Продължителността на традициите на Астрологията

Традициите на Астрологията са оцелелият източник знание/вода, от който всички пием. Тази статия е именно за практичната им полза при сблъскването с конкретни хороскопи.

Тези дни се занимавах с някои изключително интересни астрологични карти. По-конкретно, имам предвид 2 рождени хороскопа и 1 астрологичен въпрос.

Ще започна с астрологичния въпрос. Понеже използвам най-старите видове Астрология, където леки различия на някои фактори могат да променят смисъла на дадена конфигурация, било то добро или лошо, винаги съм много внимателен при подхождането към картата.

Например, планета, която е отвърната, т.е. е във 2-рата 6-тата, 8-мата или 12-тата зодия от нейната собствена.  Това има различно значение, отколкото когато е конфигурирана / вижда нейната зодия. Същото е и с планетите. Има разлика, когато планетите са отвърнати една към друга, отколкото когато тяхната фигура отдавна се е образувала и в момента участват в други фигури/аспекти.

Продължителността на традициите в древната Астрология

Астрологичният въпрос, който разгледах, беше изключително важен за питащата. Той се отнасяше за любовна връзка, която продължава от десетилетия. Веднага след като изчислих картата, след разбирането на въпроса, вниманието ми бе насочено към определени конфигурации.

Въпросът е, че тъй като използвам древна Астрология, имам огромна традиция зад мен, на която мога да разчитам в много случаи. Не само това, а като докато се учех ми подчертаваха за важността на традициите на Астрологията. Казвам това на всички съвременни практикуващи. Не можете да си представите колко успокояващо е да отворите древен астрологически трактат и да се възползвате от опита на въпросния практикуващ.

Излишно е да казвам, че не говоря за това древните да вършат вашата работа. Все пак, за да бъде даден астролог в състояние да предложи такава услуга, трябва да може да се справя с всякакъв вид питания. Въпросът тук е, че с помощта на древната Астрология може да се консултирате с трудовете на други практикуващи. По този начин може да видите как те са се занимавали със същия проблем.

Отново, продължавам да пиша, че правилата на древната Астрология са вечни. Много малко се е променило и ще се промени в човешкия живот за тези 2000 години. Хората все още се занимават и ще продължават да се занимават със същите въпроси. Например: взаимоотношения, деца, здраве, богатство, професия, щастие, болести, смърт и т.н.

Астрологичната книга на Гвидо Бонати от 13 век

Всъщност това, което направих, е, че отворих книга, написана през 13 век  (Книгата за Астрономията от Гвидо Бонати, преведена от Бен Дайкс). Книгата съдържаше няколко цитати, които съвпадат точно с въпросната/хорарната карта, с която се занимавах.

С други думи, бих могъл да ги взема и да ги приложа директно, което направих, защото те описваха ситуацията перфектно. Естествено, че я описваха. Както казах, някой вече се е занимавал с въпроси като този, зададен от моята клиентка.

Освен това самият Бонати цитира по-стари източници, които се връщат към първото хилядолетие.

Можех ли да отговоря на астрологичния въпрос без да се позовавам на древни източници? Разбира се, че можех. В края на краищата го правя от години. Това не е важното.

Важното е, че е голяма помощ да имате на ваше разположение такава дълга традиция. Просто помислете за това. Автори от различни периоди от време, в различни страни, различни езици, различни религии и т.н.. И всеки цитира от другия и използва неговия опит. Европейски християнин, който цитира арабски или еврейски мюсюлмани скоро след кръстоносните походи. Това знание по-добре да си заслужава, нали ?! Всички тези астролози много добре са осъзнавали колко ключови са традициите на Астрологията.

традициите на Астрологията

Младата жена, на която ясновидец е предсказал кратък живот

Другият пример, за който искам да ви разкажа, е рожденият хороскоп на млада жена. Едно от нещата, които тя ми каза, поради изключително бурния характер и живот, който има (включително много наранявания, опасност от смърт, ужасяваща катастрофа), е, че преди няколко години тя е отишла при ясновидец. Било й казано, че ще умре преди да навърши 30 години.

Сега, тези с научна наклонност могат да смятат тази информация за подозрителна или направо нелепа. Аз обаче съм попадал на истински ясновидци, чиито способности са наистина мощни. Тъй като не съм виждал въпросния човек (нито питах кой/коя е или дали е мъж или жена), трябваше да взема сериозно предсказанието им. Въпросният ясновидец не е използвал никаква Астрология, а е разчел аурата на тази млада жена. Че ясновидецът е имал някакво основание да бъде прав, веднага ми стана очевидно, щом погледнах хороскопа на въпросната млада жена.

Продължителността на традициите в китайската Астрология

Накратко, ще споделя информация от картата по Четирите Стълба на Съдбата на клиентката. Тя има 7-те/Седемте Убийства в Месечното Небесно Стволче. Това е много, много опасна конфигурация, защото тази звезда е най-злокобната от всички. Това е така, защото тя като убива Дневния Господар / родената.

Въпреки това, както съм писал, първото нещо, което трябва да бъде определено, е структурата на хороскопа. Ако въпросният човек има карта, попадаща в Специалните категории, валидността на това указание подлежи на промяна. Тази индиакция дори може да се окаже много благоприятна, при условие че Контролиращият елемент е полезен за родената. Това, което се оказа, е, че родената е слаба личност (структурата на хороскопа й на ниво 5-те елемента и 12-те зодии, не самият й характер). Това е най-лошата възможна конфигурация, когато 7-те Убийства са толкова силни (също са в сезон!).

Отново, можех да отворя класическо произведение по Четирите Стълба на Съдбата и да прочета, че такава конфигурация дава кратък живот. Няма значение, че става дума за китайски астрологични източници, а не са европейски. Важното е, че традициите на Астрологията са ценени навсякъде и практикуващият може и трябва да се възползва от тях.

Връщайки се към хороскопа, дали родената ще умре преди да навърши 30 години, не може да се определи само от рождената карта. Това е така, защото трябва да се вземат предвид Циклите на Съдбата и Годишните Стълбове. Това обаче не е всичко.

Конфигурацията Богът на храната контролиращ 7-те убийства

Китайските класически астрологични произведения по Четирите Стълба на Съдбата също казват, че ако Богът за Храната/Ядящото Божество контролира Седемте / 7-те Убийства, роденият е пощаден. Тази млада жена има Богът за Храната/Ядящото Божество в Стволчето на Годината – точно до 7-те Убийства, което означава, че контролира тази най-негативна звезда. Резултатът? Няма да умре преди 30 години, и аз й го казах.

Както виждате, много е важно да се взема предвид цялата карта преди да се приложи дадено правило или голяма конфигурация. Отново, тези правила са написани преди стотици години, но те са валидни независимо от културата и времевия период, и ще продължат да са важат. Защо? Защото древната западна и китайска Астрология се занимават с вечните принципи на тази реалност. Те описват човешкото преживяване и хората продължават да правят същото, както преди.

Между другото, за тези, които се чудят дали западният хороскоп на тази млада жена съдържа индикации за опасност от смърт, злополуки и т.н., отговорът е “Да”. Аз обаче избрах да дам конфигурацията от картата по Четирите Стълба на Съдбата, защото обяснението там е по-кратко. Също така, исках да покажа ползата от продължителността на традициите на Астрологията в Китай, след като вече показах от съвсем различен източник.

Превод на китайски цитат за важността на традициите в Четирите стълба на съдбата

Ще приключа тази статия, цитирайки от блога на Trey BaZi. Трей преведе статия от китайски колега практикуващ Четирите Стълба на Съдбата:

https://treybazi.blogspot.com/2014/11/is-my-daymaster-strong-or-weak.html

Оригинален източник: http://blog.sina.com.cn/s/blog_63d1d9ea0102v2jo.html

Препоръчвам ви да прочетете статията в нейната цялост. Моля, не се безпокойте, че се занимава само с Четирите Стълба на Съдбата. Китайската Астрология е малката сестра на древната Астрология. Това, което ни касае тук, е Вечното Знание. Независимо от местоположението му.

Ето ги избраните цитати, които са преведени от Trey BaZi от китайски на английски и от мен от английски на български:

“Във всеки ъгъл на света (на Четирите Стълба на Съдбата), онези, които създават свои фракции, като сектата на слепците, ортодоксалния ЗиПинг, традиционният ЗиПинг, Натуралната Секта, Сектата-Както-Си-Искате, Сектата за Вратите и Вратата и т.н.,  са всъщност, когато те са изследвали древните методи за структурите и са открили свои собствени уникални гледни точки, създали са нова секта.

Те мислят, че без да имат школа или секта, в такъв случай човек не може да стане учител и да получи някаква репутация, без школа или секта, човек не може да има ученици и да дава уроци.

Всички тези с истински познания за Четирите Стълба на Съдбата притежават класическите произведения като източници, всички структури, които са се отделили, за да станат секта, които се отклоняват от древните методически структури, ще се превърнат във вода, която няма източник, дърво, което няма основа, как това би могло да стане знание, което е напълно самодостатъчно?

Да оставиш класическите произведения и да създадеш секта би дало някакво удовлетворение, защото методът измислен от древните хора е синтез на една огромна теоретична система. Всеки специалист по Четирите Стълба на Съдбата, който с много усилия е изследвал ЗиПинг структурите и е открил уникални гледни точки по отношение на някои аспекти, заслужава възхищение.

Но човек не би трябвало, понеже е открил определени гледни точки за определени проблеми, да се постави над древните хора и да създава нови секти или школи.

В това отношение,  уважавам повече онези, които изучават метода ЗиПинг щателно, без да създават нови секти.

Да се ​​отклониш от това, което действително древните хора са имали предвид и да наричаш това отклоняване “истинско знание”, в крайна сметка ще се превърне в ерес.

Самото Xuan Xue (мистичното знание) само по себе си не е форма на обществено знание, така че, от древността досега, по-голямата част от знанието е било предавано устно, днес, голяма част от знанието е заседнала под формата на “оди” , някои от одите са неправилно интерпретирани, така че знанията, които се научават днес, неизбежно, са с недостатъци/грешки. “

Заключение

Ето какво исках да кажа. Това имам предвид под продължителността на традициите.

В заключение, искам да напомня на моите читатели, че не критикувам съвременните астролози. Това, което критикувам, е съвременната астрология.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *