоест моментът на започването им, има различни методи, чрез които това се определя в древната Астрология. Възможно е с дългосрочни, средносрочни или годишни методи. Последните такива обаче трябва да търсят „разрешение” от по-висшите, защото са подчинени на тях.

Въпросната бивша приятелка се запозна и започна сериозна връзка с бъдещия й съпруг, когато тя бе 27 години.

несъздаване на собствената реалност - Десятката на Валенс

Ще ползвам Десятката от Ветий Валенс от 2-ри век от н.е. – техника, която демонстрирах и в картата на Тайгър Уудс. Програмата Делфийския Оракул показва, че родената ще (все пак гледано от гледна точка на пророческия сън) бъде в основен период на звездата на Сатурн.  Слънцето ще разпределя 19-те (30 дневни) месеца на Сатурн, между 22 Септември 2007 и 13 Април 2009 година.

Тоест имаме управителят на Десцендента и управителят на Асцендента като Господари на Времената/Хронокрактори. Това е класическа индикация за брак в този период.

Слизайки на годишните техники, виждайки от картинката на статията, профектираният Асцендент достига до Жребия на брака (в женска карта се взема разстоянието от звездата на Венера до звездата на Сатурн и се пуска зодиакално от Асцендента, който в тази карта е малко над квадрат и попада в Скорпион). Това е друга класическа индикация за връзка/брак през тази година, стига звездата на Сатурн да не развали нещата. Това не е налице, тъй като тази планета е свързана със съответната тема.

Слънчевата революция за започването на връзката

За повече, може да видите новоизлезлия превод през май месец на Доротей Сидонски (автор от края на 1-ви век от н.е.) от Бен Дайкс и Едуардо Грамаглиа. Горещо го препоръчвам. Не само, защото е правен от някой, който е адски навътре в материята, а и защото изобличава големия брой грешки, който Дейвид Пингри е направил. Колкото повече чета, толкова повече започвам да се съмнявам, че не са били преднамерени.

Що касае слънчевата революция, ето наложената карта за навършването на 27 години. Забележете, че съм оставил само 3-те нужни планети (вътрешният/малкият кръг е рождената карта, а външният е на революцията):

създаваме собствената реалност - не

Нарочно съм подчертал най-ключовата информация. Изгрява 6-тата зодия/място, именно Козирог, чийто управител също управлява седмото на брака в рождената карта. Тоест това е лека индикация за активиране и на 7-мото място през тази година.

Управителят на Асцендента на революцията не само, че е в рожденият Асц, а е в много близък съвпад с него. По този начин, управителят на Асцендента на революцията е в съвпад с рождената позиция на управителя на Десцендента на революцията – индикация за връзка.

В същото време, управителят на рождения Асцендент, показващ родената, а именно Слънцето, е в много близък съвпад с Десцендента на революцията, показващ мястото на връзките/брака.

Индикациите са толкова очевадни, че този случай е за учебник що касае темата на брака!

Някои от вас може да са забелязали, че звездата на Венера, универсалният сигнификатор на връзките, предава годината в профекциите на звездата на Юпитер (и на звездата на Сатурн). Това е индикация за брак според Валенс, но присъствието на злосторната звезда на Сатурн вкарва негативно значение в тази комбинация.

Всички значими случки са обещани в хороскопа ни

Искам също да кажа, че имаше известна завист от страна на една друга приятелка по отношение на това, че съпругът на съответната жена е заможен и тя спечели (финансово) с брака си. Отново, става дума за човешки реакции и чувства от страна на някой, който не разбира, че това е част от съдбата на въпросната жена. Няма лошо в това. Ключовото е да се знае, че за да присъства каквото и да е сериозно и дълготрайно нещо в живота на даден човек (говорейки на физическо ниво, като “пари, жени, коли”, бижута, благодетели, връзкарство и т.н.), в рождената им карта несъмнено има индикации за това. За протокола, не всичко е “цветя и рози” в брака на съответната двойка, но това не е предмет на статията.

Обобщение

Това е древната Астрология в действие. Това е тази велика наука, която позволява да се видят ръцете на съдбите. Не вярвам да има човек, (който е с всичкия си), който би посмял да отрече, че начинът на запознаването, информацията за партньора, както и кога тази връзка ще започне – цялата тази информация, и много още – е посочена в рождената карта. Съответно, същият този хороскоп е започнал да действа от раждането на въпросния човек.

С други думи, кристално ясно се вижда, че причината за това случване е някъде другъде – а не в теорията за създаването на реалността. Тоест, древната Астрология доказва с този реален случай, че теорията, че създаваме собствената си реалност не е вярна. Отново, това обаче по никакъв начин не отнема от страхотния пророчески сън на въпросната жена.

В това отношение, древната Астрология изостава, защото не е предназначена да дава чак такива детайли като съня й. Все пак, едно е да ти идва информация от Висшия Аз (или ако щете дясното полукълбо или горните чакри), друго е човек да разчита астрологични „символи” с лявото полукълбо и да ги превръща в човешки език.

Само някой, който е вещ в нея или в друго безценно древно знание, което позволява да се предсказва бъдещето (било то индийска или китайска Астрология) може авторитетно, след като е проверил рождената карта на въпросния човек, да се изказва дали дадения човек или събитие е привлечено или му е писано да се случи и е показано в рождената карта.

Мисли за размисъл

И точно тук се крие разковничето на тази теория, че създаваме собствената си реалност. А именно в каква степен това е възможно, в случай че противоречи на обещаното от рождения хороскоп.

Цитирах мнението на Валенс в началото. Моето се различава в известна степен от него. Имам предвид, че не всичко е предопределено в степента, в която той твърди.

Темата е комплексна и заслужава и други примерни карти. Тя е нещо, което мога някой път да разгледам от леко друг ъгъл.

[1] Тоест рожденото обещание – това, което рождената карта повелява и което се разгръща с течение на целия живот.

[2] Отново, да получи/привлече/създаде нещо, което му/й се харесва и което се различава от рожденото обещание.

[3] Да се разбира в по-широк смисъл, тоест утвърждения, визуализации, магически ритуали и пр.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *