Древна Астрология: искането да станеш звезда в наши дни

Да станеш звезда в наши дни се е превърнало във фикс идея на много хора. Разбира се, за това си има причини. Години наред холивудските “ценности” достигат до България и оказват влияние върху хората. Реалити шоута, предавания, телевизионни състезания за толкова много категории, предоставят изкривена картина на реалността, където предполагаемо всеки може да стане много известен, финансово богат и да преуспее. Ключовата дума, използвана тук, е да станеш “звезда”.

В същото време повърхностните и невежи медии, които играят огромна роля в подпомагането на разпространението на тези “ценности”, не се се замислят и за момент за понятието звезда и откъде произлиза то. Те не схващат, че без значение за колко ярка звезда се смята същият човек – тази звезда, която се почита от стотици хиляди или повече хора – сама по себе си е репрезентация на нещо. С други думи, това което представлява човекът е това, което означава самото понятие звезда и то не означава човек, а нещо горе.

Осмиването на Астрологията, от която идва понятието звезда

Уважаеми читатели, схващате ли накъде бия? Тези същите медии са обсебени от привличането на вниманието на обществеността. С това те да са на сцената. А когато видят звезда са готови, да използвам китайската фраза: “да й изтъркат обувките”. Тези медии се подиграват със самата наука, която изучава и разчита значението на звездите, а именно древната Астрология.

В България на астролозите се подиграват със “звездите ми го говорят”. Така че тази мания за това даден човек да се нарича звезда, да има привърженици/последователи/фенове, произхожда от древната Астрология. Самата тя всъщност изучава Логоса / езика на звездите.

Да, това означава, че тези невежи хора, опитвайки се да се подиграват на астрологите с горната фраза, са много близо до това, което е Астрологията. По-правилният начин да се каже е, че астрологът може да разчита езика на звездите, планетите, съзвездията и т.н. Въпросът е, че всеки може да се научи да го прави. Писал съм за това много пъти.

Желанието човек да бъде наричан звезда

Обсебеността човек да иска да бъде наричан звезда е нараснала до абсурдни нива през последните десетилетия, но особено след появата на интернет.

Вземете порното, например. Защо актрисите и актьорите се наричат ​​звезди там? Каква е причината за това? Сравнете ги с някоя друга професия, която се практикува пред публика? По-голямата част от порно актрисите и актьорите са изпълнители, те не са звезди. Наименованието звезда трябва да бъде запазено за човек, който е очевидно над останалите си колеги. Няма да се занимавам със суперзвезда, мегазвезда и тем подобни глупости.

Въпросът неизбежно възниква: защо хората искат да бъдат наричани звезди? На какво е репрезентация една звезда? Какво означава това? Вече се вижда напредъкът по темата. Това, което обозначава дадена звезда, може да се разглежда от различни гледни точки.

да станеш звезда - Астрология

Обичайните ми благодарности към този страхотен уебсайт за безплатните картинки:

https://pixabay.com/en/starry-sky-star-galaxies-andromeda-1654074/

Слънцето – нашата звезда в Галактиката

Вземете най-важната звезда в нашата галактика. Да, говоря за Слънцето. Астрономите и любителите обичат да изтъкват колко звезди са безкрайно по-големи и по-мощни от нашето Слънце. Аз не се съмнявам в това. Това е правилно, но само от физическа гледна точка. Това е проблемът, нали? Астрономията, за да бъде полезна, трябва да бъде подчинена на древната Астрология – както тя е била повече от 1500 години. Както древната Астрология учи, Слънцето е Кралят на Небесата. То е Даващият Живота. ВСИЧКИ планети са зависими от Слънцето. Луната, Кралицата на Небесата, няма своя светлина и е напълно зависима от Слънцето. Има 7 планети в древната Астрология, като Слънцето, Кралят, е в центъра. Ако изучите обозначенията на Слънцето, дадени от древните автори, ще разберете защо хората искат да бъдат наричани звезда.

Други източници относно какво представляват звездите

Друг начин за разбиране това е да изследвате неподвижните звезди (и съзвездията), особено най-светлите, и това, което те обозначават. Както винаги, изучавайте древните автори, а не съвременните.

Друг начин да разберете това е да потърсите цитати от древни астролози или философи. Насочвам ви към Платон, Ветий Валенс (2-ри век от н.е.), Гвидо Бонати (13-ти век), измежду други.

По отношение на митологията, една звезда може да означава светлина, осъзнатост, чистота, напътствие. Имайте предвид, обаче, че както има и много добротворни звезди, има и много злосторни такива. Всъщност, самото Слънце, Кралят, може да бъде изключителен злосторник в определени случаи. Как това ще се разиграе на Земята, имам предвид влиянието на онези хора, които обществото счита за звезди, ще оставя на читателите ми да се досетят.

Заключение

В заключение, тъй като древната Астрология винаги отразява живота, тя е навсякъде. Искането да станеш звезда произлиза от Астрологията – където светлината = информация = видимост.

Древната Астрология може да се открие чак в древните египетски пирамиди, който умишлено са били построени да сочат към съзвездието на Ловеца (Орион) преди хиляди години, до предполагаемо нормалното бебе, родено на някое изоставено място на планетата, и някои ден ставащо звезда, която ще повлияе на милиони хора.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *