Фън Шуей в древността спрямо в наши дни

Фън Шуей съдържа изключително могъщо Знание. Използването му е било разрешено само от Императора и от работещите за него. Същото важи и за древната Астрология, било то западна или китайска. Известен е фактът, че в древен Китай изучаването на математика, изисквана за Астрологията или Фън Шуй, е било равносилно на смъртна присъда.

Мнозинството от консултантите и учениците смятат, че прилагат класически Фън Шуй, но това не е така

Тук идва първата жизненоважна точка. Както писах в тази статия, Фън Шуей се е разпространил почти по целия свят през последните 25-30 години. В резултат на това хиляди хора са научили някои от древните методи. Обаче чак по време на втората ми година на изучаване на Фън Шуй научих, че по-голямата част от техниките, които се преподават днес, които се предполага, че представляват класическия Фън Шуей, са само на няколкостотин години! Искам да кажа, Летящите Звезди, Осемте Двореца и т.н. Тези методи се преподават почти навсякъде и се считат за класически.

Ситуацията, между другото, е същата като при древната западна Астрология. Както писах преди няколко години, все още няма курс по нея в цял свят. Древната западна Астрология е над две хиляди години и не само притежава най-съгласуваната система от знания, но и най-мощните методи.

Защо истинският класически Фън Шуй не е достъпен за всеки

Връщайки се към Фън Шуей, възниква следният въпрос: кои са най-старите / древните мощни техники и защо не се преподават?

Това е сложен въпрос, но това, до което основно се свежда е:

  • Това Знание може да причини голяма полза, както и голяма вреда. Също така, бидейки много по-голямо от всеки един човек, когато някой се посвети на него, то има потенциала да промени жизнения им Път. Това, което намеквам, е, че човек трябва да заслужи това древно Знание. То трябва да бъде част от съдбата им, както е показано в хороскопа /Четирите Стълба на Съдбата.
  • Някои от тези, които са дешифрирали въпросните класически трудове, не предлагат знанията си на никого. С други думи, не можете да купите знанията им. По-скоро, както при истинските шамани, те трябва да изберат Ви вас като свой ученик. И това става след като са пресяли много недостойни кандидати. Знам за случаи на китайски учители/майстори, които абсолютно отказват да преподават онлайн. Те искат ученика им да пътува и да дойде при тях. Или, ако някои се съгласят да преподават онлайн, те настояват, че само устно ще предадат най-важните части от материала.
  • Текстовете за класически Фън Шуей са на древнокитайски език. Той е различен от съвременния китайски и дори ако човек владее китайски, освен ако не изкара курс или частни уроци/обучение, няма да може да чете материалите. Не само това, но няма никакви препинателни знаци в древнокитайския. Не само това, но дори и да разбере думите, класическите текстове нарочно са писани по объркващ и загадъчен начин. Отнема ГОДИНИ, за да се разкодират.
  • Много малко практикуващи са дешифрирали класическите китайски текстове по Фън Шуей. Някои от тези, които са, не са склонни да си предадат многото години усилия на някой друг.

Колко хора са готови да посветят такива усилия, без обещание за успех?

Обобщение на използвания “класически Фън Шуей”

Така че,  да обобщя: огромното мнозинство от съвременните класически практикуващи Фън Шуей, които не могат да четат древнокитайски или които не са имали големия късмет да бъдат обучавани от истински учител, използват техники, които не само не са били централни в древността, но много от тях дори не са използвани!

Обичайната ми благодарност към този сайт за страхотните безплатни картинки (истинска планина, обширна земя, изпълнена с жива Ци, на която се практикува Фън Шуей с мощна енергия и се работи от макрото до микрото, а не обратното):

https://pixabay.com/en/nature-landscape-mountain-clouds-2592000/

 

 

 

Фън Шуей

 

 

Защо Фън Шуй винаги трябва да се използва с китайска Астрология

Достигам до следващия проблем, който, човек би могъл да твърди, е още по-сериозен от горния.

Известен е фактът, че Фън Шуей винаги трябва да се използва заедно с изучаването на Съдбата (древна Астрология, Четирите Стълба на Съдбата, Императорска Астрология). Причината за това е поради йерархията на факторите в китайската Метафизика, което ще разгледам в следваща статия. Въпросът е, че когато някой иска да вземе максимума от своята съдба с помощта на Фън Шуей, независимо дали става дума за насърчаване на благоприятните резултати или за отстраняване или свеждане до минимум на отрицателните такива, той/тя ще се натъкне на цитати в класическите китайски текстове, които в общи линии  звучат по следния начин:

Тъй като качеството на хороскопа на родения, така наречената видност/социален ранг в Четирите Стълба на Съдбата им, не е толкова голямо, той/тя няма да достигне максимума си без помощта на Фън Шуей.

Сега, за кой тип Фън Шуей говори класическият текст? Съвременните хора, имам предвид съвременните практикуващи класически Фън Шуей, приемат, че става дума за “Летящите звезди” и “Осемте Дворци”, но дали е така? Разбира се, че не е!

Имат се предвид древни методи на Сан Хъ (Форми). Също толкова важно е, че типът Фън Шуей, който се има предвид, който може да помогне за максимизиране на съдбата, е чистият, естественият. Искам да кажа, истински планини, истинска вода. Искам да кажа, трудни за намиране природни конфигурации. Казвайки го на глас, НЯМАМ предвид да се живее в апартамент. НЯМАМ предвид да се живея в пренаселено място, било то дори и в къща.

Типът Фън Шуей, който се има предвид, е също този, използван от дядото на Мао Дзедун, така че внукът му един ден да стане крал/лидер на държава! Примерите за това са много.

Заключение

В заключение, освен ако някой не е имал късметът да бъде обучен правилно в най-древните методи на Фън Шуей и е успял/успява да го практикува на благоприятна земя, която пращи от жива Ци, величината/мащабът на резултатите им ще бъде силно ограничена.

Разбира се, когато се добави китайската Астрология /Четирите Стълба на Съдбата или Императорската Астрология в картината, тоест, че огромното мнозинство от хороскопите на днешните клиенти са със средно качество/видност, крайният резултат ще бъде още по-разреден, което също е разяснено от класическите текстове.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *