Хороскопът на Анджелина Джоли със средновековна и елинистична Астрология

Хороскопът на Аджелина Джоли е сред най-често обсъжданите. И това е съвсем нормално, имайки предвид коя е тя, колко е богата, привлекателна и колко високо е стигнала на такава млада възраст.

Приятели и клиенти често са ме питали как изглежда един кралски хороскоп: какво точно в дадена карта прави даден човек да се откроява от масите? Също, колко голяма може да е славата и дали средновековната Астрология може да покаже това?

Анджелина Джоли/Лара Крофт и връзката с Астрологията

Тези дни изгледах отново филмите с Анджелина Джоли: „Tomb Raider” и „The Craddle of Life”. Гледах ги още когато излязоха през 2001 и 2003 съответно, но тогава не се занимавах с Астрология. Има 3 причини, поради които се спирам на тези филми:

1)     Въпреки постоянните бойни сцени, есенцията на филма касае цялото човечество, върховната власт, способността да се пътува във времето и да се промени времевата линия. Съответно, по този начин да се има власт над смъртта;

2)     Те естествено съдържат Астрология, конкретни мунданни планетарни подреждания, и всички неща, които идват с нея. Имам предвид предопределеност, мъдрост чрез съдбовни преживявания и знание, скрито от обществото. Като такива, препоръчвам на астролозите да ги гледат;

3)     Те описват забележително добре живота на Анджелина Джоли. С други думи, тя е родена за тези филми. Няма друг човек на планетата, който може по-добре да се въплъти в ролята на Лара Крофт, която тя изпълнява.

Хороскопът на Анджелина Джоли

Следващият астрологичен анализ съдържа избрани теми, които служат да подчертаят някои части от живота на Анджелина Джоли. Нито се цели, нито се предлага пълно разчитане на хороскопа й, чрез използване на методи от средновековната и елинистичната рождена Астрология.

хороскопът на Анджелина Джоли 2

Картата е изчислена с Delphic Oracle (Делфийският Оракул), най-добрата програма за традиционна Астрология в света.

Темпераментът на Анджелина

Темпераментът е, разбира се, началната точка в средновековната рождена Астрология. Тази карта е много коварна. Ако човек просто механично добавя индикации, хороскопът на Анджелина Джоли би показал холерик, с подчертани характеристики на сангвиник. Само че е видно, че това не е така. Темпераментът й е смес от флегматик и холерик, като сангвиникът също се забелязва, заради сангвиничната планета Юпитер. Това е най-издигната в картата, измежду други неща, които ще бъдат доразвити.

Какво прави човек, когато темпераментът „виси” между два от хуморите? Разглежда основните частички, изграждащи личността. Асц Рак с Г1 Луната в Овен, но тя е флегматична, тъй като е в последна четвърт. И понеже е Г1, гледат се нейните присъщи качества, а тя студена и влажна. Венера е не само в Дом 1, но е в партилен съвпад с Асц в студен и влажен знак. Богинята на любовта е влажна и умерено студена, и по този начин флегматична планета, що касае темпераментa. Да, управителят на Асц е в огнен стелиум от 3 планети в Овен, включително и неговия диспозитор и управителя на Асц от екзалтация. Това обаче е второстепенно, както и са аспектите й към Меркурий, Слънцето (двамата горещи и влажни) и Сатурн (студен и влажен).

Добавяйки към това, че Господарка на маниерите е Венера, човек вижда, че флегматичният темперамент на Джоли е по-силен и по-изявен от холеричния. Затова, хороскопът на Анджелина Джоли сочи, че тя ще изразява нейния темперамент по един игрив, грижовен, мек, женствен, обсебващ, търсещ внимание и свързващ се с другите начин.1 Венера е дива обаче, и с този час е над хоризонта, което я отслабва в дневна карта. Това че е неаспектирана посочва нещо необичайно.

Трябва да се отбележи и че тя е почти на максимално отстояние от Слънцето, което допълнително поставя акцент върху нея и нейните обозначения в картата. Ако беше и в мъжки знак, и по този начин ex-condicione, можех да кажа, че Джоли е много похотлива, недисциплинирана, несъблюдаваща граници и отдаваща се на удоволствията, пристрастеността и лесния начин. Флегматиците са известни с това, че са летаргични, че се отдават на удоволствията, че са мързеливи и им е трудно да започнат, да се мотивират и да се борят с техните желания. добавете към това и че Асц е във флегматичен знак,  флегматична планета във флегматичен знак е в съвпад с него и ще разберете защо тя е била пристрастена към наркотиците.

Така че какво се случва, когато някой в продължение период от време, изпитва удоволствие до такава степен, че мозъчните рецептори, отговарящи за усещанията за удоволствие станат схвръхстимулирани? Подобни хора се нуждаят от крайни дози от удоволствие, в каквато и да е форма. Особено такива, предизвикващи произвеждането на хормоните на щастието, като секс, наркотици, екстремни емоционални състояния, предизвикващи еуфория, като екстремни спортове, опасности и пр.

На 14 годишна възраст тя поканва тогавашното й гадже да се премести с нея в къщата на майка й. Тя започва да си порязва тялото, за да „усетя нещо емоционално”, но почувства, че се организира, когато навършва 16 години”3. Забележете, че не само е имала гадже на толкова ранна възраст, но било й сериозно. Когато управителят на Асц сключва сходящ аспект с управителя на Дсц, и Г1 е по-леката планета (както е в тази карта, където Луната като Г1 сключва ляв квадрат със Сатурн), това показва, че роденият/родената иска да прави секс с партньора.

Въпреки всичко това обаче, Венера има достойнство по триплицитет и макар Джоли да е демонстрирала мнозинството от горните качества, тя преди всичко е известна с любовта, състраданието и отглеждането на деца. Венера в крайна сметка е не само универсалният сигнификатор за удоволствия и секс, но е и един от универсалните сигнфикатори за деца. Това че е в термата на Сатурн й придава известна трезвеност и дисциплина.

Лично щастие, семейство и връзки в живота на Джоли

Нуждата на Анджелина от емоционална сигурност е изразена чрез Овенската Луна. Тя я дарява с буйност, устременост, страст, желание да се живее на ръба, да се рискува. Тя се чувства най-щастлива, когато е физически активна. Когато чувства, че всичко е наред в емоционален план и когато поема водачеството в ситуации. Хороскопът на Анджелина Джоли показва, че тя ще реализира тази първична мотивация. Защо? Защото като Луната е ъглова в аспект с диспозитора й, който е в знака си.

Анджелина ще бъде разочарована от брачните партньори, ще има спънки от скрити врагове, тъй като Луната сключва квадрат с един гаден Сатурн в падение. Ще има кавги и битки за надмощие. Забележете подвижните знаци и на хоризонтовата ос, и на Г1 и Г7. Хороскопът на Анджелина Джоли показва, че ще има развод, дължащ се действията на съпруга й, а не нейните. Тя няма да бъде само фокусирана върху физическата страна на живота. (Анджелина е тренирала бойни изкуства, колекционира ножове и извършва много опасни неща, както тези тези, които са гледали двата филма знаят). Ще е фокусирана също и интелектуално, тъй като Г1 е в термата на Меркурий.

Управителят по екзалтация на Асц е Юпитер. Той също ще реализира първичната мотивация, но ще има опити да му се попречи. Отново от Сатурн. Същото важи и за Марс, един от триплицитетните управители. Венера е интересен случай, защото тя е единствената от управителите на Асц, които успяват да реализират първичната мотивация, който да не е аспектиран от Големия злосторник. И все пак, те са в един и същи знак, но тя се отдалечава от него. Това значи, че що касае Венера, хороскопът на Анджелина Джоли показва, че скрити врагове и болести ще се опитват да я спънат, но тя ще се измъква все повече с напредването на възрастта.

Тази Венера е Г4, а Дом 4 управлява семейството. Венера е добротворец и в достойнство. Съответно, хороскопът на Анджелина Джоли сочи, че тя се облагодетелства от родителите си. Венера е един от сигнификаторите на професията в картата на Джоли. А тя обозначава актьорство, танцуване и изкуства. И двамата й родители бяха актьори и й помогнаха професионално. Венера е управителят на Жребия на Щастието, който е финансовият сигнификатор в картата й и показва как тя ше изкарва парите си. Венера е добротворец и в достойнство, и е планета, която дава по естествен начин.

В резултат на това, на уменията й и на други фактори, показващи извисеното й положение, разгледани по-долу, Джоли се превърна в най-платената и успешна актриса в света. Фортуна е в Дом 11, което показва, че освен чрез актьорство, Анджелина ще прави парите си и чрез приятелите си и социални каузи. Друг важен фактор, допринасящ за огромното й богатство е управителят на Мястото на придобиване. Имам предвид Юпитер, който е Големият добротворец и естественият сигнификатор на богатството. В тази карта той е в достойнство, ъглов, че и в партилен съвпад с Дом 10, в секта, в хейз и приет.

Върху какво ще е фокусиран живота й през всяка от третините

Първата третина от живота на американската актриса ще бъде центрирана върху собствената й личност, върху забавления, занимания с приятели и активен социален живот. Също и върху семейството й, особено майка й.

Втората третина от живота на Джоли ще е фокусирана върху кариерата й, конфликти в чужбина, пътувания в чужбина и деца. Кариерата и репутацията й ще бъдат наранени от партньори и скрити врагове, но ще останат и дори ще се засилят.

В последната третина тя ще фокусира върху себе си. Ще бъде и пред публика и ще получи симпатиите на обществото заради характера й, обгрижването, занимаването с чужденци, от народа и с духовност. Скрити врагове ще се опитат да я спънат отново.  Тъй като това касае Г1 и потенциален Хилег4, много е вероятно, че тя ще страда от болест.

Всички триплицитетни управители на Асц са силни, така че те ще реализират първичната мотивация за емоционална сигурност. Те ще направят според тяхната индивидуална природа, достойнства и местно предопрелеляне. Съответно: Венера за първата третина, Марс за втората и Луната за последната.

Хороскопът на Анджелина Джоли: отношенията с родителите й

Очевидно е, че Анджелина се разбира с майка си много по-добре, отколкото с баща си. Луната е Г1 и е в партилен или, поне, в много тесен аспект с Жребия на Майката, в 13.54 Овен. Също,  в съвпад е с диспозитора на Жребия и собствения си диспозитор – Марс, в 10.42 Овен. Ако човек използва Домове 4-ти/10-ти за родителите, Марс е пак сигнификаторът на майката, защото управлява Дом 10 и в е десетия знак.

Ако човек използва Дом 4 за родителите, тогава не е 100% ясно кой кой е, особено за бащата. В този случай, майката е Венера, защото тя е женска планета, в женски знак и управител по трон на Дом 4. Тя е и сигнификатор на майката в дневно раждане, като тази карта. И въпреки че Г1, който е Луната и тук има застъпване, не аспектира Венера, Луната е диспозиторът на Венера, така че има връзка.

Ако човек използва Слънцето, тъй като е универсалният сигнификатор на бащата в дневна карта, тогава връзката й с баща й не е толкова лоша, колкото е спрямо Сатурн, тъй като Слънцето приема Г1 в екзалтацията си и Г1 сключва ляв партилен секстил с него. И все пак Слънцето е в Дом 12 по Равнодомната система, което посочва липсващ баща. Родителите й се развеждат когато Анджелина е само на 2 години, или че той е скритият й враг.

Ако човек използва Сатурн (както аз бих направил), защото той е Алмутен на Дом 4, е универсален сигнификатор на бащата, е в аспект с Луната, тя го приема и по този начин той има най-много показания да представлява бащата. В този случай, тъй като Сатурн е в Дом 12, бащата е нейният скрит враг. Той също има изключително силно влияние на практика върху значителна част от живота й. Защо? Защото прави квадрат на 3 планетния стелиум в Овен и съвпад с антисията на Слънцето. Това, което още по навежда да избера него e, че в хороскопа на бащата на Анджелина, Сатурн изгрява в Овен. Там е в падение и в термата на Венера. Докато в картата на Анджелина, Сатурн е първия знак, в заточение в Рак и в триплицитета на Венера. А Венера е в термата на Сатурн, както и Асц.

Отношенията на Джоли с партньорите й

Този гаден Сатурн управлява нейния Дсц и Дом 8 и в скрит съвпад със Слънцето. Съответно, хороскопът на Анджелина Джоли сочи измежду други неща, че поне един от партньорите й ще бъде по-възрастен (Боб Торнтън, за когото тя се омъжи, и после разведе, е с 19 години по-голям от нея), че ще има развод с него, той ще има финансови проблеми и тя ще загуби пари заради него.

От друга страна, Алмутенът на Дом 7 е Марс. Той е на трон, което сочи един мощен, и физически, и по отношение на влияние и престиж, човек. По този начин Марс съответства на Брад Пит (самият Брад има екзалтиран Марс). Забележете, че Марс управлява Дом 5 на децата, 10 на кариерата и в Дом 9 – връзката й с него е фокусирана върху техните кариери (Г1 Луната в съвпад с Марс, който й е диспозитор; спомням си поне един филм, в който двамата играеха заедно), върху децата им, както и върху деца чужденци (Г5 е в Дом 9. който е 5-ти от 5-ти). Тъй като Марс е в знака си, а Луната е скитаща, хороскопът на Анджелина Джоли сочи, че Брад е по-могъщ от нея.

 

Хороскопът на Анджелина Джоли: видност, слава, висок ранг и Алмутем Фигурис

Дори само с един поглед върху тази карта, и разбира се чрез познаване на правилата на рождената средновековна и елинистична Астрология, човек е зашеметен от възвишеността й.

 • И двете Светила в мъжки знаци
 • Луната в съвпад с Дом 10
 • Слънцето в най-щастливия Дом, а именно 11-ти
 • Луната в Овен, и по този начин двойно приета от Слънцето и е в сходящ десен партилен секстил

веднага сочат за карта от категория 1 или 2 на Птолемей.

 • Още повече, Слънцето, което е властващото Светило, има Юпитер като ъглов телохранител. Той е Големият добродетел, е в партилен съвпад с MC и който на всичкото отгоре Слънцето приема и сключва десен секстил. Юпитер има и достойнство по триплицитет, е в секта и в хейз
 • Марс е в 9-ти, използвайки квадрантна Домова система, но е управителят по знак на Дом 10
 • Отново, Слънцето приема телохранителя си – Марс, който е на трон и са в десен секстил, макар и разпадащ. Юпитер обаче ще им събере светлината и по този начин ще ги свърже в бъдещето5
 • Също така Слънцето е Алмутенът на Дом 10 на кариерата и съдбата
 • Така че две от трите висши планети – Марс и Юпитер, са в достойнство, са свързани с MC, са копиеносачи на Слънцето, (което е главното светило през деня) и са източни, което е изключително важно в тази техника. Както и десните аспекти, но те в по-малка степен
 • Луната има Марс като източен копиеносец, но той е нейн диспозитор, което помага много
 • Юпитер и Меркурий са западни телохранители, който е предпочитаният за нея начин. Сатурн също е западен (макар Луната да го приема, това е някак наполовина, тъй като тя е в неговото падение, така че той я наранява)

Съдейки дали хороскопът на Анджелина Джоли е категория 1 или 2 според Клавдий Птолемей, бих казал, че е 2. Причината е, че Сатурн не аспектира Слънцето (Птолемейски аспекти). Дори да го аспектираше, той е западен. А дори и да се използва Равнодомната, според която е в АСЦ, тогава Слънцето би било падащо и в злосторния Дом 12. Ако Сатурн и Слънцето бяха в Дом 11 и 1 и по квадрантната, и по Равнодомната тогава можех да я считам като категория 1. Тогава бих добавил и очевидното показание за слава, а именно, че Г1 е в Дом 10, и в този случай Луната прави съвпад с MC, което много я усилва.

Алмутем Фигурис

Точно тук трябва да добавя огромната важност на Алмутем Фигурис6. Съответно, как тази планета, за която се смята, че има силата на всички останали планети взети заедно, и управлява пътя на човека в живота му, се свързва със съдбата в картата.

Хороскопът на Анджелина Джоли разкрива, че Юпитер е Алмутем Фигурис. Да я има човек тази жизнено важна планета достъпна, тоест, ъглова, съзираща АСЦ, силна, в достойнство, приемана и в аспект с Г1, и управител по екзалтация на АСЦ – по този начин давайки на родения благоприятната възможност свободно да работи с нея и да преследва съдбата си – е много, много рядко наистина. На всичкото отгоре, Юпитер е най-издигната планета в картата.  С други думи, когато хората възприемат Анджелина за пръв път, първото нещо, което те виждат е този Юпитер. Той е в секта, в хейз, в партилен съвпад с MC, управляващ Дом 9 и Дом 6.

Така че, Джоли ще извървява съдбата си най-много, когато се занимава с деца (тя има 4 и е осиновила 3 чуждестранни деца. Забележете управителят на Дом 5 на децата е Марс и той е в Дом 9 на чужденците, далечните пътувания, духовността. Също, когато тя преподава, когато преследва мъдростта, когато дарява другите, когато се занимава с благотворителност, търси истината, справедливостта, когато пътува в чужбина, когато е в служба и се занимава с нейни работници и когато води и се впуска във всички тези области по един активен, директен, рискован и пионерски начин.  И открити, и скрити врагове ще се противопоставят на съдбата на Анджелина. Причина за това, е че Сатурн управлява Дом 7 и е в Дом 12. Но Джоли ще получи помощ, както беше казано. Тя ще дойде от един от брачните й партньори, а именно Брад Пит.

Към тези показания трябва да добавя и Жребия на хилега, който е Дом 5, на 8.38 Стрелец и се управлява от Юпитер. Следователно хороскопът на Анджелина Джоли показвa, че тя е родена да се занимава с деца и забавления. И тъй като Жребият получава опозиция от Слънцето и тригон от Г1 и Алмутена на Дом 7, това отново служи да подчертае как силни хора се противопоставят на съдбата й и как един от съпрузите й й помага.

Още повече, Главата на Дракона е в Дом 5, което показва печалба от деца и забавления. И тъй като диспозиторът й е в достойнство и е най-издигнатата планета, и в партилен съвпад с MC, Анджелина ще получи слава и ще се облагодетелства чрез децата си. Взаимоотношенията й с тях са изключително хармонични, както се вижда  от Венера, която е диспозитор на Жребия на Децата в 28.55 Везни. Тя  също  е в съвпад с АСЦ, приета е от Г1, както и от Г5 Марс, който приема Г1 Луната и са в аспект.

Също така много важен е Жребият на вярата/религията. Той е в Дом 3 и в 4-ия знак, на 8.12 Везни и неговият диспозитор е в съвпад с Асц. Това показва, че теми като пътувания, братя и сестри, смърт и семейният род са жизненоважни за духовното здраве на Анджелина Джоли. Тя е признавала как е влюбена в брат си: „Също смятам, че съм много привлечена към някои неща, които са традиция, които са корени и смятам че това може би е причината поради която се фокусирах върху погребения.”

Индикации за видност и слава в хороскопа според елинистичната Астрология

Има 3 такива:

1)     Слънцето, което е Светилото в секта в тази карта, е с Жребия на екзалтацията и двамата са с диспозитора си Меркурий;

2)     Слънцето, Меркурий и Жребия на Екзалтацията са в 10-ти от Жребия на духа, който е управляван от Меркурий;

3)     Макар Слънцето да е в злосторния и падащ Дом 12 чрез Равнодомната система, двама от тримата му триплицитетни/триъгълни господари са ъглови. Имам предвид Сатурн и Юпитер. Забележете, че Големият добротворец Юпитер, който е далеч най-важната планета в картата, е в преодоляващ ляв квадрат със Сатурн. Това още още повече го подсилва срещу Големия злосторник.  Тоав е без дори да се отчита фактът, че Юпитер е ъглов и в достойнсво и приема Сатурн, който е падащ и в заточение. Юпитер е настроен към живота, докато Сатурн работи срещу живота. Първият дарява и споделя, докато вторият взема, лишава и изолира от другите. Юпитер търси истината и мъдростта, докато Сатурн търси личното облагодетелстване, измамата, мъченията, мизерията, жестокостта, властта над другите и прочие.

Трябва да добавя и Жребия на основата, който попада на 29 Скорпион в Дом 5, по този начин усилвайки обозначенията на средновековния Жребий на хилега, а именно фактът, че децата, забавленията, както и дързостта и физическите дейности са фундамента, на който стъпва живота на Джоли.

Та с какво е изветна Анджелина Джоли и ще пребъде ли славата й?

Тя е/ще бъде известна с пътувания, писане, комуникация, физическата й мощ, агресия, прибързаност, деца, благотворителност и състрадателност. Славата й ще е трайна, но ще бъде опетнена от коварни тайни врагове който стават или се преструват на нейни прители. Или би могло да бъде обратното: от приятели, която се превръщат в нейните скрити врагове. Това се дължи на Меркурий, който е диспозиторът на Слънцет. Въпреки че е в знака и триплицитета си, той е под лъчите, ретрограден е между Дом 11 и 12 и отива към изгаряне.

Меркурий е измамникът, лъжецът, клеветникът и тъй като е невидим това са зли и коварни хора. Които е трудно да бъдат забелязани и изкарани наяве. Меркурий е западен и в мъжки знак: те са мъже. Пратеникът е универсалният сигнификатор на всякакви видове комуникация и пътувания. В тази карта управлява Дом 3 на слуховете, новините, братята и сестрите и съседите. Така че тук има усилване на обозначенията му и следователно славата на Анджелина ще страда от тези. Славата й ще е продължителна. Това е заради силата на копиеносачите на Слънцето и защото двата добротвореца са в достойнство и в партилен съвпад с най-мощните ъгли.

Още повече, силните телохранители, а именно Марс и Юпитер и дори Г1, който в крайна сметка представлява родения, са в доминираща позиция спрямо Сатурн. Това е изключително важно, тъй като двама от тях са триплицитетни управители на Асц, а Юпитер е Алмутем Фигурис. Трябва да добавя и че Венера, която е господарка на Дом 4, който управлява семейството, смъртта и края на живота, това че е в Асц, прави Джоли известна с тези, плюс нейните умения на актриса. Причина за това е, че Венера е един от професионалните й сигнификатори. Тъй като Венера е Малкият добротворец и има достойнство по триплицитет, хороскопът на Анджелина Джоли сочи, че тя ще бъде известна, и то в добрия смисъл на думата, след като умре.

Смайващи прилики между рождената карта на Анджелина и ролята и на Лара Крофт в двата филма

Ще приключа с някой смайващи прилики между картата на Анджелина Джоли и ролите й в гореспоменатите филми.

1)     Забележете, че към Анджелина се обръщат с „Лейди/Господарке Крофт”, живее в замък, има слуги и е много богата. Колко филми сте гледали където към нецарска личност, особено жена, се обръщат с „Лейди”? Прочетете отново индикациите за слава, видност и висок ранг на Джоли и ги сравнете с тези, давани от Птолемей и Валенс;

2)     Тя е хем красива и секси (Венера съвпад с АСЦ) и в същото време е перфектният боец: коварна, атлетична, тренирана във физически бой, самоуверена. Марс управител на Дом 10 е в знака си, прави съвпад на Г1 Луната и е нейн диспозитор;

3)     Пътува по цял свят и се среща с различни култури, които притежават мъдрост и скрито познание. Юпитер е Алмутем Фигурис, е в Дом 10 на действията и кариерата, управлява Дом 9 на чужденците, далечните пътувания и загадките. Забележете, че тя взаимодейства с малко китайско момиче, което й помогна. Юпитер, универсалният сигнификатор на децата, е в Овен, както е и управителят на Дома на децата – Марс. А Овен е знак, който от четирите посоки показва изток. Всички нейни осиновени деца в реалния й живот идват от изток;

4)     Има нещо тайно за баща й и той липсва от доста години. Или Слънцето в 12-ти по Равнодомната, или Сатурн, който си е в 12-ти по квадрантната. Баща й принадлежи към схръхсекретно общество, наречено „Илюминати”. Дом 12 управлява тайните общества. Забележете, че собственият й баща, Джон Войт, играе ролята!

5)     Лара се облагодетелства в професията си от слугите си/тези, които работят за нея. Г6 е Големият добротворец Юпитер, който е в съвпад с Дом 10 на кариерата. Забележете, че и двамата са мъже, а Юпитер е мъжка планета, в мъжкия знак Овен;

6)     Партньорът й става нейн скрит враг. Забележете как в първия филм Пауъл се представи като един почтен и честен човек, предложи й партньорство, но се оказа отвратителен предател. Също, опита се да я убие и да вземе артефакта и беше изключително покварен от абсолютната власт. Сатурн, планетата на изкуствената външност, е в заточение, управлява Дом 7 на партньорите и е в Дом 12 на скритите врагове;

7)     Бившият й партньор и любовник се завръща след като тя го издирва (Г1 Луната е по-леката планета от Алмутена на Дом 7 и по този начин е по-заинтересованата страна) и точно чрез неговата специфична помощ тя успява да изпълни съдбата си в чужбина, свързана със загадки, мъдрост и смирение. Юпитер е Алмутем Фигурис. Лара можеше да вземе Кутията и да има абсолютната власт, но тя помисли за човечеството и избра мъдро. „Не е писано за някои неща да бъдат открити”, заяви тя на шамана, напомняйки си какво той й каза преди тя да се впусне в приключението и търсенето на Кутията на Пандора.

Г1 Луната се е отделила от Алмутена на Дом 7 на партньорите – Марс. Той е в Дом 9, управлява Дом 10 на съдбата и действията. Обаче Юпитер Г9 (Дом 9 управлява загадки, мъдрост, Бог, чуждестранни пътувания, чужденци) събира светлината на Луната първо и после на Марс и ги събира заедно. Забележете, че Марс е диспозиторът на Луната, следователно Луната е зависима от него в изпълняването на нейните обозначения.

Обърнете внимание, че Марс е в Дом 10 по Равнодомната система и в Дом 9 по квадрантната. Дом 10 е 4-ти от 7-ми и показва, измежду други неща, че партньорът на родения има преживявания в затвора. А Дом 9 показва чужденците. Партньорът на Лара е чужденец или срещнат в чужбина. Лара Крофт, която е англичанка, среща Тери, който е шотландец, и по този начин чужденец. Тя го открива в един затвор в източна държава (отново Марс е в Овен и Овен показва посоката изток). От какво се интересува Тери най-много? Марс е в знака си, така че него го е грижа най-много за себе си. Марс е злосторна планета, егоистична, индивидуална. Тери направи така, че предпочете уникалния7 артефакт пред Лара. Марс е в екзалтацията на Слънцето, а Слънцето управлява уникални предмети, измежду други неща.

Заключение

Смятам, че това е достатъчно за сега. Мога да продължавам още. Вече е невероятно очевидно, че животът/хороскопът на Анджелина Джоли съвпада с този на Лара Крофт по начин, който просто е спиращ дъха.

Така че ето ви я – кралска карта. Светилата са над хоризонта, поне едното от тях в ъглов Дом, в мъжки знац. Особено Слънцето, което е ключово що касае славата. Имат силни телохранители (с изключение на Сатурн). Разполага и със силно поставени и в достойнство добротворци, в партилен съвпад с АСЦ и MC. Картата съдържа само 1-2 индикации за робство. А именно: Сатурн в Дом 12 и Луната в аспект с двата злосторника. Само ч злобата им да е смекчена, тъй като Марс я приема, а тя приема Сатурн. Това е много рядка карта наистина!

1 Не съм опитвал да ректифицирам картата й, тъй като абсолютно точно време не е необходимо за тази статия и ъглите не под съмнение. Асц определено е Рак, както лесно се вижда от закръглената й структура на тялото, големите гърди и устни. Един флегматик никога не може да има релефните мускули на един холерик. Въпросът тук е дали Венера е над хоризонта, както този рожден час предлага, или под. Такова ударение се поставя върху тази планета, тъй като тя не само е флегматична, нощна, женска, но е и основния канал, чрез който Анджелина си изразява темперамента. Бих казал, че Венера е над хоризонта.

2 Струва си да се отбележи за тези които не притежават древно астрологично знание, че комбинациите са безкрайни. Например човек пак може да бъде флегматик, без дори да има флегматичен (воден) Асцендент или флегматична планета в Асц. Без значение дали тази планета е във флегматичен знак. Или човек би могъл да има различен темперамент, да речем меланхоличен, но да го изразява чрез холерична планета, като Марс. Или да има хореричен темперамент и да го изрязява чрез сангвинична планета като Юпитер. Има специални правила, които тези, които практикуват средновековна Астрология следват, когато изчисляват темперамента. Същото важи и за Господаря на маниерите. С други думи, това е предопределено, няма налучкване или „интуиция” и винаги има само един верен отговор.

Още повече, съществуват няколко формули за изчисляване на темперамента. Моля имайте предвид, че формулата за определяне на темперамента в Астрологията няма нищо общо с тази, използвана от психолозите.

3 Взех всички данни за Анджелина Джоли от: http://www.astro.com/astro-databank/Jolie,_Angelina

4 Тъй като не съм личният астролог на Анджелина Джоли, нито тя ми е дала разрешение за това, няма да изчисля дължината на живота й. Съответно, без да направя това, няма как точно да определя времетраенето на третините от живота. Иначе е прието всяка третина от живота да трае 25-30 години.

5 Това е много дълбока и комплексна карта по отношение на хронологичната аспектограма, тоест моментът в който аспектите се сключват в хороскопа. Имам предвид всички техни връзки: чрез достойнства, приемане и всичко което произтича от това. Само че това не е предмет на тази статия.

6 Не бъркайте Алмутем Фигурис за Господаря на хороскопа (Lord of the Geniture). Първият е на поне 2000 години и само двама души в историята, поне засега, са дали как се изчислява. Докато вторият е техника от ренесансовата Астрология. И двата се изчисляват по различен начин и поради тази причина могат да бъдат различни планети в една и съща карта.

Така, че за да не стане объркване се налага да го изписвам с латинското му име (което значи най-силната планета в картата) и да изписвам втория с английското. Само защото през последните 100 години понятието „Господар на хороскопа” се приема, че автоматично е управителят на Асц. Това е върховен срам и показва крахът, който съвременната Астрология е достигнала и с какви изключително орязани парченца работи.

7 Това е дума, която 99% от хората не й знаят значението. Наложи се през последните 10 години в България да се отъждествява с изключителен, невероятен, фантастичен.

Уникален означава единствен по рода си,  неповторим. По този начин, всеки хороскоп е уникален, както и всяка длан, зеница, снежинка и пр.

Подчертавам това, защото е грубо непознаване на смисъла на такава важна дума, и оттам би довело до грешки в интерпретацията. Например, ако бях да ползвам сегашното й изкривено значение, съвсем спокойно щях да кажа, че Юпитер управлява Кутията. Защо? Защото е изключителна, безценна и тем подобни странични характеристики. Слънцето я управлява и това е достатъчно само защото е уникална. Това, че златее (цветът на Светилото) е символ на върховната власт, също допринася, но уникалността не оставя грам съмнение за това коя планета управлява Кутията.

Публикувана на 23 Септември 2011, в 11.20 am

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *