Четирите Стълба на Съдбата: хороскопът на Марион Джоунс

Съдържание

Публикувана през Септември 2014г.

Този свят не ти дава нищо, което не може да си вземе обратно. (This world don’t give you anything it can’t take away.).  – Bon Jovi

Хороскопът на Марион Джоунс с клона Четирите стълба на съдбата от китайската Астрология е предметът на тази статия. Направил съм едно сравнително подробно разглеждане на живота на американската олимпийска шампионка по лека атлетика.

Липсата на разбиране за Съдбата в съвременното общество

В съвременното духовно-скопено общество, където липсва каквото и да е разбиране за Съдбата и силите оформяващи този свят, и в което медиите, макар (все по-очевадно) неуспешно се опитват да поддържат идеята за „американската мечта” (тоест че всеки може камо ли не да постигне всичко на този свят, стига да работи упорито и да има цели, които да следва) докато в същото време постоянно се опитват да втълпяват, че разликата между така наречените звезди и височайши личности и обикновените хора е гигантска, когато се случи нещо сходно с това, което стана с Марион Джоунс, обществото е в потрес.

С други думи, когато една спортна икона на милиони хора се срине по такъв категоричен начин, се изпада в когнитивен дисонанс. Това е така, защото няма разбиране на законите, по които функционира този свят. Има разбира се и много други сходни случаи, „необясними” за съвременното общество Например, хора непушачи, умиращи от рак на белите дробове, хора бягащи за здраве от години, получаващи инфаркт и пр.

Универсалната енергия Ци, изучавана от китайската Метафизика

Това, което се опитвам да кажа и ще покажа е, че съществува тази всеобхватна енергия, която китайците наричат Ци/Чи. Китайската Метафизика я изучава в невероятна дълбочина в продължение на хилядолетия. Тази енергия (заедно с културни, генетични и човешки фактори) предопределя нашия живот в значителна степен.

Неслучайно избрах точно такъв краен и красноречив случай. А именно за да покажа, че без значение какво се опитват да втълпяват медиите или управляващия елит с безбройните си разклонения, ВСЕКИ и ВСИЧКО подлежи на движенията на тази космическа енергия. Съответно, има възходи и падения, които са пропорционални на собствената рождена съдба на човека, показана в хороскопа му.

Нека повторя: без значение дали сте просяк, неграмотен, лекар, военен, бизнесмен, милионер, крал и прочие, няма измъкване от тази енергия. Това е така, защото Циклите на Съдбата са предопределени с раждането. Да, възможно е частично омекотяване чрез различни методи (Фън Шуей, И Дзин и други), но това не е предмет на тази статия.

Хороскопът на Марион Джоунс с китайска Астрология

И така нека пристъпя по същество. За тези, които не знаят коя е Марион Джоунс, ето три биографични линка, от които съм черпил всичката фактологична информация:

http://www.sportal.bg/news.php?news=81644

http://en.wikipedia.org/wiki/Marion_Jones

http://www.astro.com/astro-databank/Jones,_Marion

Ето рождената карта на Марион Джоунс по метода Четирите стълба на съдбата.

Родена в 8 часа и 1 минута сутринта на 12 Октомври 1975г в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Имало е лятно време – (h7w), западна дължина 118w15.

хороскопът на Марион Джоунс en

хороскопът на Марион Джоунс бг

Картите са от безплатната програма, за която дадох линк в откриващата ми статия в секцията Четирите стълба на съдбата, като съм добавил с word Циклите на Съдбата.

Макар да е ясно на хората, четящи блога ми, ще го кажа това все пак, понеже това е нова секция. Статиите, които споделям, не са за начинаещи. Очаквам хората да са си написали домашното. Тоест да имат поне 1-2 книги, или да са се ровили в нета или ходили на някакви лекции по китайска Астрология.  В случая, по BaZi, и разбира се – да са практикували.

Осъзнавам, че информацията, която ще прочетете досега не е представяна в българското интернет пространство. Това от една страна ме позадължава да описвам нещата, но тъй този тип Знание е стриктно специализирано и е за много малко хора, просто си следва, че който може да го използва ще го използва, дори и частици от него, макар и по представения начин.

Методът за силна/слаба личност и балансиране на картата не работи в мнозинството от случаите

Има още една причина, поради която избрах точно тази карта. В наши дни масово се преподава „методът на балансирането на картата”. Тоест, ако Дневният господар/Азът/личността е слаб трябва да се подсили чрез Ресурсния и Приятелския елемент. Ако е силен, трябва да се отслаби (чрез Производителния елемент, елементът на Богатството и Контролиращия елемент. Стотици хиляди, да не кажа милиони ученици или самоуки са учени на този метод. Защо? Защото това е написано в мнозинството от книгите, както и се преподава на семинари. Това е крайно ограничен и частичен метод, който в страшно много случаи не работи.

Причините за това са много. Най-очевидната е, че хората са доста по-комплексни от това да бъдат вкарани в 3 групи, именно слаба, силна или балансирана! После пък, има методи с компютризирани карти, които изчисляват проценти и броят количествено броя на елементите, и дават някакво число накрая, или ви профилират.

Четирите стълба на съдбата не е някаква проста точна наука, където 1 праскова + 1 праскова = 2 праскови. Тук се изучава преди всичко качеството. Тоест 1 праскова + 1 круша не са равни на 2 праскови! Възниква и въпросът: доколко една компютризирана програма може да вземе предвид образованието на двама души с еднакви карти? Доколко може да вземе предвид възпитанието, изборите, които правят с нещата под техен контрол?

Защо се преподава този непълен метод

Цялата тази бъркотия се дължи на 2 основни причини:

 1) незнание и невежество; все пак Четирите стълба на съдбата навлезе на Запад само преди 20 години. Хората не познават древните китайски източници, в които са описани не 3 вида карти, а поне 17 със сума ти вариации! Съответно един ученик, на който е бил преподаван този осакатен метод с балансирането, го предава на сина си или учениците си. Те го предават на техните и ограничеността се увековечава;

2) алчност, страх от изгубването на контрола над Знанието, криене на истинското такова и неговото разводняване. Ориенталската култура е страшно прикрита и криптична (за което си има отделно и исторически причини). Много учители не искат това Знание да става масово и имат неразривен интерес от това, който е не само финансов!

Първоначално общо разчитане на хороскопа на Марион Джоунс

И така, Марион Джоунс е Ин Метал, родена в месеца на Кучето, където елементът Земя е най-силен. Земята принципно поражда Метала, но не винаги. Кучето съдържа Огън и твърда Ян Земя, както и Ин Метал. Драконът съдържа Ян Земя, но Водата доминира в часовия Стълб, защото е заземена в Дракона. Няма други елементи, нито пък има комбинации между Клоните, които да произвеждат Метал, усилвайки Дневния господар.

Ако се използва методът за балансиране на картата, хороскопът на Марион Джоунс показва, че е слаба личност. Тя продължава да бъде отслабвана от Водата в часовия Стълб, защото Водата отслабва Метала. Следователно добавяйки Земя и Метал картата би се балансирала. Тоест Земята и Металът, общо казано, са благоприятните елементи, докато Водата, Дървото и Огънят са неблагоприятните такива. Ако горният анализ е верен, това значи, че тя ще има най-големи успехи в живота, когато Земята и Металът (в техните разновидности) държат Циклите/управляват Времената.

Китайската Астрология се различава значително от съвременната психологическа астрология

Виждате веднага как китайската Астрология се различава значително от съвременната психологическа астрология. Представете си, че съобщавате това на човек с такава карта. Съответно, когато Земята и Металът управляват Циклите той/тя тръгва да рискува с бизнеса си. Или да се натоварва физически и психически, защото знае, че е в най-добрите цикли и може да издържи. Защо? Защото сега е моментът да остави своя отпечатък и да вземе преднина. А всъщност, когато дойдат тези периоди, следва фалит, затвор, контузии, операции и влизане в болница!

С други думи, грешките струват страшно скъпо в Четирите стълба на съдбата. Причина за това е, че се разглежда физическата/обективна реалност.

Не се разглеждат вътрешните психологически състояния на индивида и как той/тя се чувства относно бизнеса си и здравето си.

По-задълбочен анализ на структурата на хороскопа й

Споменах, че в Четирите стълба на съдбата има поне 17 вида различни карти, плюс сума ти разновидности. Хороскопът на Марион Джоунс показа, че Ин Металът, представяващ нея, е много слаб. Въпросът е, че има други елементи, които са силни и доминират в картата. Има Ин Дърво в Стебълцата, както и два Заека. Засега ще оставя въпроса за 6 Хармоничната комбинация между Заека и Кучето.

Водата, както казах, е заземена в Дракона, който съдържа и Дърво. Стеблъцата Ян Огън и Ин Метал потенциално се комбинират, за да направят Вода. Огънят е прекалено слаб в тази карта, за да бъде основен фактор. Това обаче може да се промени, защото Кучето и Заекът ако се комбинират успешно ще дадат Огън.

Картата е коварна наистина, даже е за напреднали, защото както ще видите съдържа и други условности. Мисълта ми е, че трудно може да се квалифицира в някой тип, но е ясно, че Водата и Дървото са най-силни. Следователно хороскопът на Марион Джоунс показва, Дневният господар/Азът ше извлече най-голяма полза, ако може да се предаде/да следва/да остане немощен към Водата и Дървото. Защо? Защото това са благоприятните елементи.

Земята е най-неблагоприятният елемент, както и Металът.

Контролиращият елемент е малко по-неблагоприятен от благоприятен

Огънят е горе долу неблагоприятен, но не чак в такава степен, защото все пак контролира Дневния господар. Това е много добре, но пък отслабва Дървото. От друга страна Водата е най-благоприятният елемент, защото отслабва Дневния господар и е най-силна в картата. Дървото е следващият благоприятен елемент, но не чак толкова. Причина за това е, защото поражда Огъня и отслабва Водата. То е благоприятно, защото контролира Земята – най-неблагоприятният елемент, който от своя страна контролира Водата – най-благоприятния такъв. С други думи, Производителният и елементът на Богатството са благоприятните, докато Ресурсният и Приятелският са неблагоприятните елементи в картата на Марион Джоунс. А Контролиращият е малко по-неблагоприятен от благоприятен.

Картата е коварна за разчитане, защото е леко на ръба, тоест изчаква засилване/тласкане от Циклите на Съдбата или ог Годишния такъв. С други думи, когато Водата е силна, тогава Ян Огънят и Ин Металът в Стебълцата ще се трансформират в още Вода. Когато Огънят е силен, тогава Кучето и двата Заекът ще гледат да трансформират в Огън.

Хороскопът на Марион Джоунс – фактори за видност

Възниква въпросът: доколко с метода Четирите стълба на съдбата може да се определи видността/социалният статус на родения? Тя е първата жена спечелила 5 медала на Олимпиада. Съответно, кое е това, което прави Марион Джоунс една от най-великите атлетки в историята?

Има различни методи за определяне на видността и нивото на слава, което родения може да достигне чрез китайска Астрология. Споменах в първата ми статия от какво голямо значение е човек да си ползва ума и развива мисленето и възприятията с двете полукълба. Четирите стълба на съдбата и китайската Метафизика в значителна степен са базирани на модели/шаблони. Възможно и желателно е те да се научат наизуст. В случая става дума за Шестдесетичният цикъл (от дадената въвеждаща статия).

С набито и тренирано око се забелязва почти на момента, че хороскопът на Марион Джоунс съдържа 3 Стълба от Колона 3. Те са: Ян Огнено Куче, Ин Метален Заек и Ян Воден Дракон.

„Ако човек има 3 или 4 Стълба от същата Колона, ще бъде благословен с богатство и власт”. Това е от Lily Chung, стр. 59 от книгата й Four Pillars of Destiny – Discover Your Code to Success – Лили Чун: „Четирите Стълба на Съдбата – Открийте Вашият код за успеха”, издадена през 2013 година.

Хороскопът на Марион Джоунс не само има 3 Стълба от Колона 3, но 2 от тези Стълбове се комбинират изцяло. На всичкото отгоре, те включват и Дневния господар. Ян Огънят от Кучето с Ин Метала от Заека и двете животни. Lily Chung стр. 147 от съшата книга: „Имайки тези двойки в картата е изключително благоприятно. Това говори за едно специално умение, начин на мислене или позиция в обществото”. Да бъдеш най-добрата атлетка, да бъдеш милионер и рекламно лице на сума ти компании и икона на милиони, определено пасва!

Индикации за загуба на статус в хороскопа

Но, имайки предвид какво се случи, трябва някъде да има едно „но”, нали така? И разбира се, че го има. Само след като картата е разчетена по правилния начин, и при необходимост тествана да се установи кои наистина са благоприятните и неблагоприятните елементи, тогава вече може да се продължи нататък и по-надълбоко. И така, стана ясно, че Огънят е сравнително неблагоприятен елемент, Ами Кучето и Заекът се комбинират и правят Огън, отново със спомената по-рано уговорка. Какво говори това за видността и позицията в обществото в тази карта? Това е стабилна индикация, че няма да пребъдат и ще има обрат.

Колко тежък е този обрат зависи от допълнителни фактори и дали има застъпване. Ето го и вторият Заек и къде се вмества. Ин Дървеният Заек и той се опитва да се комбинира с Кучето, за да направи Огън. Това води до борба за комбиниране, което може да бъде изключително неприятно. Може да води до болести, раздяла, разпадане, възходи и падения – въобще стресов живот. Това не е толкова опасно за някои хора, но по принцип се смята за наистина неблагоприятно.

Макар, че ще го напиша после, това е индикация за развод и поне два брака в картата. Или също може да покаже и други усложнения. В случая имам предвид дублирането на животното в Дневния Стълб (който отговаря за партньрствата и брака).

Статията не е предназначена да описва характера на Марион и затова няма да раглеждам 10-те Божества, но ще спомена няколко избрани звезди в картата й.

Някои от важните звезди в китайския хороскоп на Джоунс

Ето калкулатор за страхотната книга на Ани Пешева „Звездите в китайската астрология” част 1 (която е абсолютно задължителна) Първият номер е този на звездата в книгата, а цитираната страница е от книгата:

http://www.afetech.eu/feng_shui/Form-1.html

Само съм щрихирал най-общо:

159 – Постижения и слава – неблагоприятен елемент – Куче, стр. 216. Съответно възможностите за слава и постижения или са ограничени, или настъпва обрат. Още една индикация, че славата и статуса няма да пребъдат или ще бъдат очернени.

68 – Опиянение – Заек – благоприятно, но частично – стр. 136 – …”наранява тялото си, тръгва по нездравословен път, например взимане на наркотици или прекаляване с алкохола.” Тя взема стимуланти няколко пъти поне.

14 – Генерал – Заек – стр. 42. Смесени индикации тук.

108 – Разминаване между Ян и Ин – Ин Метален Заек – „човек лесно губи шансовете и позициите си в живота” стр 108. Определено опропасти златната въможност, която имаше.

36 – Небесен Чиновник – Дракон – „висок пост в обществото”. Стр. 98. Най-добре да е в клона на часа – както е в картата на Марион Джоунс. 2000г беше годината на Ян Металния Дракон и тя стана олимпийска шампионка и зае най-високия пост, образно казано.

164 – Скрито повишение – Дракон – „в трудни и тежки моменти, дори и когато човек е достигнал до задънена улица и вече е изгубил всякаква надежда, и ето, че изведнъж нещата се преобръщат към добро и човек постига голям успех”. Стр. 220.

Трите подхода за разчитането на Циклите на Съдбата

Трябва тук да кажа, че има 3 подхода за разчитане на Циклите на Съдбата (Luck Pillars).

  1. Единият е да се броят заедно. В случая Марион е била на ненавършени 16 години и Цикълът е Ин Огнено Прасе – целият 10 годишен.
  2. Вторият подход пък разделя Цикъла на 2 по 5 години. Първите 5 години се управлявят от Стебълцето, докато вторите 5 от Клона/животното.
  3. Третият е пак да са 2 по 5 години, но да се отчита и целият Цикъл, но само като цяло за тези 10 години.

Аз, подобно на Lily Chung, следвам втория подход, защото в практиката се вижда, че работи най-добре, но не пренебрегвам и третия.

Преглед на някои от най-ключовите събития в живота на Марион

Едно нещо е да се философства и теоритизира „на сухо”. Съвсем друго е като се осъзнае, че отсреща е жив човек и нещата трябва да се приложат на практика. С нужното знание и умение може да се види целия им живот. Тоест, да се провери нагледно, ставайки пределно ясно, че това, което се прави не само, че работи, а е невероятно могъщо Знание.

Следват някои от най-ключовите събития в живота на Марион Джоунс:

Юни 1991 – поставя рекорд на 200м и е поканена в тв предаването „Добро утро Америка”. В края на годината е обявена най-добра атлетка на годината.

И така, през 1991г Марион е в Цикъла на Прасето, а 1991г е годината на Ин Металната Коза. И Прасето, и Козата се обединяват със Заека (докато втория Заек добавя още Дърво), за да формират Тройна хармонична комбинация, която е Дърво. Дървото бидейки един от полезните елементи, Марион Джоунс получава слава, излизайки на сцената. Естествено, че тя изкарва и добри пари за тази си възраст – все пак Дървото е елементът на Богатството в картата й.

Ето пак линкът да следите събитията, че изписвайки ги ще стане много дълго:

http://www.sportal.bg/news.php?news=81644

Забележете как 1992 е много успешна за Марион. Това е така, защото хем е в благоприятен Цикъл, хем това е годината на Ян Водната Маймуна. Че на всичкото отгоре Маймуната от годината се комбинира с Дракона от часовия Стълб да направи Частична три хармонична комбинация от Вода. По този начин става верига – Водата храни Дървото, което е страхотна индикация за големи постижения, издигане и забогатяване, конкретно в тази карта.

1993г също е много добра, въпреки, че е на Петела, но е Ин Вода. Принципно Петелът е страшно неблагоприятен за Марион, защото е кардинален Метал. Дървото обаче е толкова силно, че Ин Металът няма как да го застраши толкова. А и хороскопът на Марион Джоунс сочи, че тя е още в добрия цикъл.

1994 е средна хубост година, най-вече заради добрия Цикъл и Ян Дървото от Кучето от годината. Иначе Кучето е крайно неблагоприятен символ за Марион, с уговорката обаче, че е и звездата Постижение и слава, което леко го омекотява.

Цикълът Ян Земен Плъх – от октомври 1994 до октомври 2004г.

Октомври 1994 Марион влиза в нов цикъл – Ян Земен Плъх. Ясно е, че през вторите 5 години, тоест от Октомври 1999 до Октомври 2004г, тя ще достигне своя връх в кариерата. Това се дължи поне на 2 основни причини.

Първата и най-важна е, че Плъхът е кардинален символ на Водата. Тя е най-благоприятният елемент сочи, че това е периодът, в който тази хороскопът на Марион Джоунс ще изживее своя пик. Това разбира се е подпомогнато и от факта, че Плъхът ще се комбинира с Дракона, за да направи Частична три хармонична комбинация от Вода.

Второто нещо е, че Марион е атлет. Тоест тя използва тялото си и съответно това е моментът за нея. Това е така, защото следващите цикли са неблагоприятни и докато дойде благоприятен такъв, тя отдавна ще е преминала зенита си и тялото й няма да е конкурентноспособно.

И така, Земята бидейки най-неблагоприятният елемент, защото подхранва Днения господар, подсилвайки го, докато той трябва да остане немощен, за да се радва Марион на добър живот, този период ще е крайно труден за нея. Разбира се, трябва да се разгледат и индивидуалните години, които значително могат да го смекчат.

През 1995г на Ин Дървеното Прасе, тя получава фрактура на лявото стъпало, което през Декември отново чупи. Дървото управлява стъпалата, а Прасето се е комбинирало със Заека, за да формира Частична 3 хармонична комбинация от дърво. Травмата й попречва да се подготви за олимпийските игри в Атланта и спира атлетическата й кариера.

През 1997г на Ин Огнения Вол, въпреки че Волът е неблагоприятен за нея символ, Ян Водата от часовия Стълб разкарва Ин Огъня, превръщайки се в Дърво. Това помага на Марион много, но я и лишава от нещо. Именно: Марион обявява, че ще пропусне последния си сезон с баскетболния отбор, за да се концентрира върху атлетиката, където тя в последствие успява.

1998г на Ян Земния Тигър е една от най-успешните в цялата кариера на Марион. Да, Ян Земята спъва много, но по-важното е, че Тигърът се комбинира с Дракона и Заека, завършвайки Сезонната комбинация от Дърво от сезона Пролет – където Дървото е най-силно. Сезонната комбинация е една от най-силните такива и въпреки, че е е в лош Цикъл, Марион успява да постави рекорди, макар да получава и спазми в кръста по-късно.

В книгата от Лили Чун, стр. 168, където тя цитира съотвествията между 12-те Клона и 10-те Стебълца от 2 китайски книги, тазът се управлява от Ян Земя и Ин Метал. Напомням, че Циклълът си е Ян Земя, годината е Ян Земя, и Тигърът съдържа скрита Ян Земя. Невероятно!

„13 май 1998 След първата зимна подготовка в кариерата си Марион постига 10.71 сек. В Чънду (Кит) и излиза на втора място в историята след Флорънс Грифит-Джойнър. 31 май 1998 На мемориала „Стив Префонтейн” Джоунс печели скока на дължина със 7.31 м – най-добро постижение в кариерата й, 7-о място във вечната световна ранглиста по това време. 20 юни 1998 Става първата атлетка от 50 години, спечелила три индивидуални дисциплини на първенството на САЩ – 100, 200 м и скок на дължина.

През сезона записва 37 победи в 38 състезания и печели $7 милиона от рекламни договори и наградни фондове на турнири. Септември 1998г. на Световната купа в Йоханесбург, при високо надморско равнище, поставя лични рекорди на 100 и 200 метра – 10.65 и 21.62 (№2 за всички времена). 3 октомври 1998 Няма загуба до световното първенство в Севиля, където опитва да спечели четири златни медала. След титла на 100 м и бронзов медал в скока на дължина, получава спазми в кръста в полуфиналите на 200 м и се оттегля от шампионата.”

Бракът на Марион Джоунс в китайския й хороскоп

Марион се омъжва през Октомври същата 1998 година. Може ли брак да се види с Четирите стълба на съдбата? Разбира се. Причините са две. Имаме Комбинация в Мястото/Палата на брака/Съпруга/Съпругата. А именно Заекът там с Тигъра от Годината и Дракона от Стълба на часа.

Другата причина е, че Тигърът съдържа Ян Огън, а за жена Прекият Офицер е мъжът в картата, при равни други условия. За Ин Метал Дневен господар, Ян Огън е Прекият Офицер.

Още повече, Тигърът иска да се Комбинира и с Кучето и да направи Частична 3 хармонична комбинация от Огън, Огънят бийдеки Контролиращия елемент на Метала и съответно индикация, че ще има връзка или брак в този период.

Няма да се спирам на темата за връзките по метода на 4-те стълба на съдбата в тази статия, защото ще стане дълго. Все пак, хороскопът на Марион Джоунс сочи, че Заекът е смесен елемент. Това е, защото може да се комбинира с Кучето и да направи неблагоприятния Огън. На всичкото отгоре Брачното място (тоест Дневния ллон) получава нараняване (Harm) от Дракона. Това е поредната индикация, че Марион ще се разведе и ще има поне 2 брака. Също така, това значи, че ще страда на вътрешно ниво и ще е наранена (без да го покаже) от брачния си партньор.

Цикълът на Плъха – от октомври 1999 до октомври 2004г.

 Октомври 1999г Марион влиза в Цикъла на Плъха и съответно влиза в историята.

2000г е Ян Метален Дракон, който добавя към Водата, създадена от Плъха от Цикъла и Дракона от Стълба на часа. Напомням, че Драконът съдържа и Дърво, и е положителен в картата на Марион. На всичкото отгоре, той е и звездата Небесен Чиновник и Скрито Повишение.

Марион печели 5 медала (3 златни и 2 бронзови) на Олимпиадата в Сидни, ставайки първата жена в историята, която постига това. Но Ян Металът от годината й прави проблем: „гръмва новината, че Хънтър е дал четири позитивни допинг проби със свръхналичие на анаболния стероид нандролон.” Това е така, защото Металът е неблагоприятен елемент за Марион.

2001 и 2002 са също успешни за Марион, особено 2002, когато завършва без загуба (Ян Воден Кон година), но се развежда. Защо? Защото Конят унищожава (Destruction) Заека в Мястото на брака на Марион. Не само това, а е и в стълкновение (опозиция, сблъсък) с Плъха от Цикъла.

През Юни 2003г Марион ражда първото си дете – син. Защо тогава? В Четирите стълба на съдбата Производителният елемент, в женска карта, показва децата. В мъжка те са показани от Контролиращия. За Ин Метал личност, Водата е този елемент. Марион е в Цикъл на мощна Вода, а 2003г е на Ин Водната Коза.

2004г на Ян Дървената Маймуна е като цяло доста неуспешна за Марион, като частична причина за това е, че се възстановява от майчинството и още не е на 100%. Тук трябва да призная, че съм доста озадачен. Всичко е в нейна полза що касае картата й, но очевидно се намесват висши ръководни фактори, които отслабват положителния импулс, имайки предвид какво последва.

Цикълът Ин Земя – октомври 2004 до октомври 2009 и допинг скандалът с “Балко”

И все пак, забележете кога настъпва скандалът „БАЛКО” – Декември – след като вече е излязла от най-благоприятния Цикъл и е влязла в най-неблагоприятния такъв – Ин Земен Вол.

Ако Земята беше полезен елемент, тоест ако хороскопът на Марион Джоунс сочеше, че е слаба личност, тогава в този период тя щеше да запише най-добрите си резултати. Защо? Защото Земята е Ресурсният елемент за Ин Метал Аз. Ако Металът беше благоприятен елемент, тогава Марион щеше да има страхотна 2005 година (Земя Цикъл и Ин Дървен Петел година). Какво стана? Не само, че не е благоприятен, а както вече обясних, това са най-неблагоприятните й елементи.

Ето какво се случва през 2005г:

„2005 Марион прави най-слабия си сезон, след като допинг обвиненията се разрастват и организаторите на турнирите в комерсиалната верига се споразумяват да не я канят. Скандалът „БАЛКО” засяга бившия и треньор Греъм и Монтгомъри, с който Джоунс също се разделя. Под клетва Марион отрича някога да е използвала забранени стимуланти, дори минава успешно детектора на лъжата.”

В началото написах, че Земята не винаги поражда Метала. Това е вярно и важи особено за Ян Земята, която е твърда и ялова. Ин Земята обаче много по-лесно поражда Метал. Волът е Ин Земя, съдържащ Метал и Вода, тоест влага, и лесно поражда Метал.

2006г на Ян Огненото Куче е противоречива. От една страна е невероятно успешна:

„2006 Прави изненадващо завръщане в елита. За първи път от 2002-а слиза под 11 секунди на 100 м. Отново е шампионка на САЩ. Завършва годината като №2 в света. Допусната е до най-престижните турнири и пак се превръща в атракция за медиите и публиката. Отново обаче попада в сянката на допинга. Проблемите й обаче не спират – свързана е в схема за фалшифициране на чекове „благодарение” на Монтомъри и Стив Ридик, неин треньор след раздялата с Греъм”.

Защо е толкова успешна, поне на пистата? Защото се появява още едно Куче и по този начин всеки двата Заека си има другарче, с което да се комбинира, което предотвратява битката за комбиниране. Още повече, Кучето е звездата Постижения и Слава, както обясних преди, но тя не трае.

Отрицателното в случая е, че Огъня от Кучето храни Земята и отслабва Дървото. Това още повече отслабва Водата, която е контролирана и от Цикъла Ин Земя. На всичкото отгоре, Кучето е така нареченият Съперник (Rival) за Ин Метал личност. Това е различно от Ин Метал, който би бил Приятел/Съперник. Понеже Металът е неблагоприятен, Кучето и то става неблагоприятно. Това е подсилено от факта, че Марион е в най-лошия Цикъл (докато през предното Куче – Ян Дърво 1994г, беше в добър Цикъл)! Това означава сериозни проблеми, които идват, особено след като е имала успех в тази година, тоест лошотията трябва да избие някъде.

Кучето прави 6 Хармонична комбинация със Заека в Мястото на брака, което в някои случаи се използва и за дома на родения. Комбинацията премахва Заека така да се каже, и то в лош Цикъл. Тоест има възможно премахване на дома или партньора на Марион. Какво се случва?

„Банката обявява ипотеката за просрочена/я лишава от право на ползване на нейното голямо жилище, на който съсед е Майкъл Джордан. Марион също е принудена да продаде два други имота, включително и къщата на майка си, за да събере пари”.

Годината на Ин Огненото Прасе – брак, дете и осъждане на затвор

2007г е на Ин Огненото Прасе. Помните ли какво стана през предната година на Прасето – 1995г на Ин Дървеното Прасе? Тогава Марион беше съвсем накрая на добрия Цикъл и само счупи една кост два пъти на стъпалото си. Сега, в най-лошия Цикъл, какво ли може да се случи? Ами след изключително трудната 2006г извън пистата, каквото и да се случи ще е съкрушаващо.

Първо обаче тя се омъжва. Защо? Защото Прасето от годината се Комбинира със Заека в Мястото на Брака. И защото Прасето е Ин Огън, тоест Контролиращият елелемент (Седемте убийства в случая) на Ин Метал личността.

Ражда й се дете през юли, пак син. Защо? Защото Прасето съдържа Ян Вода, което е Производителният елемент. То даже си е Нараняващият офицер, което показва бебе момче в женски хороскоп. За протокола, предното момче макар да беше Ин Водна Коза годината, цикълът бе от Плъх, който е мъжки символ, който се комбинира с Дракон, който също е мъжки символ. А Марион има Нараняващия офицер в Стълба на часа, където са децата в картата.

Към цялата лошотия от най-лошия Цикъл, на всичкото отгоре Ин Огъня от Прасето разкарва Ян Водата от Стълба на часа – последната защита на Марион. По този начин и Дървото остава без Ресурсния си елемент. Съответно как може да се очаква от него да контролира Земята, която е възможно най-могъща от Цикъла и от Годишния, докато Огънят я поражда, че отслабва и Дървото? С две думи, и двата полезни елемента са унищожени или крайно отслабени, и няма как да се противопоставят. Какво следва?

‘На 5-и октомври Джоунс признава в регионален съд в Ню Йорк, че е излъгала федералните агенти по двете дела („БАЛКО” и за фалшиви чекове), за което я очаква фиктивна присъда. Очакванията на адвокатите й са да не бъде повече от шест месеца в затвора. Марион, която е в състояние на финансов банкрут, връща спечелените медали от олимпийските игри в Сидни преди 7 години”.

Нека видим деня 5 Октомври 2007г:

 5 октомври 2007г по китайския календар - Марион Джоунс си признава

Ян Водна Маймуна ден и Ин Земен Петел месец, в Ин Огнено Прасе година естествено. Тук имаме пълна Сезонна Комбинация от Маймуна и Петел от датата и Кучето от месеца в картата на Марион. Това е Есенна, тоест създава се Метал, а се знае, че той е единият от двата най-неблагоприятни елемента. В същото това време, разбира се, Земята властва тотално, тоест другият и най-неблагоприятен елемент.

Ето още от същата година:

” 11 януари 2008 Марион Джоунс е осъдена на 6 месеца затвор за лъжествидетелстване по разследването на аферата “БАЛКО” и скандала с банковите измами, в които е била въвлечена от бившия си приятел Тим Монгомъри”.

Да видим датата 11 Януари 2008 г:

 11 януари 2008г по китайския календар - Марион Джоунс осъдена

Ян Метално Куче ден и Ин Воден Петел месец, в Ин Огнено Прасе година разбира се.

Тоест още Земя и още Метал. На всичкото отгоре, Ян Земята от Цикъла спокойно може да разкара Ин Водата от месеца, ставайки Огън, което пак не помага изобщо.

Светът е потресен, но животът продължава

Светът е потресен, но това е Съдбата, съчетана с лични избори, правени от човека. Искам да добавя нещо важно. Ако все оше има хора, които си правят илюзии, че на най-високо ниво спортистите (не само атлетите) са чисти и не вземат непозволени вещества, моля вижте тези линкове:

http://www.bgathletic.com/new.php?id=9419&blog_id=&s_id=

http://insport.bg/2013/07/02/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B3-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BE-%D0%B1/

или напишете в търсачката:

Анди Мъри за случая с д-р Фуентес: “Най-голямото покриване на допинг скандал в историята на спорта”.

Животът продължава разбира се, въпреки станалото. И така, макар да е в много неблагоприятния Цикъл на Вола от 2009 до 2014г, през 2010г Марион се връща в баскетбола, намирайки си препитание. Защо?

Помните ли 1998, годината на Ян Земния Тигър, който оформи пълна Сезонна комбинация от Дърво със Заека и Дракона? Тогава тя постави невероятни рекорди, въпреки, че бе в лош Цикъл.

2010г е на Ян Металният Тигър и отново се оформя пълна Сезонна комбинация от Дърво. Тоест Дървото става максимално силно, поне през тази година. Това води до разхлабване на ефекта на лошотията от Земята, защото Дървото я контролира през тази година. Да, Металът пречи, и то Ян, който е Ограби Богатство. Съответно, Марион сключва договор за обидно малко пари, защото другите се възползват от тежката й ситуация, ограбвайки я, но това пак е нещо и е много добре за нея в този тежък Цикъл.

Какво става през 2011г, когато се появява трети Заек, под Ин Метал и то? Марион е освободена от баскетболния отбор. Това е така, защото хороскопът на Марион Джоунс е атакуван от Съперник в лицето на Ин Метала. На всичкото отгоре и третият Заек се бори да се комбинира с Кучето.

Заключение

Можеше ли това да се предскаже? Неизбежно ли беше? Със сигурност да, що касае най-добрите и най-лошите периоди. За да се определи по-точно какво включват те, вече се изисква доста по-дълбок поглед и използване на 10-те Божества, а това е отвъд предмета на тази статия.

Все пак само един пример. Когато бе осъдена да лежи в затвора, годината съдържаше Седемте убийства (Ин Огън), което си е съдебни дела, затвор, нарушаване на закона и т.н.. Естествено беше и в най-неблагоприятния Цикъл, имайки предвид и изключително тежката предишна година.

Това е статия за Четирите стълба на съдбата. На някои читатели може да им е интересно дали хороскопът на Марион Джоунс с  древна Астрология също съдържа подобни индикации. Отговорът е, че загубата на статут и затворът се виждат веднага. А именно: господарят на Асцендента, показващ личността, заедно с господаря на кариерата и професионалните действия е свързан с различните господари на местата на затвора и загубата на статус, както и със самите места.

Публикувана на 16-ти Септември 2014г, ден на Ян Металния Тигър.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *