Вавилонският Зодиак s

Вавилонският Зодиак е неточен спрямо индийските аянамши

 

В това видео ще научите:

Какво е аянамша;

Че проблемът за различните аянамши съществува само в сидералния Зодиак;

Каква е разликата между вавилонската аянамша Алдебаран 15 и Лахири и Кришнамурти;

За хороскопи на реални хора с час на раждане от писмен документ, които имат различен Асцендент в сидералния Зодиак, в зависимост дали се ползва Алдебаран 15 или Лахири;

Как вавилонският Зодиак със своята аянамша Алдебаран 15 е неточен спрямо индийските аянамши Лахири и Кришнамурти;

За хороскоп на моя клиентка, който съм ректифицирал до секундата, който има различен Асцендент с вавилонската аянамша и Лахири. След като внимателно разглеждам хороскопа се вижда, че Алдебаран 15 не работи, а работят Лахири и Кришнамурти. Тоест данните са верни, обаче вавилонската аянамша е грешна.

Че Вавилонският Зодиак с Алдебаран 15 аянамша е подкрепен от исторически източници в западната традиция. Обаче разлика от под 1 градус спрямо индийските аянамши, при отклонения от 3-4 и повече градуса в планетарните позиции в оцелелите хороскопи от древността, обезсмисля използването на това като довод. Живеем в 21-ви век с мощни компютри с ефемериди за няколко хиляди години напред и назад. Ако сме астролози, а не историци или лектори, трябва да се водим по практиката, а не по теорията.

 

Източници: 

The Astrology of Death by Richard Houck, публикувана през 1994г.

Английският традиционен астрологичен форум, където астролози тестват различните аянамши с събитийни карти. Кришнамурти работи най-добре, а резултатите от Фейгън-Брадли, реално Алдебаран 15, са  “изключително лоши”

http://skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=11628

Забележка: В бързината, допуснах грешка с Жребия на брака. Понеже е жена, броим от Венера до Сатурн, а не обратното. Тоест Жребият на брака попада в 12-тата зодия по Лахири, а не в зодията на Асцендента (както е в тропическия, по който работя и ректифицирам).

Leave a Comment

Your email address will not be published.