Определяне на темперамента


Определяне на темперамента

Темпераментът е сместа от четирите елемента (Огън, Въздух, Земя и Вода), които изграждат физическото тяло. Той обхваща не само физическото тяло, а също част от нашия характер. Темпераментът е “дрехата”, от която сме изградени. Тя не се променя през целия живот. Съществуват различни методики за определяне на темперамента.

Предлагам определяне на темперамента с древна Астрология, а не с психология. Изчислявам темперамента Ви според хороскопа Ви, базирайки се не само на астролози, а и на някои от най-известните традиционни лекари в историята – Хипократ и Авицена.

Повече за темперамента

Има 4 основни вида темперамент: холерик (Огън), сангвиник (Въздух), меланхолик (Земя) и флегматик (Вода). Има и смесени видове, които са комбинация от тези. Всъщност повечето хора са със смесен темперамент: или един основен и втори като вторичен, или два с почти еднаква сила.

Темпераментът предразполага нашето физическо тяло към определена форма и податливост към здравни дисбаланси. Темпераментът се използва в традиционната медицина от хилядоледия: на Запад, в Близкия Изток, в Индия, в Китай. Бащата на западната медицина Хипократ го е ползвал като основополагащ и е изрекъл думите: “Този, който не разбира астрология не може да бъде доктор, а е глупак.” Традиционната медицина се фокусира върху равновесието, Природата и здравия разум. Защо хората ядат таратор през лятото, а горещи супи през зимата? Отговорът се крие в четирите елемента. Темпераментът на лятото е горещ и сух и трябва да се балансира с хладни храни. Темпераментът на зимата е студен и влажен и трябва да се балансира с топли храни.

Важно е да се има предвид, че древният астрологичен метод за определяне на темперамента е първият, на който всички други са базирани. Той е доста по-комплексен от психологическите методи от списъци с въпроси, които са общи и са центрирани реално изцяло върху психология. По този начин, те предоставят по-скоро обща информация, а не такава, която важи единствено за Вас.

Астрологичният метод, който предлагам за изчисляване на темперамента е базиран единствено и само на рождения Ви хороскоп, който е уникален. Той използва пола Ви, сезона на раждане/Слънцето, възрастта Ви, Асцендента, Луната и определени планети.

Защо узнаването на темперамента Ви е толкова важно

Важно е,  защото:

  • ще научите към какви здравни дисбаланси* е податливо тялото Ви
  • кои храни е препоръчително да ядете повече и кои – по-малко
  • кои физически дейности/спортове са по-подходящи за Вас
  • какъв вид дейности/професии Ви подхождат повече

За двойки/съпрузи, узнаването на темпераментите ви ще ви разкрие защо той/тя действа и реагира по този начин и как да им помагате в кризисни моменти. Подходът е различен за всеки темперамент и хороскоп.

За родители и деца, узнаването на темпераментите ви ще ви разкрие защо той/тя действа и реагира по този начин и как може да го/я мотивирате. Отново, трябва да има разлики в подхода към всяко дете, базирано на неговия/нейния темперамент и хороскоп. Валдорфските детски градини и училища/Рудолф Щайнер използват знанието за четирите темперамента в обучението на децата и юношите. 

Колко струва изчисляването на темперамента с Астрология и какво е нужно

Струва 120.00лв, отнема 3 работни дни и е нужно да имате точен час на раждане.

Ако е с отклонение от повече от 4 минути, или ако е кръгъл, половинка или четвъртинка, тогава ще трябва първо да направя ректификация на хороскопа Ви преди да изчисля темперамента Ви.

Искам да ми изчислите темперамента. Какво правя?

1. Свързвате се с мен, давате си данните за изчисляване на хороскопа Ви и казвате откъде имате часа си на раждане и с каква точност е.

2. Давам Ви моите данни за плащане и ми превеждате сумата по банков път или по друг метод.

3. След получаването на Вашето плащане, изчислявам Вашия темперамент и в уречения срок Ви го изпращам в писмена форма по имейла или по Вайбър. Ако при изчисляването се покаже, че разликата между темпераментите е малка, Ви моля да ми изпратите кратка история на здравните си проблеми. Това е единствено с цел да ми помогне да изключа грешния темперамент.


*Забележка: Не съм лекар по съвременна медицина, нито диетолог. Не предлагам медицински съвети, диагностициране или лечение на болести. Настоящата астрологична услуга предоставя информация, която използвате по Ваше усмотрение и на изцяло Ваша отговорност. Ползвайки услугата, Вие се съгласявате на тези условия.