Хороскопът на Тайгър Уудс с елинистична Астрология

Хороскопът на Тайгър Уудс е предмет на тази статия. По-конкретно, ще използвам елинистична Астрология, за да разгледам индикациите за слабо зрение и похотливост.

 

Кой е Тайгър Уудс

 

Елдрик Тонт Уудс, известен като Тайгър Уудс, е американски състезател по голф. Той е не само един от най-успешните такива в историята, а е също един от най-богатите спортисти на планетата. Изкарва по 50-80 милиона долара годишно.

Интересът ми към живота му е изцяло астрологичен – нито съм чел биографията му – нито дори знам и правилата на играта голф. Но това, което знам е, че мащабът на секс скандалите, в които се забърка, е гигантски. Също съм наясно и с ефекта, което това имаше върху репутацията и богатството му. В допълнение, не зная за друг спортист, който да е еталон за спорта си и да има такова ужасно слабо зрение. Това също трябва да се разгледа внимателно.

Ще се постарая да бъда по-кратък, фокусирайки се само върху темите представляващи интерес за мен и нахвърляйки показанията. Иначе статията ще бъде наистина дълга.

За тези, които държат да видят чиста елинистична Астрология в действие, трябва да кажа, че самият ми анализ е смес от средновековна и елинистична. Причината да слагам тази статия в тази секция обаче, ще стане ясна на по-късен етап.

Хороскопът на Тайгър Уудс – индикации за слабо зрение

 

хороскопът на Тайгър Уудс - неподвижни звезди

 

И така: използвайки астрономическа програма, която показва какво се случва на небето, се вижда, че „Плитките на Лъва”1 тъкмо са изгрели (зелената линия е еклиптиката, непунктираната е хоризонта, а червената е небесният екватор). Тоест хороскопът на Тайгър Уудс съдържа тази конфигурация.

Ето мой превод от английски от  „Трактатът за ярките неподвижни звезди”. Той е преведен от старогръцки на италиански от Джузепе Беца и от италиански на английски от Дариа Дуджиак1:

 

 

хороскопът на Тайгър Уудс

 

 

Астрологични индикации за слабо зрение или дори ослепяване от текста на анонимния астролог от 379г.

 

Относно градусите, които докарват и причиняват болести, или местата, които раняват зрението.

Много от предшествениците ни са отбелязали, че когато злосторните звезди са в опозиция на Светилата или в квадратура към тях, или когато се съединяват с тях по градуси, или в знаци, които изгряват след това, водят до увреждане на зрението. Това се случва особено, ако в нощно раждане Сатурн гледа намаляващата Луна по гореописания начин, или когато в дневно раждане Марс е конфигуриран по такъв начин  с нарастващата Луна: и в телесен съвпад и опозиция, както и с квадратура, и също, когато злосторните звезди са ъглови и Светилата изгряват след тях…..

Още повече, някои от древните са добавили определени забележки и коментари, които ние потвърждаваме.

Но3 съществуват и други места от крайниците на зодиите, които съдържат струпвания наподобяващи облаци, съставени от малки и почти невидими звезди (мъглявини), които е трябвало да бъдат наблюдавани индивидуално. Ако стане така, че Луната е разположена върху тези, когато е под връзка, и особено когато е на власт4 или маркира часа, или също така ако Слънцето е разположено по този начин, дори без злосторниците гледайки напред към тях, те (подобни звезди) увреждат очите и ги правят затъмнени.

Тези места са….мъглявината (мъглявина със струпани звезди), която е близо до Oкото на Стрелеца, която лежи на 28-ия градус на този знак, Жилото на Скорпиона, което на 30-ия градус на този знак, Плитките на Лъва (южните) на 27-ия градус5….

Ако Сатурн или Марс гледат Луната или Слънцето, които са в тези места, (или) дори ако единият от тях е в гореспоменатите градуси, и е ъглов, и се движи напред към Светилата (и ако е вплетен в Светилата6), особено ако е на залязващото място или в хороскопа6, очите на човека родил се в такава ситуация ще бъдат увредени завинаги, ако Юпитер и Венера не гледат звездите причиняващи това…..особено в нощни карти, ако Сатурн управлява мястото на болестите, а в дневни Марс прави същото: по този начин уврежданията и болестите се разкриват и показват симптомите си, и става трудно болестите да бъдат лекувани и изцерявани.

Ако звездите, които изпращат болестите са доминирани и облъчвани от добротворците, искам да кажа Юпитер, Венера или Меркурий, болестите са лечими и не са неподатливи или упорити, а средни и лесни за разхлабване и облекчаване, и понякога могат да бъдат премахвани, особено в случаи, в които една от добротворните звезди е източна и гледа местата, които причиняват въпросното заболяване. Особено, звездата на Юпитер обикновено прикрива заболяванията и болестите и облекчава и успокоява болестите, благодарение на богатства или на човешка помощ, дадена във време на нужда.”

 

 

хороскопът на Тайгър Уудс - слабо зрение

 

 

Проверка на горните астрологични индикации за проблеми с очите

 

Хороскопът на Тайгър Уудс си е направо идеален за онагледяване. Колкото повече го гледам, толкова повече потвърждаващи фактори забелязвам, които ми убегнаха когато реших да пиша за него. След като показах, че Асц е върху такова струпване от звезди нараняващи очите, ще продължа естествено с Луната, защото картата е нощна и тя е Светилото от сектата. И така:

1)  Луната не само, че намалява, а тъкмо ще влиза под лъчите на Слънцето – възможно най-отслабената позиция за една планета;

2) Луната не е къде другаде, а върху антикулминиращото място, че и в съвпад с него. Това е най-тъмното място в цялата карта. Луната е едно от Светилата и подобаващо управлява очите (лявото в мъжка карта и дясното в женска). Това, че е под лъчите буквално показва, че ще изгуби и всичката светлина, която има. Това че е най-долу в картата показва, че там не се вижда.

3)   Луната вижда и двата злосторника, като с Арес е в диаметрална фигура (освен конфигурации по порция има такава и по зодия);

4)   раждането е нощно;

5) Луната е на власт, защото е в правилна фаза спрямо Слънцето и е в ъглово място;

6)  Луната, зодиакално, е точно върху Жилото на Скорпиона. Както се вижда от програмата показваща самото небе обаче, Луната е на разстояние от него. Това в немалка степен отслабва показанието. Ако Луната беше с по-голяма ширина, тогава ситуацията щеше да е максимално неблагоприятна.

7) Луната хвърля лъч към Асцендента, че и квадратен такъв. Това е нараняване. Но за щастие на Тайгър Уудс, Луната има достойнство по тригон в Асцендента и не управлява лоши места. Поне в коренната му картата.

Каква е ситуацията със Слънцето и останалите ключови точки? Все пак, то е другото Светило и управлява дясното око в мъжка карта и лявото в женска:

1) Слънцето също се оказва, че е върху струпване от звезди показващи нараняване на очите, а именно върху Окото на Стрелеца, както показва програмата.

2) Това, смея да кажа, е може би не по-малко нараняване от Луната, защото Слънцето е Афета (даващо живот) в тази карта.

3) Слънцето е управлявано от злосторник, който е контра на сектата, но поне са в великодушие. Докато Луната е управлявана от Големия добротворец;

4) Светилата са под хоризонта, че и на ниско, което е максимално негативно показание що касае зрението. Това се дължи на  факта, че колкото по-далеч си от Светлината, толкова по-слабо потенциално виждаш;

5)  Кронос управлява мястото на болестите в тази карта (която както вече казах е и нощна) – 6-тото такова от изгряващата зодия;

6)  Управителят на Асцендента – Хермес, също е под хоризонта;

7) Господарката на Фортуна – Афродита, също е под хоризонта, и е доминирана от злосторника Кронос, който е контра на сектата.

Тайгър Уудс досега е претърпял две лазерни операции на очите. Преди първата зрението му е било минус 11, означавайки, че той е бил почти сляп според закона. Той счита, че операцията много му е помогнала в кариерата и е добра алтернатива на очилата и контактните лещи.

Преди втората лазерна операция Тайгър казва: „Зрението ми започна да сдава багажа. Получавах главоболия от това, че гледам накриво и присвивам очи”.

След втората лазерна хирургия Тайгър казва: „ Зрението ми се задържа по начина, по който трябва да е, за…колко станаха, осем години? Това е доста добре.8”

 

 

Астрологични индикации за излекуване или облекчаване на проблеми със зрението

 

 

Защо, някой съвсем резонно ще се запита, при тези изключително тежки конфигурации, зрението му не е в състояние, което да не му позволява да се състезава? Да не говорим на върхово ниво? Тоест, хороскопът на Тайгър Уудс не съдържа ли някакви омекотяващи или спасяващи индикации?

И така:

„Ако звездите, които изпращат болестите са доминирани и облъчвани от добротворците, искам да кажа Юпитер, Венера или Меркурий, болестите са лечими и не са неподатливи или упорити, а средни и лесни за разхлабване и облекчаване, и понякога могат да бъдат премахвани, особено в случаи, в които една от добротворните звезди е източна и гледа местата, които причиняват въпросното заболяване.”

1) Венера е източна и макар да е на падащо място е в заточение и доминирана от злосторник (по знак и чрез антисия).  Тя е от сектата на картата, върху Главата на Дракона е и вижда Асцендента, което я подчертава;

2) Юпитер прави благотворни конфигурации с Малкия и Големия злосторник. Съответно по градус и знак, като аспектира и двамата отдясно и ги доминира;

3)  И двамата злосторници са управлявани от добротворци – съответно Малкия от Хермес и Големия от Слънцето, като са в великодушие;

4)  Управителят на Асцендента – Хермес, е не само западен и в секта и на добро място, а е отвърнат и от двамата злосторници. Тоест е здрав като камък;

5)  Конфигурациите на Луната със злосторниците не само са само по зодия, а и са разпадащи;

6) Другото Светило, и Афета – Слънцето, е отвърнато и от двата злосторника;

7) Не мога и не бива да пренегрегвам и технологиите все пак, които в миналото не са били достъпни;

„Особено, звездата на Юпитер обикновено прикрива заболяванията и болестите и облекчава и успокоява болестите, благодарение на богатства или на човешка помощ, дадена във време на нужда.”

Тайгър Уудс получава пари от Ти Ел Си Лейзър Ай Сентърс (TLC Laser Eye Centers), за да ги рекламира. Зевс управлява 8-мото място – на финансовите партньорства в картата му.

Също така някъде четох, но в момента не го намирам, че единият от двата пъти поне е бил опериран чрез някакви ново-разработени технологии, които са му дошли съвсем навреме.

 

 

Хороскопът на Тайгър Уудс – индикации за похотливост

 

 

Ще започна и тази тема отново с цитат от същия текст от Анонимен от 379г. Ползвам същите гореспоменати два източника и преводът от английски е мой:

Относно местата, които възбуждат и провокират страстите или относно частите от загадъчните знаци на Овена, на Телеца, на Лъва и на Козирога.

В кръга на знаците съществуват други места, лежащи в крайниците на фигурите, където няма никакви звезди от първа или втора величина, но от по-малка; по-незначими звезди, които обаче притежават значителна и може би неотменима сила. Тези звезди се наблюдават особено що касае чувствителната част на душата и на ума, както и относно немощ и болести на тялото. Първо, мъже и жени родени, когато следните части изгряват или разделят часа в едно и също време: …. и още повече Гърбът на Лъва от 25 до 30 градуса Лъв9… излагат на опасност от емоционални растройства, депресии и страсти.

Когато тези места изгряват в същия момент и разделят часа, те подтикват и предизвикват хората родени в тази ситуация да действат неморално и развратно и разпуснато, не само спрямо жени, но и спрямо млади момчета и да се радват на удоволствия срещу природата и с жени, които се предават на и поддават на страстите и са изложени на менструация/течности и са също незензурни/покварени и неприлични…10

Следователно, тъй като умовете на тези мъже и жени са обезпокоени и притеснени от непроменимото и неизменимо движение на звездите, те извършват грехове в отношенията и сексуалните си връзки заради подтика и изблика на желание и похот и се гощават по всички възможни начини, често неприятно, твърдо и без уважение и често практикуват удоволствия срещу природата. После, ако звездата на Венера е в един от тези енигматични знаци: Овен, Телец, Лъв и Козирог, и е гледана от Марс или от Сатурн, когато е в крайниците или на местата на знаците, които обяснихме по-горе, възбужда и провокира страстите; човек роден в тази ситуация е завладян от най-мръсните и безсрамни, и неприлични чувства.

Дали това се случва по открит и очевиден начин или по скрит такъв, индикация за това се дава от изгряването и скриването на същите звезди, които пораждат и причиняват тези привързаности/заболявания и разстройства от подобен вид, имам предвид Венера и Марс или Венера и Сатурн, особено когато са конфигурирани в лош, контра начин, чрез квадратура или диаметър (опозиция), или когато една от тях изгрява или кулминира: в такъв случай, истината е че, родените ще разкрият страстите си по един обществен, като цяло известен, прочут с лоша слава начин.

Точно както практикуването на удоволствия срещу природата не може да отмине, ако желанието за страст и неизбежността на съдбата не станат действителност и не се сбъднат преди това, по същия начин мръсното възприятие на удоволствието на желанията прави някои хора податливи на усложнения, на измами и далавери, на загуби, вражди и противопоставяне, присъди и наказания, ако звездата на Юпитер не държи настрана част от вредите и нещастията, давайки показание на звездата на Венера по някакъв начин”.

 

 

Проверка на горните астрологични индикации за похотливост

 

Всички тези индикации извадени директно от текста са много добри, но доколко са приложими? Тоест, хороскопът на Тайгър Уудс съдържа ли такива индикации? Или по-скоро – понеже пиша статия за това все пак – каква е интензивността на рожденото обещание за подобни индикации?

На пръв поглед нещата изобщо не изглеждат прекомерни. Хороскопът на Тайгър Уудс сочи, че преобладаващият темперамент е меланхоличен. Защо? Защото изгряващата зодия е меланхолична. Управителят на картата, който е и управител на Асцендента – Хермес, е меланхолична планета и е в меланхолична зодия. Луната и Хермес аспектират Асцендента, а те не са похотливи планети.

Нужен е по-дълбок поглед, за да разкрие тази карта. А именно, едно от нещата е, че Гърбът на Лъва изгрява.

Друго е, че господарят на изгряващата зодия, макар да е ялова планета, е в мястото на забавленията и секса и е в похотлив знак.

Афродита е в зодията на секса, а тя е много похотлива планета. Последното се усилва от факта, че тя не само, че има достойнство по тригон в Асцендента, а и го аспектира с шестоъгълник. Още повече, Афродита спокойно може да се брои дори като главен управител на мястото на брака и жените, защото Зевс е отвърнат от това място. А тя го аспектира с триъгълник и е от сектата на картата. Това, че е свързана с Асцендента показва, че роденият търси обозначенията й като с цел постигане на щастие в живота. Ролята й е още по-усилена, защото е господарка на Фортуна и държи Жребия на похотливостта. С него на всичкото отгоре е в диаметрална конфигурация.

Другото ключово нещо, което се набива на око е, че управителят на 12-тото място е в 5-тото и управителят на 5-тото е в 12-тото. Тоест, самосаботажът на роденият е свързан с неговите забавления и сексуален живот, роденият страда и търпи унижения в резултат на забавленията си. Това е така, защото Кронос е в заточение. Макар и двете планети да са във великодушие и да спасяват до известна степен, Кронос върви назад,а  двете планети са контра на сектата…..не смея да го напиша това, понеже нямам разрешението на Тайгър Уудс, и е още жив. Също така Кронос удря с лъч лъч Жребия на похотливостта (който на всичкото отгоре е в похотлива зодия), което неимоверно я увеличава;

Хермес е в близка шестоъгълна конфигурация с Афродита и макар тя да ще напусне зодията, в която се намира преди да я стигне, това въпреки всичко се брои като активно. Няма да се спирам на него – има изобилно количество от показания вече;

Арес и Хермес са също във великодушие, тоест 5-тото място е свързано и с 10-тото. Тоест, забавленията и сексуалния живот на родения са свързани с неговите действия и репутация (Хермес държи и Дух).

Ето също нещо много интересно. Според елинистичната Арес, а не Афродита управлява публичната проституция. Друго, което трябва да се отбележи е, че Арес управлява 3-тото място, където е Афродита, а тя е в заточение. Понеже Тайгър Уудс е световна фигура, смея да кажа, че 3-тото място показва и пресата или поне новините в живота му. Така че буквално имаме пропаднала сексуалност и скандали, идващи заради действията на Тайгър. А Главата на Дракона напомпва този аспект от картата му и го прави прекомерен. Искам също да напомня, че Афродита съ-управлява мястото на брака и жените.

 

 

Дали похотливостта ще се изяви по открит или прикрит начин

 

 

Що касае това дали тази похотливост ще се изяви на открит начин или по прикрит такъв, отново напомням пасажа от Анонимен от 379г:

„Дали това се случва по открит и очевиден начин или по скрит такъв, индикация за това се дава от изгряването и скриването на същите звезди, които пораждат и причиняват тези привързаности/заболявания и разстройства от подобен вид, имам предвид Венера и Марс или Венера и Сатурн, особено когато са конфигурирани в лош, контра начин, чрез квадратура или диаметър (опозиция), или когато една от тях изгрява или кулминира: в такъв случай, истината е че, родените ще разкрият страстите си по един обществен, като цяло известен, прочут с лоша слава начин.

Точно както практикуването на удоволствия срещу природата не може да отмине ако желанието за страст и неизбежността на съдбата не станат действителност и не се сбъднат преди това, по същия начин мръсното възприятие на удоволствието на желанията прави някои хора податливи на усложнения, на измами и далавери, на загуби, вражди и противопоставяне, присъди и наказания, ако звездата на Юпитер не държи настрана част от вредите и нещастията, давайки показание на звездата на Венера по някакъв начин”.

Афродита е източна, също и Кронос, двете звезди са в конфигурация (четириъгълна по зодия и диаметрална по антисия), а Арес на кулминиращото място. Тоест имаме 4 от 4, че ще стане по открит и публичен начин!

Зевс не е конфигуриран с Афродита, макар да зодиите на Арес да са свързани понеже имат един и същи управител. Но поне що касае славата и популярността на Тайгър, Зевс е много тясно свързан със Светилата. Той е конфигуриран по зодия ( и е освидетелстван от Слънцето), като управлява Луната. Не само, а е управляван по екзалтация и преодолян от Слънцето, което е изключително положително показание що касае славата и популярността му. Още повече, макар Зевс да е в злостнорно място, той е ъглов от Фортуна и нито едно от Светилата не е на лошо място.

Още нещо ключово е, че злосторниците заграждат11 петото място на сексуалността в картата на Тайгър. Тоест имаме Арес и Кронос, които не са конфигурирани с въпросното място, но лъчите им попадат между двете зодии, които ограждат това място. А именно – Стрелецът чрез диаметър и триъгълник, и Изливащият Вода чрез шестоъгълник и диаметър съответно. За щастие, хороскопът на Тайгър Уудс и тук съдържа омекотяваща индикация. А именно: Зевс не само разбива това заграждане, а е и освидетелстван от Слънцето. Зевс успява да разбие това заграждане, защото макар да е на лошо място от Хороскопа, е на добро/провеждащо дейност с изгода12 от въпросното пето. Даже е ъглов от него.

 

 

Фактология за секс скандалите на Тайгър Уудс

 

 

Цитирам и превеждам от уикипедиа фактология относно секс скандалите в живота на Тайгър, като преднамерено (засега) пропускам датите и имената на вестници и корпорации:

„Супермаркетен таблоид публикува история, твърдеейки, че Уудс е имал извънбрачна връзка с управителката на един нощен клуб в Ню Йорк – твърдение, което тя е отрекла.

Дни по-късно, Уудс прави ново изявление в което признава „прегрешения” и се извинява на „всички тези които са го поддържали през годините”, докато изразява повторно желанието си и на семейството му да ползват правото си на уединение. Луната като общ сигнификатор на семейния живот е в съвпад с подземния ъгъл, най-тъмното място в картата. През следващите няколко дни над 12 жени твърдят в в различни медии, че са имали връзки с Уудс. 7-мото място на брака и връзките е в двоен, че и плодовит знак, както и неговата управителка по екзалтация, която естествено обозначава жени.

По-късно, той прави трето изявление, признавайки изневерите си и отново извинявайки се, както и че си взема „неопределена пауза от професионалния голф”. През последвалите дни и месеци след признанията за изневери, няколко компании преоценяват взаимоотношенията си с него. 4 от тях (става дума за корпорации) изцяло прекратяват договорите за спонсорство. Една друга спира да го рекламира и официално прекратява отношенията си с него, когато договорът им изтича. Едно списание „замразява” колонката за голф на Тайгър. Други компании обаче продължават да го подкрепят (Зевс в 8-мото място на финансовите партньорства го пази). Едно изследване е оценило, че загубите на акционерите, причинени от сексуалните връзки на Уудс са между 5 и 12 милиарда долара.

По-късно, Уудс прави телевизионно изявление, в което заявява, че е бил на 45 дневна програма за терапия. Отново се извинява за действията:

Помислих, че може да ми се размине с каквото ми се прииска. Чувствах, че бях работил усилено през целия си живот (меланхолик по темперамент и бизнесмен от Хермес) и заслужавах да се насладя на всички изкушения около мен. Чувствах, че това ми се полага. Благодарение на парите и славата, не се налагаше да полагам особени усилия, за да ги намеря. Сгреших. Постъпих глупаво.”

 

 

Заключение и предстояща част 2 на тази статия

 

 

Целта на тази статия бе да изтъкне тези две случки/случайности13 от живота на американкия шампион по голф.

Отново напомням, че това е елинична Астрология. Това е нещо наистина различно и една от целите е изучаването на съдбовността.

Ето отново извадка от Анонимен от 379г:

 „. Точно както практикуването на удоволствия срещу природата не може да отмине ако желанието за страст и неизбежността на съдбата не станат действителност и не се сбъднат преди това”.

Целта на астролога не е да характеризира дадена случка/случайност в дадена карта като „добра” или „лоша”. Целта е просто да опише същността й и значимостта й в живота на родения. Разбира се, също и да предскаже кога ще се случи и какво ще последва от нея.

Също искам да кажа, макар че трябва да се подразбира. Уудс достигна тези върхове точно заради характера си. Хороскопът на Тайгър Уудс съдържа още повече информация за характера и живота му.

В част втора на тази статия ще представя за първи път в българското интернет пространство елинистични астрологични техники за точно предсказване/тайминг на реализирането на тези две събития. С други думи, хороскопът на Тайгър Уудс ще бъд изследвам на динамично ниво и как рожденото обещание се активира.

 

 

1 Така Анонимният автор от 379г от н.е. нарича мястото на небето, което съвременните астрономи наричат „Косите на Вероника” – Coma Berenices

2 Текстът, както и картинките от съзвездията, за които ще дам линкове, са достъпни безплатно на сайта на италианската астрологична асоциация за традиционна Астрология: http://www.cieloeterra.it/eng/eng.testi.379/eng.379.html

Предпочитам преводът от Робърт Шмидт на същия трактат, но понеже този е безплатен ще преведа основно от него. Където считам, че Беца е направил грешки от неразбиране, ще превеждам от Шмидт. Понеже пасажът е над две страници дълъг, ще преведа от него най-вече нужните части за тази статия. Където има прескачане от моя страна, ще слагам многоточия.

3 Този параграф съм превел от Шмидт – Anonymous of 379 The Treatise on the Bright Fixed Stars translated by Robert Schmidt 1993; стр. 13-14.

4 В тази карта Луната не е под връзка (вижте Павел от Александрия за понятието).

А според Антиох: „всяка от планетите се казва, че е на власт, когато стане така, че е в своя дом, екзалтация, терма, правилна фаза, конфигурация или в някое от по-силните от 12-те места”.

Маркира часа означава, че дадена планета или жребий се намира някъде в изгряващата зодия – Асцендента.

5 За да се осъвременят тези градуси към 21 век, се добавят 24 градуса.

6 Това в скобите е от Шмидт и липсва при Бецца. Вплетен (enecho, която дума Шмидт превежда като entangled) според Шмидт значи обсаден. Вижте средновековния астрологичен речник в блога ми за понятието.

7 Знаците съдържащи съответно Десцендента и Асцендента.

8 Всичката фактологична информация за живота на Тайгър Уудс съм почерпил от: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_Woods

и http://www.golf.com/ap-news/woods-has-second-laser-eye-surgery и от

http://www.eyesurgeryusa.com/lasik-corrective-eye-surgery-blog/labels/tiger%20woods.html

9 Отново, за да се отчете прецесията към нашия времеви период, се добавят 24 градуса към тези стойности.

10 В превода на Шмидт от оригиналния текст се вижда, че авторът е дал това като ефемизъм за фелацио и кулинингус.

11Perichesis, което Шмидт превежда като Containment. Има разминаване между Шмидт срещу Крис Бреннън, Бен Дайкс и Деметра Джордж. Шмидт твърди, че заграждането е само чрез конфигурация, докато тримата са на мнение, че е по зодия. Моята позиция съвпада с на тримата.

„Ограждане е когато една звезда е заета във фигура както следва. Например нека Селена бъде в Девицата, Арес в Овена; Лъвът и Везните заграждат Девицата, а един лъч на Арес я огражда; един лъч е носен към тригонала на Лъва и един към диаметъра на Везните, Селена е заградена от злосторни лъчи” Шмидт стр. 195 от Definitions and Foundations translated by Robert Schmidt 2009.

Преводът от английски е мой. Това астрологично определение е от Порфирий.

12 In a place conducive to business.

13 Говорейки  астрологично – тоест така наречените accidents на родения. Това са събития и характеристики в живота, които не са присъщи и не спадат към Есенцията на Духа в дадена карта. Той е представен от изгрявашата зодия и управителят й. С други думи, тези събития и случки са добавки, те са нещо външно. Те обаче не се случват случайно и безраборно в живота. Съответно, думата има съвсем различно значение от това, което незапознатите хора използват.

14 Читателите на блога ми знаят за моята ненавист към чуждиците, когато има български техни съответствия. В случая обаче такова няма и ще съм принуден да въведа думата тайминг. Тя не може да се преведе с една дума, но е страшно ценна. Таймингът на дадено нещо е уцелването на точния момент за неговото реализиране. Може да има тайминг относно нанасяне на удар или на натискане на копче.  В Астрологията обаче, която работи с целия живот на родения, таймингът на дадено рождено обещание е като аларма. Тоест, и както ще видите, в еди си коя година в живота на родения определени събития се активират и се използват специфични техники, който да таймнат дадено нещо.

Всичкото това, което го обясних на английски просто ще го кажа като to time or timing something и готово. Разбира се, едва ли е нужно да казвам, че Кронос значи време и управлява времето. Той също е един от управителите на Астрологията, особено езотерично разглеждано.

Публикувана на 18 Октомври 2012г, 9.12 pm ден на Зевс, час на Зевс

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *