Китайска Астрология: хороскопът на Стоянка Мутафова

На 6 декември 2019 година умря великата българска актриса Стояна Константинова Мутафова, известна като Стоянка. Тъй като часът на раждане  е неизвестен, можех да разгледам хороскопът на Стоянка Мутафова единствено чрез Четирите стълба на съдбата. Един поглед върху него и бях веднага заинтригуван да изуча живота й и дори да ректифицирам времето й на раждане. Отне ми време, но успях да го ректифицирам. Не това обаче е целта на тази статия.

Двата възможни китайски хороскопа на Стоянка Мутафова – кой е верният

Целта е да се определи кой е правилният хороскоп на Стоянка Мутафова, после структурата на хороскопа й, както и съвсем накратко да се разгледат някои от ключовите събития в живота й.

Стоянка Мутафова е родена на 2 февруари 1922г. в София, България. Един поглед върху Десет хиляди годишния календар и се вижда, че тя е родена не само в Сивата област, а в Сивата годишна област. Това означава, че тя всъщност има 2 възможни китайски хороскопа. Съответно, ще трябва да се определи дали слънчевият или лунният календар е този, който отразява живота й.

Ето хороскопът на Стоянка Мутафова по Четирите стълба на съдбата според слънчевия календар:

хороскопът на Стоянка Мутафова

хороскопът на стоянка мутафова с китайска Астрология

Ето го и според лунния:

Стоянка Мутафова лунен календар

Хороскопът на Стоянка Мутафова – структура и характеристики

Разликата е толкова голяма, че почти нямат нищо общо. Според слънчевия календар хороскопът на Стоянка Мутафова спада към специална категория рождени карти, а именно Доминантна личност. Това се дължи на факта, че всичките Стволчета и Клони са Метал или правят Метал. Воловете се комбинират с Петела, за да дадат Частична метална комбинация. Според лунния календар хороскопът на Стоянка Мутафова спада към категорията на стандартните рождени карти, а именно Слаба личност. Сравнявайки внимателно ключовите събития от живота й + нейния характер, става ясно, че слънчевият календар е правилният и Стоянка Мутафова е Доминантна личност.

Китайският астролог Джери Кинг обяснява, че Доминантните личности като нея притежават силен характер и обичат предизвикателствата в живота. Характерът й е такъв, че гледа напред в живота, а не назад. Постиженията в живота не й се дават даром, а трябва много да работи за тях. Стоянка е много уверен и целеустремен човек и има много силен стремеж към успеха. Небето е таванът за хора като нея.

Тя е тип човек, който не обича да се крие от предизвикателства и опасностите, а вместо това се насочва директно към тях. Тя е непреклонна в преследването на съвършенството. От друга страна, когато тя е в лош цикъл и се проваля в нейните занимания и цели, тя не си признава провалите лесно. Може да продължи да се проваля отново и отново без да отчита този факт. Подобен тип хора са обикновено ориентирани към кариерата си. Когато срещнат елемента на Богатството в дадена година или цикъл, може да се отчуждят от семейството си.

Полезни и вредни елементи в хороскопа на Стоянка Мутафова

Та кое е това, поради което заключих, че хороскопът по слънчевия календар е правилният? Както съм писал много пъти, като всяко истинско знание/наука, а не псевдо такова, Астрологията много лесно може да бъде тествана и доказана. Нужно е практикуващият да притежава нужните умения + отворен и същевременно скептичен ум.

Ако рождената карта на Стоянка Мутафова спада към Доминантната категория, това би означавало, че Змията/Snake/Si би била най-полезният й символ, тъй като тя завършва Металната 3 хармонична комбинация между Воловете и Петела. Другите най-полезни символи биха били Петелът, Волът, Маймуната, Драконът, Ян Металът, Ин Металът, Ин Земята, Ян Земята, Кучето, Плъхът, Ин Водата и Ян Водата. Най-вредните биха били Козата, Заекът, Прасето, Конят, Тигърът, Ин Огънят, Ян Дървото, Ин Дървото и Ян Огънят.

Награди и почести на Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова е спечелила толкова много награди, че човек трябва да ги приоритизира ако иска да получи информация от полза в това отношение. Сред наградите, които се откроявят са:

 • Орден “Кирил и Методий” първа степен (1962г.) – тя е в 5 годишния цикъл на Змията
 • Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски“ – 2001г. – година на Ин Металната Змия + цикъл на Петела/Rooster/You
 • Орден “Стара планина” първа степен за изключителните й постижения в областта на българското кино и театър и по повод 80 години от рождението й, връчен й на 11 януари 2002г – е все още годината на Ин Металната Змия + цикъл на Петела
 • Тя е първата носителка на Голямата награда “Георги Калоянчев” от наградите “Златен Кукерикон” на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов” за цялостен принос за смеха на България (7 април 2013г.) – годината на Ин Водната Змия и цикъла на Ин Метала.

Трудни събития в живота на Стоянка Мутафова

Що касае може би най-трудните й събития в живота:

 • Пребивана от втория й съпруг Леонид – няма година и дата
 • Аборт по нейно желание, тъй като Леонид избира друга жена – няма година и дата
 • Март 1974г. смърт на третия й съпруг, Нейчо, който е любовта на живота й. Изпада в сериозна депресия с дъщеря си Муки и не напускат дома в продължение на месеци. Година на Ян Дървения Тигър и месец на Ин Огнения Заек – едни от най-негативните символи за нея
 • Почти ослепява от паднал декор – няма година и дата
 • 22 октомври 2015г. сътресение на мозъка – година на Ин Дървена Коза, ден на Коза
 • Май-юни 2016г. открадната голяма сума пари и бижута от дома й – годината е на Ян Огнената Маймуна, като Ян Огънят управлява особено през първите 6 месеца на годината – от февруари до началото на август
 • 6 декември 2019г смърт – умира в цикъла на Прасето/Pig/Hai, годината на Прасето и месеца на Прасето (по слънчевия календар)

Хороскопът по слънчевия календар е верният

Както ясно се вижда, показанията са изключително мощни и доказват, че хороскопът по слънчевият календар е правилният за Стоянка Мутафова.

Що касае 10-те Божества, тя има Приятел/Конкуренция и в месеца, и в годината. Джери Кинг обясняав, че подобни хора влагат огромни усилия в това, което вършат. Стоянка върши нещата според правилата и според ограниченията си. Веднъж след като е завършила целите си, тя би изпитвала гордост и увереност. Тя също подкрепя и предпазва хората работещи за нея. Ако те са насилвани от шефовете им, тя би направила всичко по силите си, за да подсигури, че хората под нея са закриляни. Тя е такъв тип човек, който не обича другите да се възполват от нея и тя самата не обича да се възползва от другите хора.

Същевременно с това, тъй като Божеството Приятел се повтаря толкова пъти, това дава известни недостатъци на характера. Подходът й към работата може да стане самоцентриран и да му липсва гъвкавост. Когато тя взема решения, може да не се вслушва в никой друг.

Веднъж след като е решила какво иска да направи и как иска да си постигне целите, много е трудно да й се промено решението. Уменията й за междуличностни отношения са слаби и може да създава хаотични ситуации в даден отбор, като това е резултат от егоцентричното й поведение. Това не е изненада, тъй като камо ли не всички велики професионалисти са особени хора, всеки с недостатъците си, също благодарение на които са успели.

Запитана следното:

– Ако можете, какво бихте променили в живота си?

Тя отговаря:

– Това, че се върнах в България от Прага. Имах голяма любов с Роберт Роснер. Той беше световноизвестен, работил е с Райнхарт.

Световният контекст, в който действа даден хороскоп

Както казах, Стоянка Мутафова има Доминантен хороскоп. Това е специална и рядка категория рождени карти, която за да е налице трябва да присъстват сума ти фактори. Примери за Доминантни хороскопи в Четирите стълба на съдбата са футболистът Лионел Меси, бизнесменът и милиардер  Тед Търнър, американският президент и бизнесмен Доналд Тръмп, хокеистът Уейн Грецки, политикът Нелсън Мандела и т.н.

Представете си ако Лео Меси беше си останал в Аржентина, тоест ако беше да си остане в родината, колко по-малка щеше да е величината на успеха му? Разбира се, аналогията не е толкова добра тук, тъй като, поради други фактори, щеше да бъде купен в Европа рано или късно. Или по-скоро, представете си ако не му беше предложено толкова рано (като дете, като договът е бил сключен на салфетка!) да отиде в световно известната школа на Барселона, дали щеше да се развие в такава степен?

С други думи, представете си колко още по-успешна щеше да е Стоянка Мутафова, ако беше останала в тогавашната Чехословакия и беше продължила да работи с първия си съпруг, Роберт Роснер. От друга страна, тя опроверга баща си, стана актриса от невероятна величина и радва България, а не други държави, в продължение на  цели 70 години професионална дейност на сцената.

За мен беше истинско удоволствие да изучавам живота на Стоянка Мутафова, като се обогатих не само в астрологично отношение. Споделеното тук е само малка част от това, което открих.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *